tisdag 8 januari 2019

Det låter så mycket bättre...

De enda svenska programmen jag följer är "Så ska det låta" och "Stjärnorna på slottet". Och följer slaviskt. Jag kommer till och med ihåg det första året jag såg "Stjärnorna på slottet"....2007. För då var N precis nyfödd!

Årets säsong (eller nu är det väl kanske förra årets säsong!) av "Så mycket bättre" var riktigt riktigt bra. Jag hade inte hört talas om hälften av artisterna, men det gjorde inget. Härliga människor hela bunten. Det roligaste var i alla fall att Christer Sjögren var med. Vilken flasback! En walk down memory lane. Min mormor var så himla förtjust i honom och Vikingarna och brukade alltid titta på Café Norrköping när de var med. En gång, kommer jag ihåg, skrev hon in till programmet och berättade att hennes barnbarn (a k a ME!) minsann ÄÄÄÄÄÄLskade Christer och ville gärna stå på scen med honom...Eller hur? Vem var det som skulle vilja stå på scen med Christer? Jag eller mormor? Det hände aldrig i alla fall. Tack för det! Herregud! OM jag nu skulle gå och bli känd så kommer ju detta att dras upp i vartenda program där det ska vara lite lustigt.

"Hehehe, Jaha du, här är ett gammalt klipp på dig på TV (det enda faktiskt) med CHRISTER SJÖGREN! "

Jag kan se det framför mig när jag sitter i soffan hos Malou Von Sivers eller myser med Steffo vid hans bord i nån TV-ruta...Eller kanske när jag hjälper Ernst bygga om Christers gamla vedbod?

Och tänk, när jag såg på "Så ska det låta" kunde jag typ varenda sång Vikingarna någonsin gett ut. Kan ni tro?
Något lätt överdrivet, men ändå inte. Hur kan detta komma sig? Kommer ihåg sånger som jag inte hört på kanske 15 år eller så... När jag inte ens kommer ihåg vad jag åt till lunch.

Det bådar inte gott inför 2019....

1 kommentar:

iaz sa...

Det där med minnet är märkligt. Mamma och pappa lyssnade ju mycket på dansband och många delar av låttexterna sitter kvar. Trots att man själv inte gillade musiken. Mycket märkligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...