måndag 14 juni 2010

Sista dagen

Helgen har inte bjudit på spännande saker direkt, men många nödvändiga. Lite sista-minuten-shopping i lördags till vår New York-resa, lite städning och färgning av håret. Lite uppbärning av resväskor och tvätt av desamma. Snart smäller det liksom. Dessutom har vi klämt in lite fotbolls-VM mellan varven. Maken är fotbollstokig, jag inte lika mycket. Trots det tittar jag ibland. Väldigt trist att Sverige inte är med. Väldigt trist. Därför är det inte lika kul att titta. I brist på blågula färger hejar jag istället på England eller Spanien. Vi får se hur det slutar. Om några veckor. Fast det skulle vara extra kul med ett afrikanskt lag som vinner. Därför hejar jag lite på Ghana också.

Idag jobbar jag sista dagen på jobbet. Planering, beställning, städning och möten står på schemat idag.
Sen flyger jag hem i min racerbil! För här ska packas!  Imorgon bär det av till det stora äpplet och jag kan knappt vänta. Äntligen. Jag har sett fram emot det länge och nu är det äntligen dags.
Lite nervös inför flygningen är jag allt. Det är inte varje dag man flyger nästan 10 timmar med en tvååring full av energi. Den här gången har N i alla fall en egen plats att sitta på. Det kanske underlättar? Vi har ett byte på Heathrow tyvärr, men vi får ju "besöka" ett land till på köpet då. I alla fall vara lite på Engelsk mark : )

Vi har åkt med en hel del flygbolag hittills. Själv har jag åkt med SAS och Continental Airlines. Första gången vi åkte till New York tillsammans åkte vi Lufthansa. Det var en upplevelse kan jag tala om. Mellanlandning på den tråkigaste jäkla flygplatsen i historien: Frankfurt. Det fanns liksom inget där och vi var fast hur länge som helst kändes det. Dessutom pratade personalen inte engelska. Det var bara att plocka fram skoltyskan som inte använts ordentligt på ungefär tio år! Det enda jag kan säga ordentligt på tyska är olika visningsalternativ på det tursistmål där jag brukade jobba. Utöver det...knaggligt. Jag förstår, men att snacka?
Jag lyckades i alla fall få fram tillräcklig information och visa passen samt hamna på rätt plan till New York. Tack och lov.


                     Bild från vår sittplats på vår första gemensamma resa till New York 2008

 
                     Ingen bild från flyget men väl från tågrean till Arlanda. Hur liten var N egentligen?


                             N på Arlanda. En fikapaus innan hennes första flygning.
 
Sist åkte vi med Malaysian Airlines - precis innan de slutade flyga Sverige till New York - och de var fantastiska. De älskade lilla N och var hur hjälpsamma som helst. De flyttade runt oss för att vi skulle få mer utrymme och bekvämlighet med N. Jättegulliga och hjälpsamma och en smidig resa - nonstop (tack och lov).
I år ska vi åka med British Airways. Det ska bli spännande. Jag åkte med dem hem en gång efter min au-pairvistelse. Förvirrande och försenade. Kort och gott. Jag hoppas denna gång blir bättre : )

Dags för sista jobbdagen! Ha det gött!

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ååååå tänk att ni flyger så snart!!!!!!
Att flyga med barn är inte särksilt avkopplande. Tycker inte jag iallafall. Men att ha ett eget säte tror jag ändå kommer göra stor skillnad Nu när de är så stora. En del har tipsat om att man kan ta med sig bilbarnstolen och spänna fast i sätet och att de då sittter bättre och så. men jag vet inte om det fungerar på alla flygbolag? Sedan vet jag itne om det verkligen skulle bli bättre...??
Jaja, vi lär få veta i augusti när vi reser till Sverige med E. Hm, vi har en del flygrutin med henne nu torts allt, och jag känner att det ändå är okej så länge man är TVÅ om det. Jag flög ju ensam med henne en gång till och från Sverige och M gjorde detsamma en gång och DET var jobbigt!!!!! Då får man ju inge som helst avlastning. Iår kommer jag flyga ensam med henne tillbaks hit...! Hm, vi får se hur det ska gå....
SAS gillar jag annars. De brukar vara ok med barn. MEN jag har hört att just Malaysian var superbra! Tyvärr flög vi aldrig med dem innan de lade ner sin linje Stockholm-NYC.
Lycka till nu med allt!!!! och hör av er när ni kommer hit! :-)
Kramar!

sara sa...

Hoppas ni får en bra resa! Kommer du blogga när ni är där borta? Hur länge blir ni borta?
Gud vad frågvis jag är. Men frågar man inte får man inget veta. :)
Ha det bra och lycka till med packningen!

Mrs Clapper sa...

Vad spännande!! Är mycket avundsjuk på er resa! :D Ska bli spännande att få uppdateringar från NY!

Jag har flugit flera gånger med Lufthansa och har nu byggt upp en stabil hat-relation till dem. Nästa gång betalar jag hellre dubbla priset för att slippa det flygbolaget. Hoppas du kommer med en bra recension av BA så kan man våga testa dem!
Och håller definitivt med dig om Frankfurt, har mellanlandat där fyra gånger och bara en av gångerna har vi lyckats hitta något ställe som var öppet och erbjöd något ätbart, trots att det varit innan kl 20 på kvällen.

Ha en FANTASTISK resa och lycka till på flyget, det kommer säkert att gå jättebra!

Emma sa...

. Jag missade en gång ett anslutningsflyg från Frankfurt och blev kvar 8 timmar extra....vilken leda!!!

Jag hoppas också att du kommer att blogga ifrån resan! Ha en trevlig semester! Kram

Ida -www.lippstick.se sa...

Å vad härligt det låter, önskar er riktigt trevlig resa!
Du kommer väll att uppdatera från det Stora Äpplet?!
Ha en riktigt bra dag!
/ Kramar Ida

Trillingnöten sa...

Saltis: ja, det är verkligen INTE avkopplande! Men som sagt, att vara två är så fantastiskt skönt!! Jag kan inte fatta att du överlevt att åka ensam :) Vi hör av oss så snart vi kan!!! Så ses vi snart!!

Sara: jag ska fortsätta blogga från NY :) Så mycket jag kan och orkar! Svårt att hålla sig borta! Vi blir borta ungefär fem veckor! (Skönt att ha folk som tar hand om lägenhet och sånt under tiden! Så den slipper stå tom och allt!)

Mrs C: Tack! Vad skönt att man inte är ensam om att tycka att Frankfurt suger! Och Lufthansa.

Emma: Två till som har samma erfarenhet! Då kan man ju inte ha fel. Man kna ju tycka att den flygplatsen som är så stor ska vara bra och trevlig :) Men icke. Jag bloggar på!

Ida: Tack! Jag uppdaterar från det stora äpplet! Ha en bra vecka! Kram!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...