torsdag 10 juni 2010

Ni är fantastiska!

 Vilka otroligt bra och insiktsfulla kommentarer jag fick på mitt förra inlägg! Det var himla kul att läsa om era erfarenheter och åsikter. Det är ju som sagt ganska lätt att snöa in på sina egna att det är svårt att se saken från ett annat håll. Här kommer bara en parentes om en ny incident som hände min kontaktsökande dotter igår. Kanske inte helt relaterat till just det här med svenskar, utan mer kontakt.

Maken och N var ute på bakgården igår under dagen. Där finns gungor och sandlåda. Nu vet ni ju att N inte är den som vill gunga i första taget, men hon sitter gärna i sandlådan. Vilket hon gjorde igår. Hon satt på ena sidan med sin hink och spade och lekte. Efter en stund kommer en liten tjej, lite äldre än N, och sitter på motsatt sida och leker i sanden. Enligt maken då så sitter de så där ett bra tag och leker. Till slut tröttnar N och vill leka med tjejen.
Hon lägger ihop sin hink och sina spadar och knatar över till andra sida. Hon sätter sig en bit ifrån och leker sida vid sida. Inget händer. Lite tråkigt tycker väl N så hon går fram till tjejen och klappar henne över håret och armen och säger "Fint!" upprepade gånger och skrattar. Tjejen är måttligt road.
När tjejen sedan leker och arbetar med spaden klappar N händerna och säger "Bra!" och skrattar igen. Tjejen är fortfarande inte lika road N. Hennes mamma är i tvättstugan så tjejen springer dit och tillbaka flera gånger. Tjejen är mer intresserad av min make som hon kommer och kikar på titt som tätt, men när N närmar sig springer hon iväg. Till slut går N fram till kanten på sandlådan och sträcker ut händerna mot den springande tjejen och skriker "Kom, Kom!" Hon vill ju bara leka. Men tjejen ser mest rädd ut och springer iväg till mamma i tvättstugan.
N har det inte lätt i sina försök att hitta en kompis  : )

7 kommentarer:

Cyan sa...

Hej!

Vad kul att ngn är intresserad =) En sån liten kostar runt 13-14 kr och en låda, som de kommer i, innehåller en månads förbrukning för en person dvs 30 stycken. Tror vi landar runt 500. Inte världensbilligaste men de är de värt om de funkar jämfört med de vanliga brustabletterna man köper på ica XD

Min plats i solen sa...

Stackars lilla N, det är inte lätt med det sociala spelet när man är liten och bara vill leka. ;) Men det är ju en del i att lära sig hur det fungerar här i livet och att tyvärr är man inte alltid på samma våglängd. Jag hoppas att hon träffar på någon som är lika leksugen som hon nästa gång i sandlådan. :)

Kram Lotta

my sa...

Stackars liten! Men vad underbart att du har en så snäll och utåtriktad liten tjej. :)

nika sa...

awwwww...ingen kan säga att hon inte försökte iallafall.
ha en skön dag

Marianne sa...

Va? Men det måste ha varit något fel på den där andra tjejen? Barn brukar väl verkligen inte ha sådana tveksamheter? Jag tycker det låter väldigt underligt. Ni får gå till någon annan lekpark där det finns gladare barn!

Kram!

Saltistjejen sa...

Hahaha!!!! Hm, hoppas det går bra för E att leka med N när vi ses. Hon är ju också ganska reserverad mot nya personer i början. Men när hon väl är "uppvärmd" brukar det gå bra. Men som sagt det kansek är lite trögt i början. Vi får se....
Jag håller förövrigt på med ett mail till dig men blir inte klar! Ska försöka få iväg det idag. Ojojoj! Vad busy jag verkar va....?!? ;-)
Kram!!

Trillingnöten sa...

Lotta: Ja, ibland är det svårt med det sociala, även för oss vuxna. Jag hoppas att det blir bättre i sommar. Då går vi till den stora lekparken : ) Där finns det leksugna barn!

My: Jo, det är underbart! Hon är fantastisk på alla sätt och vis. Och man har aldrig tråkigt!

Nika: Tack! Ja, det är ju värt att försöka, man vet aldrig när man kan få napp!

Marianne: Ja, när jag var liten så lekte vi med allt och alla i lekparken. Man fick tillfälliga vänner och nära vänner man kom tillbaka till...ja, hon var kanske inte intresserad? Jätteskumt!

Saltis: N är ganska rätt på. Jag vet faktiskt inte om hon någonsin varit blyg eller tveksam? Hmmm...kanske när hon var mindre. Men jag tror att det kommer att gå bra! E verkar vara så vänlig när hon väl lär känna någon! Kram!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...