fredag 11 juni 2010

Mina meloner

Ja, nu menar jag faktiskt riktiga meloner som man kan äta : D Igår gick vi ut på en promenad när jag kom hem efter jobbet. Bäst att passa på när det är väder för det. På väg hem gick in på den lokala matvarubutiken för lite snabba inköp av...nåt att dricka? Minnet är bra men väldigt kort. Men ni vet att det ibland kan bli annat inköpt när man kilar in i en affär. Inte bara det som skulle inhandlas från början. Man "kommer ihåg" en hel massa annat man måste ha också. I detta fallet var det extra bra pris på vattenmelon! 8, 90 kronor per kilo. Som hittat. Så denna utsökt söta skapelse fick följa med hem:


Vi skar upp den i fyra delar och här ligger en del och tittar på TV med mig på morgonkvisten. De är väldigt sällskapliga av sig de där melonerna. Och saftiga...

Just vattenmelon påminner mig så starkt om när jag var gravid med N. Jag hade nån nippe på vattenmelon och en saftig stor stek. Det blev på nåt sätt mitt mål: att hitta den sötaste och saftigaste melonen och den godaste steken. Vi bodde i New York at the time och där är det så fiffigt att man kan köpa fruktsallad i affären, eller en låda med uppskuren favoritfrukt som vattenmelon. Gissa vem som var storkund? Moi!

Steken var lite värre. Familjen jag bodde hos var vegetarianer. Strängt vegetariska. Jag? Inte så mycket vegetarian i mig inte. Efter dagar med bönor och ris, linser och ris, pasta och tomatsås, kunde jag drömma om en stor saftig stek på nätterna. När jag och maken sen var ut, var det enda kravet på restaurangen: de måste servera stek, stek, stek...Ibland blev det lyckat och nån gång fick jag riktigt ruggigt äckliga också. Vilken besvikelse!

 I alla fall. Dagens uppdateringar:

Vi har skolavslutning idag. Underbart! Fantastiskt! Så här ser det ut idag:


Om vi gjort som de andra skolorna i vår stad, hade vi haft avslutning igår med sol och värme. Idag blir det regn och rusk. Men det är snart sommarlov. Jag kan stå ut.

Dunderförkyld! Jag blev hastigt förkyld i tisdags eftermiddag. Det sitter i ännu och har passerats även till vår stackars dotter som har haft en jobbig kväll och natt igår. Jag hoppas det blir bättre snart stackaren. Själv sitter jag med ett snorfyllt huvud och röd näsa. Snyggt.

Nej, nu ska jag nog fixa håret (som för övrigt verkar gilla den där dyra produkten jag köpte hos frissan senast! Jag kastar håret som i värsta LOreal-reklamen. Bara för att I am worth it.) och käka lite frukost.

5 kommentarer:

Sara sa...

Sv: Jodu jag kan verkligen rekommendera Sticky toffee pudding. En av mina favoriter. Åt det första gången i england men tyvärr inte särskilt ofta sedan dess. Men jag kan verkligen rekommendera det! Supergott!

my sa...

Ser gott ut!

Vår skola har kommit på den brilljanta idén att ha skolavslutningen på tisdag (!). Du kan ju tänka dig hur mycket det blir gjort dessa sista dagar...Jag är glad att jag fått lite lediga dagar nu, för man blir ju tokig. Eleverna är som kor på väg ut på grönbete! haha

Hoppas du får en trevlig avslutning och en faantastisk start på sommarlovet. Det har du förjtänat!

Saltistjejen sa...

Happy Skolavslutning!!
Och du härligt att sommarlovet börjar nu då!!! :-)
hoppas du snart blir frisk och likaså lilltjejen! Usch så jobbgti när man själv och de små är sjuka.
Stor kram!

Marianne sa...

Du är för rolig! Klart att du är worth it! Och grattis till skolavslutningen.

När jag var gravid hade jag dille på mandariner. Det var i juletid speciellt, och så fort jag såg en skål mandariner, som folk ofta hade framme på bordet, så började jag trycka i mig. Typ åt upp allihop : )

Ha en skön helg!
Kram!

Trillingnöten sa...

My: Tisdag? Men herregud! Det blir ju bara lekskola liksom :) torsdagar och fredagar är nog bäst i mitt tycke. Barnen blir lite knasiga som du säger... Tack för dina fina ord! Jag ska njuta på tisdag när det är lov på riktigt för mig!

Saltis: ja! Kan Jang hjälpte mig inte ett jota denna gång...nu ska jag testa echinagard eller så :) Jag mår bättre nu, men lilltjejen är fortfarande samma...yikes!

Marianne: Hahaha! Visst är det konstigt vad man kan få för cravings? Vilken tur att du var gravid just vid jul! hehe.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...