tisdag 2 augusti 2011

Att tro att allt är slut

I går insåg jag att jag gick in på min näst sista semestervecka! Näst sista. Jag som tänkte att sommaren var så lång, och nu ser jag i backspegeln att den var väldigt kort. I och för sig är väl det ett tecken på att man haft det roligt och bra. Det som också slog mig igår var att när jag insåg att det "bara" är två veckor kvar började jag genast tänka "Jag som har så mycket att hinna med innan semestern är slut, jag skulle ju göra det där, och det där och gärna det där...Hur ska jag hinna?". Jag började till och med skriva en lista på saker att göra. Fast det gör jag hela tiden i alla fall. Jag älskar listor. Skriver listor om allt möjligt. Bara för att liksom.
Men när jag skrivit den där listan klart slog det mig. Varför måste jag hinna allt detta på två veckor? Vad händer när jag börjar jobba? Är det så att livet bara stannar av då? Det upphör att fortsätta till nästa gång jag är ledig ett par dagar?
Då insåg jag att det är ofta sånt händer. Man planerar sin ledighet, njuter och sen återgår man till rutinerna och då  kan man plötsligt inte njuta längre för man jooobbaaaar ju. Det är klart att det är lite svårare att hinna med saker man måste göra när man jobbar och man är absolut inte lika pigg och alert efter en dag på jobbet. Kanske är man heller inte lika sugen när helgen kommer och man bara vill placera rumpan i soffan och kasta upp fötterna på bordet. Man måste alla måsten ändå. Och man måste allt roligt också.
Det gäller att se det mysiga och fina i vardagen, varje dag, varje vecka, varje helg. Livet fortsätter ju och måste utnyttjas till max. Det är bara det att livet ser lite annorlunda ut när man jobbar, eller har semester. Vardagslyx, det kan man väl säga? Skapa saker att se fram emot, trots att det är vardag och back to normal. Onsdagsmys eller tisdagsfest. Kramtorsdag och utflyktlördag. Dansmåndag och lyxlunchsöndag. Äta trerätters en måndag istället för en fredag eller lördag. Varför just helgen? Jaja, mer energi, mer tid, mer det, mer det där...Jag ska nog ta och inför nåt extra roligt mitt i veckan! Och passa på att njuta varje dag av något speciellt. En extra lång kram med maken och dottern, extra god mat mitt i veckan, baka på en torsdag, filmkväll på måndag...
Man måste bara komma ihåg att det goda livet inte bara levs under semestern, utan året runt!11 kommentarer:

Jojjo sa...

Ja! Mer vardagslyx till folket! Helt rätt tänkt, man ska ju försöka njuta lite av ledigheten med :) Själv är jag inne på min sista semestervecka men längtar nästan efter att börja jobbs igen, haha.

Duktiga Tjejen sa...

Vardagslyx är jätteviktigt! Jag uppslaget varje dag och tar tillvara på den. Veckan som kommer har vi ju både datenight och så ska jag ut och käka med en kompis. Det beror ju dock verkligen på vilket jobb man har, men jag som jobbar på kontor och har flex har verkligen lyxen att oftast inte bli slutkörd.

Förövrigt är ju 2v semester kvar väldigt mycket, lyllos! Passa på att njut!

mintekopp sa...

Håller verkligen med dig! Jag tänker precis likadant att det är så mycket jag ska hinna på de ynka sex dagarna jag har kvar av min semester. Ahh så korkat och vilket bra sätt att stressa upp sig själv. Som du skriver, livet fortsätter faktiskt även efter semestern. Tack för påminnelsen!! Kram

Marina sa...

Alldeles riktigt och jätteviktigt att komma ihåg! Annars är ju faktiskt risken att semestern bara blir en enda lång kamp mot tiden för att hinna med så mycket som möjligt!!

Husfrun sa...

Jag håller med. För även om helgen är kort och måste inrymma städning och andra vardagssysslor måste man hinna njuta också. Vara lite spontan. Vad är väl annars livet?

Hanna sa...

Det här är mitt första besökpådin blogg och hjälpvad jag kändeigen mig i det här inlägget. Precis samma tankar snurrar och har snurrat i mitt huvudhela sommaren. *lägger trillingnöten i fsvoritlistan för att komma tillbaka senare och läsa alltsammans*

Steel City Anna sa...

Klokt skrivet, jag känner igen mej och håller med. Heja vardagslyx :)

Monica sa...

Mer skoj i vardagen för snart sitter man där på hemmet och får inte ens gå ut på balkongen säger dottern till mig just nu;-)

Ida's Lippstick sa...

Det tycker jag verkligen att du ska införa!
/ Kramar Ida

Malin-Charlotta sa...

Fint inlägg om livets påminnelse precis som vi behöver den. Det tackar jag ödmjukast för. Gillar att det kan heta kram-torsdag, den ska jag nog införa med min sambo ;-) Jag har några ytliga bekanta som bara lever för helgen. När det är måndag, stönar de att det är långt till fredag. Så håller det på hela vecka. Sen när väl fredagen är inne, säger de: jaja helgen går ju alltid så fort, det är snart måndag igen med utan hopp och glädje i rösten...

Jag önskar innerligt att de inte kände så..önskar att de hittade förmågan att leva nu.

Trillingnöten sa...

Jojjo: Eller hur! Mer lyx! Längtar till jobbet gör jag nog inte, hahaha....

Duktiga: Flex är så bra för moralen och för vardagslyx tycker jag. Det tror jag gynnar alla faktiskt...skönt att kunna jobba in lite tid och kunna gå tidigare en annan dag! Bra att du tar tillvara på vardagslyxen!

Mintekoppp: Jag vet! Jag tänker exakt lika ibland och det är ju så dumt :)

Marina: Precis! Så är det! Klämma in ALLT på ett fåtal veckor då man kan "leva". Nej, det funkar inte!

Husfrun: ja, livet är ju inte bara städning och måsten, utan allt!

Hanna: Du är hjärtligt välkommen hit! Du kanske har en egen blogg jag kan kika in på? Det hoppas jag!

Steel City: Heja! Vi kämpar för den!

Monica: hahaha, precis! Det gäller att "passa på" när man är ung och frisk och kry och kan tala för dig ordentligt!

Ida: Absolut! :)

Malin: Men oj, vad tragiskt! Så ska man ju inte tänka. Vilken negativ spiral det blir! Det är klart att man ibland längtar som en galning efter helgen, men sen måste man ju släppa den där hetsen...visst är helgen kort, men mycket kan man hinna om man vill!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...