måndag 13 maj 2013

Livet i New York är enormt glammigt!

Nja. Inte riktigt. Jag har skrivit om det förr. När jag kom hit första gången 2005, eller rättare sagt innan jag kom, trodde jag att alla New York-bor var uppklädda till tänderna och att jag själv skulle vara "tjejen från landet". Ack, så fel jag hade! Det finns alla möjliga stilar här och det är så skönt! Sen beror det så klart i vilken del av staden man bor. Olika moden finns i olika stadsdelar också. Det är mycket intressant att se faktiskt!

Själv känner jag mig numera, nu när våren kommit, lite vemodig eftersom jag måste lägga mössan på hyllan. Det känns så himla naket. Dessutom är det fantastiskt bekvämt att klämma till med en mössa på skallen, så man slipper fixa håret innan man lämnar dottern på skolan...Jag håller på att spara ut mitt hår igen och just nu är det liksom i en mellanfas. Inte kort och inte långt. Och för att det ska se normalt ut måste jag platta håret. Annars står det åt alla håll. Men att göra det klockan 06.30 på morgonen om man inte ska nånstans mer än att lämna på skolan, känns inte kul. Under vintern har det varit på med mössan bara. Nu är det slut med det...

Snart kan jag nog sätta upp håret i en liten tofs i alla fall...

När vi ändå pratar om hår så har jag istället för på kemikaliskt vis färga håret, börjat med hennafärgning. Jag kan inte säga att jag är så himla förtjust i det. Dock blir resultatet oftast mycket bra och just den röda färg som jag vill ha. Tyvärr måste jag färga håret för annars är jag helt grå. Jo, det är sant. Inte bara några strån här och där men 90% av håret är grått. Känns inte okej just nu.

Hennapulvret blandas några timmar i förväg med vatten och det luktar illa. Jag tror att jag ogillar lukten så mycket eftersom jag blev magsjuk i samma veva som jag testade henna första gången i januari...Nu kan jag nästan inte alls känna lukten utan att hulka...

När hennan är applicerad måste den sitta i 3-4 timmar för att verka. Man får också vara försiktig när man använder hennan, om den hamnar på hud och annat så blir det genast fläckar som kan ta lång tid att tvätta ur. Henna används ju som bekant till tillfälliga tatueringar...När man sedan ska tvätta ur kan det bli en kladdig historia. Det är som att tvätta ur lerinpackning ur håret! Och lukten kan sitta i några tvättar...
Så här ser hennan ut som man blandat. Lerinpackning!

8 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Mössa är väldigt effektivt, liksom många andra av vinterns plagg. Exempelvis ogillar jag skarpt att visa mig i bikini. Det slipper jag på vintern ;)

Jojjo sa...

Men vad gör man inte för att få känna sig fin...?! Har bara varit på besök i NY en gång men slogs också av det där att man kan klä sig precis hur som och ändå bli accepterad. Så är det INTE i Gävle...

Kim M Kimselius sa...

Hej vännen!
Har för mig att Henna är giftigt... Googla på det! Kanske inte så bra att använda i det här läget. Grått hår, det tycker jag är vackert! Börjar själv få silverslingor i håret. Rätt snyggt faktiskt!

Har också bilden av att alla är uppklädda och snygga i NY. Kanske är det lite så också, eftersom du känner så med ditt hår!

Önskar dig allt gott vännen!

Kramar från Kim :-)

Marina sa...

Hmmm...jag ett bestående minne av hennafärg, och det var när min arbetskompis någon gång på 80-talet skulle hennafärga håret och kom till arbetet dagen efter, inte röd, utan lila i håret, så var försiktig ;)

Steel City Anna sa...

Men en häftig och excentrisk hatt borde man väl komma undan med i new york ? :)

iaz sa...

Låter både spännande och lite jobbigt att färga håret med henna. Men klart positivt är det ju att man får den färgen man vill ha =) Ska med färga håret på torsdag, en röd nyans som heter Strawberry red. Innan det är dags för "sommaruppehållet" så får vi se om man står ut till september med den utväxt och blekning som blir. Jag är inte gråhårig än, men när utväxten kommit fram lite mot det röda så SER det nästan lite grått ut =/ Kram!!

Monica sa...

Ja mössa är skönt, gillar det också, gärna en lite piffig basker:-), trodde det hade med ålder att göra men måste vara något annat då:-). Henna låter väldigt avancerat, bara att våga ha det i huvudet i tre fyra timmar, nu måste jag kolla giftigheten, har annars hört det är som ett naturmedel. Har för mig att det finns "naturfärger" numera om man inte är blond, men kan ha rött, brunt mm.

Monica sa...

Och visst är det väl mer avspänt i världsstäder (menar inte Stockholm då;-) så man kan vara mer sig själv och en egen individ. Här är det mer så att i minsta småstad finns likriktning, en stil gäller, både tråkigt och ängsligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...