lördag 12 juni 2010

Lördag

Skolavslutningen igår gick fantastiskt bra. Barnen sjöng, hade skrivit dikter och vi hade övat in en teater. Jag fick en hel drös med blommor och många kramar av barnen. Fyra stycken byter klass från min lilla klass till den stora. Det kommer att kännas konstigt i höst! Tur är att jag har svenska med dem en gång om dagen i alla fall.
Sedan var det några permanenta avsked också. Några som ska byta skola och försvinner. Det är alltid sorgligt. En av tjejerna vars alla kompisar ska flytta i höst, var helt förstörd. Hon blir ensam kvar från kompisgruppen. Då är det svårt att trösta och försöka komma med väl valda ord. Inget hjälper.

På måndag arbetar jag min sista dag. Vi har planering och sånt. Sen är det sommarlov på riktigt för mig. Jag kan knappt vänta! Då är det sommarlov i två månader. Efter ett långt läsår är det äntligen dags för lite semester och förhoppningsvis värme.

Idag ser det inte ut att bli värme. Och vi som måste fixa några saker på stan. Hmmm....det är regn, grått och vindigt. Typiskt när det är helg. Jag hoppas er helg blir bättre!

8 kommentarer:

my sa...

Sommarlov är härligt!

Här regnar det dock också, vilket gör det hela lite trist... :/ Är inne på dag två med fullkomligt hällregn. USCH! Hoppas vi båda får lite sol senare under helgen.

Min plats i solen sa...

Hej!

Det är inte lätt det där med avsked och inte blir det lättare med åren heller. :(

Vad härligt att ditt sommarlov finns runt hörnet nu och jag förstår att du längtar som bara den. :) Jag hoppas att det blir soligt och fint och alldeles underbart. :)

Kram Lotta

Marianne sa...

Här regnar det inte. Jag tror det var i början av mars det regnade sist. Vi får väl vänta till ungefär november-december. Jag bokförde allt regn under ett år, och då regnade det bara en tio gånger. De flesta av de gångerna var typ duggregn i fem minuter. Så har vi det här.

Grattis till väl avslutat skolår! Får man fråga - fast du behöver så klart inte svara på det om du inte vill - är du klasslärare? Vilka årskurser? Eller är du ämneslärare? Vilka ämnen har du? Usch vad jag är nyfiken, men sån är jag : )

Kram!

Mrs Clapper sa...

Vad härligt med sommarlov!
Här är det regn, rusk och nästintill full storm. Lite mysigt är det dock så jag passar på att elda i brasan, måste ju få värme på sommaren på nätt och ställer inte solen upp så!

Malin sa...

Ja det är inte lätt när vännerna lämnar. Min sons bästis från förra året bytte skola. Vi försöker träffas ibland ändå och de säger båda att de fortfarande är bästisar. Har också förstått att flera från iår inte kommer fortsätta nästa år och det är ju alltid lite sorgligt, men det kommer även nya vänner...

Ida -www.lippstick.se sa...

Vad underbart med sommarlov!
Hoppas du hinner med allt som du har tänkt att göra!
/ Kramar Ida

Sara sa...

Sv: Jag brukar gå upp vid femtiden varje dag då jag har en väldigt morgonpigg son. Men idag gick vi nog upp så sent som halv sex ;).

Trillingnöten sa...

My: Och tänk! Söndagen bjöd på sol hos mig! Hur var det hos dig?

Lotta: Nej, avsked är nog det värsta jag vet. Trots att dagens teknik bjuder på massor med tillfällen att kommunicera - fast kanske inte ses. Hoppas du får en fantastiskt sommar du med! Kram!

Marianne: Det klart man får fråga! Annars får man ju aldrig reda på nåt : ) Jag är klasslärare i en blandklass åk 1-3. Dessutom har jag ansvaret för svenska och hemkunskap i den äldre blandklassen (åk 4-6), så jag har fullt upp. Det är en liten skola, med bara två lärare i princip. Och eftersom jag är klasslärare har jag alla ämnen man kan tänka sig....jättespännande!

Mrs C: Men har du en brasa! Vad mysigt! :) Då är det helt okej med lite rusk ibland :)

Malin: Ja, det har du rätt i. Det kommer nya vänner och gamla försvinner. Jag resonerar så att om det är meningen att man ska förbli vänner så löser det sig, annars får man ett fint avsked i alla fall :)

Ida: Tack! Jag hoppas också att jag får tid till allt. Tyvärr går sommaren alltid så himla fort! Kram!

Sara: Jaha! Då är det alltså inte frivilligt i den meningen att du ställer klockan. Å andra sidan får man ju ganska mycket gjort när man går upp så tidigt :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...