tisdag 7 juni 2011

Krutgumma

Jag ska erkänna med en gång att det var fåfängan som fick mig att börja träna för en drygt två år sedan (träna på allvar vill säga). Det var dödstråkigt att inte vara nöjd med sig själv, känna sig otymplig och ful. Därför började jag träna. Allteftersom har dock fokuset förflyttats lite. Självklart tränar jag för att få den kropp jag vill ha, men också för att jag mår bra i skallen av att träna. Det känns skönt, man blir pigg och huvudet töms på tankar. Man känner sig också starkare på så många sätt. Kroppen klarar av mer nu. Inga ryggskott som jag fick två gånger tidigare, jag börjar ana lite muskler i armarna som kanske till och med börjar synas så småningom, konditionen är superbra och jag blir knappt andfådd när jag springer långa sträckor eller går upp för trappor. Vilken känsla!
Men inte bara alla dessa fördelar utan också fördelen i framtiden gör att jag fortsätter träna. För framtiden tänker jag ofta på. Jag vill nämligen bli en sån där krutgumma som fortfarande kör bil, hajkar i berg och reser till främmande länder när jag är 70 bast. Jag vill ha en frisk ålderdom med äventyr. Vägen dit tror jag går genom träning, bra kost, livsnjutning och en positiv syn på det mesta.
Jag satsar på att kunna vara lika snygg som Helen Mirren i bikini när jag är i hennes ålder, på att kunna baka bullar dygnet runt (som så behövs) till barnbarnen, gå ut i skogen på långvandring (också med barnbarnen så klart) och åka skidor i backe. Det där med skidor kan bli tufft med tanke på att jag aldrig åkt utför för att  jag är så jäkla rädd. Jag har ju några år på mig att börja i alla fall. Tack och lov.
Krutgumma. Smaka på ordet. En sån ska jag bli. En bloggande krutgumma.

Hittade på nätet när jag sökte på krutgumma :p


Kan handla om mig i framtiden.

16 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Jag tror på att om man mår bra fysiskt mår man fota bra psykiskt. Iallafall blir jag ofta gladare när jag känner att jag har mer ork.
Kruta på du!!!
Kram!

Duktiga Tjejen sa...

Jag blir alltid så avundsjuk när jag läser sånt här. Jag har tränat i kanske 15 år me får dödtid resultat. Ofta får jag ont och går upp i fett av att träna. Det enda positiva är att jag sällan blir sjuk och har rätt bra kondis, men det är verkligen allt. Vet intagit ofta jag funderar på att sluta träna men klarar det dödtid eftersom jag mår bra av det i själen. Fortsätt träna och njut av att det ger resultat!

Martina sa...

Inspirerande inlägg...men vad jag fastnade på var meningen i slutet..."En bloggande krutgumma."

Kommer vår generation fortsätta blogga...ända in i väggen? :-)

Stef sa...

Ja jäklar! Jag beundrar alla som tränar, själv tycker jag det är så tråkigt så det går bara inte! hehe! kramar

Emmas Bokhylla sa...

Vad glad jag blir! Jag skall ocksa bryta trenden! Jag har tyvarr sloat till mig de senaste aren, fran att ha gymmat, jympat, cyklat och promeenrat varje dag har jag nu forskjunkit i "ta-bilen-i-hetsig-trafik"och "komma-hem-sent-fran-jobbet-och do-i-soffan"-trasken. Hett som i h-e, ingen gatubelysning, sunkiga gym och trasiga trottoarer satter sina spar...

Villa Frejas bokblogg sa...

Vad beundransvärd du är.
Själv tränar jag inte nämnvärt. Tyvärr.
Samtidigt tänker jag på framtiden och målar upp drömmar och scenarion. Krutgumma vill jag också bli :)

Monica sa...

Ja det är största belöningen, att må bättre, bli starkare, att kroppen hänger med och gör lite mer som vi vill.

Emma sa...

Hörru-det är inte Iceland Air, det är Cronus Air (!?) som är billigt NY-STO

Mrs Clapper sa...

Vilken fantastisk bild! Haha! Krutgummor är grejen alltså!

Emma sa...

kolla här ocksa, om man har is i magen kan man fa vrakpriser:

http://icelandexpress.com/booking

Emma sa...

P.S Krutgummeframtiden är kirrad nu när du fatt smak för träningen!

Camilla sa...

att träna för att bli en krutgumma om 50 år är inget dumt mål. Jag gillar krutgummor, men jag älskar också små, krumma, gråhåriga, snälla och söta tanter. En sån ska jag bli.

Anneli Stålberg sa...

Vi har några krutgummor i släkten. Jag vill bli precis som dem. Fast i modern version :)

Duktiga Tjejen sa...

Dötid? Vad fan har Iphonen skrivit i mitt inlägg innan? Fattar nada av mig själv, haha! Jag får inga resultat ska det stä. Tränar ändå 3-4 ggr/v oftast + powerwlkar utöver det. Keep up the good work!

Trillingnöten sa...

Saltis: Helt klart är det så!

Duktiga: Vilket jäkla dilemma du har! Antingen träna och må fysiskt sämre eller inte träna och må psykiskt sämre...jag hoppas det löser sig så småningom...verkar det som det :) Du har en mystisk iphone som hittar på egna ord, hahah!

Martina: Så klart! Jag ger inte upp i första taget! haha

Stef: Visst är det bra att vi alla är olika? :)

Emma: Ja, jag förstår att det tar emot extra när man får träna under såna omständigheter! Nåt kan du säkert hitta på!

Husfrun: Det är aldrig försent att börja :)

Monica: Så sant! Och man blir ju förhoppningsvis ett par år äldre!

Emma: Tack för tipsen! Jag kollar upp!

Mrs C: Så klart! Jag vill!

Camilla: Jag också :) Jag håller med. Man kan ju bli lite både och. Om man är en bra skådis!

Anneli: Ja, precis! Hippa kläder, lyssna på cool musik och använda internet!

Marina sa...

Låter som en alldeles ypperlig framtidsutsikt tycker jag! Frågan är om vi allihop kommer att bli sådana där grå krutgummor som sitter i våra gungstolar och har bytt ut stickningen mot datorer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...