onsdag 9 december 2009

Lucia

Av någon underlig anledning kom mitt lärarjobb med ansvar över skolans musikundervisning. Inget jag hade en aning om förrän jag fick mitt schema första dagen och såg att MUSIK stod under den sista timmen i den andra klassen på skolan. Jag trodde det var ett tryckfel. För jag är tondöv. Helt tondöv. Visst, jag var med i kören under min skolatid - men face it - alla fick vara med i skolkören. Till och med jag.
Jag kan dessutom inte spela ett enda instrument. Jag vet inte vad en not eller ett ackord är. För 15 år sen kunde jag med nöd och näppe blåsa fram "Spanien, är ett land, där man dansar tango" på blockflöjt. Detta är otroligt användbart.
Så för andra året i rad har jag haft hand om luciaframträdandet i skolan. Arrangera låtar och få eleverna att öva vareviga dag. Jag drömmer om luciasånger. Jag andas fram tonerna från Staffan stalledräng och jag får en och annan panikattack med tanke på framträdandet på måndag inför föräldrar.
Vet ni hur många lucialåtar som har samma melodi som "Spanien"? Inga. Jag har därför gjort ett tappert försök på en text:

Lucia, är en tant, som bär med sig ljus.
Ett helgon, som stack, ut sig ögonen.

Vi får se. Idag hade vi en generalrepetition med förskolan. Stackars kollegan P höll nog på att svimma stackaren. Så gräsligt var det. Vi får hoppas på Moder Teresas tålamod och styrka på måndag. Ett annat helgon. Kanske mer tur med henne.

3 kommentarer:

Pilla sa...

haha,ja det va lite gräsligt. skönt när jag tog mitt pik och pak till min avdelning. hehe. men det blir nog bra på måndag, jag har ju varit med 3 andra gånger,brukar fixa sig när alla föräldrar är där. kram

Saltistjejen sa...

Lycka till! Tror det komer gå finemang!
:-)

my sa...

Haha! Lucia är inte lätt för oss "självutnämnda" musiklärare heller. Mina nior var inte sugna på det i år dock så jag slapp det värsta. ;) Men mina vikarietimmar med de yngre barnen denna månaden har BARA bestått av luciaträning. Jag drömmer också om sångerna...

Hoppas det går bra /har gått bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...