torsdag 3 juni 2010

Ja, ibland är det svårt med tankandet

Ni kommer kanske ihåg att jag var tvungen att beställa nåt specialtanklock till vårt vrak till bil förra veckan? Det skulle vara så fiffigt att ett SMS skulle skickas till mig då det kommit in till affären. Det kom aldrig nåt SMS. Varken torsdag, fredag, måndag eller tisdag. Så igår tog jag saken i egna händer och ringde upp. Jag hade kollat numret på eniro.se men av nån anledning fick jag upp fel Mekonomen i stan. Det jag ringde låg på andra sidan stan!
- Hej, men oj! Då har jag kommit till fel Mekonomen. Jag skulle till det som ligger vid X, sa jag.
- Jaha ja, svarade tjejen glatt.
- Har du numret dit kanske eller kan du till och med koppla mig eller så?
- Nej, tyvärr. Jag kan varken numret eller koppla dig, svarade tjejen lite förvirrat.
- Jaha. Finns det NÅN möjlighet för dig att kolla numret? (seriöst, har de ingen lista på bra nummer att ha i fall att förvirrade kunder ringer?), frågade jag.
- Eh, jao...eller...jag kanske kan kolla här på hitta.se, svarade hon till sist.
- Ja, det vore alldeles förträffligt, fortsatte jag.
- Kan det vara den här? Det står adress XYZ? Telefonnummer: bla bla bla, sa hon till sist.
- Jo, men vi chansar, svarade jag och försökte febrilt minnas telefonnumret utantill i skallen eftersom jag snackade på mobilen utan chans att skriva ned nåt.
Det är tydligt att man får fixa sin egen service här omkring.
Men tror ni inte att det var fel nummer i alla fall? Det gick till verkstaden och inte till butiken. Så jag var tvungen att fråga efter numret igen. Han fick väl göra samma sak antar jag - hitta.se.
Till slut hittade jag rätt. Och de hade haft det där jäkla locket sedan förra veckan. Inget sms- hade skickats av någon anledning. Typiskt! Jag som tyckte det var så bekvämt. 
Jag hämtade det i alla fall på en gång och det passade perfekt. Det har till och med lås! Hör och häpna. Försök slanga nu era jäkla idioter : ) Ta inte detta som en utmaning vad ni gör! Jag är bara lite morsk. (Snälla, slanga inte! Jag orkar inte med att köpa ett till lock! )

Andra saker som gjorde in dag lite ljusare igår: Jag köpte jordgubbar för första gången utanför affären igår. De kostade inte 300kr kilot längre, utan 30kr per ask. Dock var det inte närproducerade. Om nu inte Belgien räknas som nära nu när vi alla är med i EU. Typ. Jag kör på det.
Vi fick äntligen datorer till skolan! Jag som kämpat i över ett år för att få till det. En vecka innan årets avslutning blev det verklighet. Yay. Men i alla fall. 
En springtur i parken igen. Det gäller fasiken att passa på nu när solen skiner. Imorgon kan det vara regn. Ty så är vädret i Svedala.

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oj! Men tur att ni har locket nu ändå! och vad härligt med dina positiva saker som hänt!
Kram!!

Cyan sa...

Tack för tipset!! Ska absolut kolla!

Vilken nedrans otur med locket. Vad är de för bil? Kunde dom inte skickat de till någon som låg nära dig? Hoppas du får behålla soppan den här gången =)

Marianne sa...

Har man inte interntelefonlistor längre? Ja, ja. Tur att hitta.se finns : )

Gott med jordgubbar! Här är de slut nu, vi väntar på att mangon ska mogna. Det är också gott, men man kan ju sakna jordgubbstårta till midsommar som man inte firar : D

Mrs Clapper sa...

Haha! Vad du skriver roligt! :D

Min plats i solen sa...

Vad skönt att ni har fått locket nu, även om det krävdes en hel del detektivarbete för att få tag på det. Trist när det inte funkar som det ska göra. :(

Javisst är det härligt att man nu kan köpa jordgubbar till hyfasde priser. :) Det där med närodlat är faktiskt rätt intressant för när man tänker på det så är potatis från t.ex. Holland eller Tyskland mer närodlat för mig som bor i södra Sverige än om potatisen kommer från Norrland. För jag har närmre till Tyskland än vad jag har till Norrland. ;)

Grattis till datorerena! :) Bättre sent än aldrig heter det ju. ;)

Hoppas att ni får en riktigt härlig helg!
Kram Lotta

Trillingnöten sa...

Saltis: Jo, verkligen! Det är skönt nu när sommaren är på intåg. Allt blir mer positiv då :)

Cyan: Det är en skitopel. Det är vad det är. 20 år gammal. Nästan veteran. Ska nog åka på veteranparad snart...jag och amerikanarna.

Marianne: Ja, men visst! Där jag jobbat har man listor på populära telefonnummer liksom...men tiderna förändras tydligen snabbt.
Ja, det där med jordgubbar och jordgubbstårta på midsommar som man inte firar - absolut nåt man kan sakna :)

Mrs C: Tack! :) Livet är ganska roligt i sig!

Lotta: Ja, verkligen intressant! Nåt som jag faktiskt inte funderat på tidigare. Fantastiskt intressant. Vi brukar få tag på jordgubbar som plockats i grannstaden så det är det närmaste vi får, men ibland från södra delarna typ Öland.
Att det skulle vara närmare för er till Holland och Tyskland är ju självklart när man tänker på det :)

my sa...

det är ju så man kan bli gråhårig! :P Men hoppas nu du får behålla detta tanklocket så du slipper mer tramserier.

Är ju kanske inte toppen att köpa importgubbar, men måste erkänna (helt opartiskt såklart haha) att de belgiska jordgubbarna de säljer utanför Ica här hemma faktiskt är löjligt goda. Så de får duga tills de svenska är redo.

Trillingnöten sa...

My: hahaha. Jag är fasiken gråhårig. Jag skyller ny på bilen, tack! Ja, men du måste ju vänja dig vid de Belgiska smakerna :p Bra att börja nu liksom, hehe. Men de var saftiga och goda måste jag erkänna!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...