fredag 4 juni 2010

Nu är det klippt go vänner!

Igår gick jag till frisören igen - för andra gången på två månader.
Jag som annars går kanske en gång om året (mitt hår har varit ganska low maintenance hittills)! Vadan denna besatthet att gå till frisören? Jo, håret har börjat knepa sig nåt ofantligt och har gjort väldigt länge nu. Jag måste få bukt med det helt enkelt.
Inte nog med att håret nästintill är grått (under det färgade håret givetvis. Jag skulle aldrig våga låta färgen gå ur helt. Vem vet vad som döljer sig där?) nu har jag länge också tappat mängder av hår. Det har avtagit nu men det har resulterat i mycket tunnare hår. What? Jag som alltid har haft massor med hår, då menar jag massor, mängder, alldeles för mycket hår.
Jag behövde råd helt enkelt. Därför bokade jag tid hos en annan frisör.Jag gillar inte att gå till samma frisör av någon anledning. Inte för att frisören någonsin skulle komma ihåg mig, jag går ju liksom bara nån gång om året och inte ens regelbundet (inte direkt: Ja, då kan vi boka tid nästa juni om ett år då, samma tid, samma kanal.). Nae, jag har kanske bara inte hittat någon som jag trivs med. Gräset kanske är grönare på andra sidan.
I alla fall. Hon som klippte mig var väldigt duktig och tog mina bekymmer på allvar. Hon såg att hårskrället faktiskt var på väg ut igen (Tack och lov! Halleluja!). Jag frågade lite casual så där och med bultande hjärta om jag skulle få nån skallig fläck - gu bevars- men hon trodde inte det. Istället rekommenderade hon mig att klippa lugg och tunna ur i bak, där det är väldigt tjockt. Och så fick det bli helt enkelt. Jag är nöjd. Speciellt som jag förmodligen får behålla min kalufs. (Och ni där ute, vad kan man göra åt håravfall? Har ni några bra tips?)
Givetvis kom jag ifrån frisören med ännu en dyr produkt som maken kunde garva åt. Nån gång kom jag hem med nån gel som framhäver mina lockar...två år sen och mer än hälften är kvar. Borde nog kastas nu, men den var för jäkla dyr. Förra gången var det silikondroppar till håret som man kramar in i topparna efter att man plattat det. Jag har använt det en gång hittills.
Nu var det en hårinpackning. Som jag kommer att använda, men om den är värd sina 200kr vet jag ju inte direkt. Jag förväntar mig nästan självlysande hår, tjockt som hamparep. In time my friends, in time!

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å spännande! MEN var är bildbeviset?!?!?!!??????
Ang håravfalll har jag inga råd. Jag fäller som en hund men har så mycket hår attt det förmodligen bara är bra att det ramlar av en del också. Annars skulle jag väl inte orka lyfta huvudet från kudden... haha! På tal om det behöver jag tunna ur håret lite där bak jag med. Ja, alltså nu menar jag förstås håret där bak på HUVUDET ingen annanstans om du nu skulle trott det...!!!!!!!!!!! ;-)
Kramar!

Stef sa...

Jadu jag har haft perioder dom senaste två åren där jag har tappat jättemycket hår, speciellt när jag varit stressad! Järnbrist kan också leda till håravfall.

Härligt med ny frisyr! Kul att du gillar den!

kramar

Min plats i solen sa...

Trist när håret börjar bråka på det viset. :( Men skönt att du kände dig nöjd när du gick därifrån. :)

Om du fortsätter att tappa hår tycker jag du ska boka in ett besök hos doktorn så får de kolla det. Jag minns att då jag var barn började jag plötsligt tappa hår och då visade sig att jag hade brist på någon vitamin (minns tyvärr inte vilken). Lite tabletter och sedan så slutade det och håret blev tjockt och fint igen och sedan dess har jag aldrig haft några problem. Så fortsätter det så gå och kolla. Det är ju bättre att kolla en gång i onödan snarare än när det mesta av håret har trillat av. ;)

Ha en solig och fin helg vännen!
Kram Lotta

Trillingnöten sa...

Saltis: Tack för alla associationer jag fick av den kommentaren :p Det är inte kul att ha för tjockt hår! Men just nu har jag hellre det än tunt :)
Jag skulle också ge dig ett bildbevis, typ en sån där fjortisbild när jag håller i mobilkameran och putar med läpparna i spegeln :) Men det kommer!

Stef: På nåt sätt är det skönt att höra att man inte är ensam om att tappa hår!

Lotta: Tack för tipsen! Jag ska kolla upp det om det fortsätter och håret inte kommer ut. Så här kan man inte ha det :) Kram på dig!

Marianne sa...

Och får du ett riktigt bra tips, så säg till för jag har jätteproblem. Nu är jag aaaaningen äldre än du, så mitt håravfall är väl inte helt ovanligt för min ålder, men trist är det, särskilt som jag alltid har haft babytunt hår. Har köpt någon produkt : ) med schampo, balsam och tonic som jag ska köra. Vet inte om det hjälper, för det är periodvis som jag tappar hår. Och då menar jag mer än det normala håravfallet. URJOBBIGT!

Bildbevis förresten, det efterlyser jag också!

Trillingnöten sa...

Marianne: Jag ska försöka att fixa nån bild som inte blir en sån där fjortisbild :)

Ja, håret är ett dilemma, för vem vill mista sitt hår, man som kvinna? Yikes. Jag har undersökt saken. Tydligen vitaminbrist kan leda till håravfall. Och man kan testa Silica för hår och naglar. Det stärker också. Tydligen kan man tappa hår av det mesta...typiskt. Som kvinna är man ju ganska hormonell - det kan man tappa håret av. Stress, vitaminbrist, viktnedgång, viktuppgång...kvinnor lever ett jäkla liv ibland :p Jag återkommer om jag får fler tips!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...