lördag 26 juni 2010

Midsommarfirande

Igår var det som sagt midsommarfirande nere i Battery Park, nästan längst ned på Manhattan. Det är en stor och fin park med mycket grönt och fantastiskt utsikt över Hudson River och Frihetsgudinnan. Resan ned från Bronx gick hyfsat. N hade massor med energi och underhöll hela tåget med sin skönsång och sina busiga tricks. Var hon fick all energi ifrån vet jag inte! Men efter tågresan var JAG nästan helt slut : ) Kanske var det den lilla sovstunden på eftermiddagen som gjorde susen?

Väl nere i den del av parken där firandet skulle äga rum var det redan massor med folk. Vi tog en plats i hörnet, ingen sittplats på gräset tyvärr, men det gjorde inte så mycket. Utsikten var trevlig, vi hörde musiken bra och såg alla människor. N var på bra humör och sprang fram och tillbaka, gjorde sina små danser (jag fick medverka i vissa danser där N ansåg att en partner vore bra att ha) och hade roligt.


Vi väntade på Saltistjejen med familj för en träff. De var lite sena, men vi hann i alla fall träffas en kort stund! Tjejerna hann bekanta sig lite kort. N gick ut hårt som vanligt och Lill-Skruttan var lite blyg. Dock var det inget som störde N, utan hon försökte sitt bästa i alla fall : ) Jag tror det går bättre nästa gång vi ses så det är lite lugnare och när de nu redan "träffat" varandra en snabb stund. Jag hann inte ta några bilder, men gå in hos Saltistjejen så finns det några stycken! Jättesöta bilder som hon tog! Vi ser fram emot en ny träff snart!


Här är N med sin farmor. De tittade på utsikten över Hudson River. N älskade helikoptrarna som flög över lite då och då. "Kopter" skrek hon och pekade upp i luften.


Alltid härligt att se de svenska färgerna! Utanför var det massor med polisbilar av någon anledning. Jga menar, säkert en 8-10 bilar. Har de hört ryktena om den svenska synden måntro? Eller hur svenskar kan bli när de fått lite innanför rocken? : p Bäst å vara på standby.Det var roligt att var så många människor där. Dessutom var det många olika slags människor också, inte bara svenskar. Det är lite roligare när det är en bra blandning av folk tycker jag.


Midsommarstången var prydd med fina kransar av solrosor, mina favoritblommor. Tyvärr blev det ingen dans ut stången eftersom det var så många som skulle dansa. Det stoppade inte N dock, utan vi dansade vid sidan av. Det var lika kul det!

Lite mat hanns med också. I alla fall vattenmelon och lite bröd. Gott tyckte N.

Efter att vi träffat Saltistjejen och hennes familj en snabbis, var vi tvungna att gå hemåt. Tur att vi lämnade då eftersom vi kom hem strax efter nio på kvällen och N var helt slutkörd. Hon hoppade i säng med glädje!
På väg till tunnelbanan såg vi en miniparad och orkester sin spelar. Tydligen är det Pride-parad imorgon söndag!

3 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å det var SÅ ROLIGT att ses även om det blev kort! Men det gör inte så myckt eftersom vi ju ska träffas igen. Lite mer "privat" nästa gång vilket kasnke kan underlätta lite?
Inte heller riktigt lika lång t-baneåkning för er del heller. :-)
Ni slapp iallafall stopp i tågtrafiken vilket var en av anledningarna tilla tt vi blev extra sena... Sådant är SÅ irriterande!
KRAM!!!

Ida -www.lippstick.se sa...

Vilken härlig dag!
Vad har ni för planer ideg?
/ Kramar Ida

Trillingnöten sa...

Saltis: Tunnelbaneproblem ar det varsta som finns...att bara sta och vanta i en tagvagn! Yikes! Ibland blir det som det blir :) Tur att vi hann traffas en liten stund i alla fall! Lite privat blir nog bra nasta gang. Da ar det bara oss sjalva som vi behover koncentrera oss pa :) Kram!

Ida> Ja, det var det verkligen! Vi har massor med planer, men sen vet man aldrig vad som hander!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...