måndag 29 augusti 2011

Mörkt och måndagslista

Det går verkligen mot mörkare tider. Igår kväll fick vi tända lamporna runt halv nio. Egentligen skulle vi ha behövt tända dem tidigare, men eftersom jag är vampyr glömmer jag ju av sånt. Maken kallar mig vampyr eftersom jag gillar när det är lite mörkt. Jag tänder inte en lampa i onödan om jag säger så. Mest är det för att jag inte gillar lampljus. Okej när det är kväller och ganska mörkt, men inte mitt på dagen bara för att solen går i moln eller när solen inte gått ned tillräckligt på kvällskvisten. Sån är jag.
I morse när klockan ringde var det också väldigt mörkt. Det tar ett tag att vänja sig vid detta. Det här är dessutom tredje jobbveckan och kroppen är inte lika pigg och vaken längre som den var för tre veckor sen. Då skuttade den nästan ur sängen och var redo. Nu, seeeeeeegt. Hösten är här.

Idag är det måndag och jag är glad för att:

  • jag hade en fin födelsedag igår. Det blev Banoffeepie till tårta och hemlagad (av maken) sushi till middag. Riktigt gott var det alltihop. Idag har jag sockerkoma så det heter duga. 
  • denna veckan bjuder på två extra lediga dagar; tisdag och onsdag. Vi firar Ramadans slut och Eid på skolan så det är ledigt. Ska nog börja fira fler religioner. Finns många högtider att ta ut :P
  • min förkylning är helt borta och jag kan träna som vanlig igen. Den här veckan blir det hårdträning!
  • mitt kostschema går så fruktansvärt bra! Det bara flyter på och gör uinderverk.
  • snart är alla TV-program igång för hösten också. Äntligen!
  • jag har en fantastisk man och en underbar dotter som jag älskar mer än nåt annat :)
Starta veckan med ett leende!


19 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Tycker så mycket om din positiva inställning till livet. Allt blir så mycket lättare om man är positiv och glad.
Tänk... Jag visste inte att du var vampyr, själv är jag häxa...
Håller med dig om att det är lite svårare att gå upp när mörkret ligger som ett täcke runtomkring. Det gäller även då att tänka positivt och tända lite levande ljus, som ger ett mjukt varmt sken omkring sig.
Ha en underbar vecka och ett fint "29-års" år.
Kram Kim

Stef sa...

Ja det blir mörkt fort nu för tiden, det är lite svårt att vänja sig vid att man måste tända cykel ljusen när man ska cykla till bussen på morgonen!
Ha en bra måndag iallfall! kramar

Jojjo sa...

Så himla härligt att läsa om dina positiva måndagstankar! Jag gillar faktiskt måndagar. Själv är jag idag glad för att jag fått umgås med mina tjejkompisar i helgen och för att jag ska på dejt i eftermiddag med en person som hittills verkar både normal och trevlig - inte alltid självklart i dejtingscenen, haha

Camilla sa...

Grattis lite i efterskott! Visst är det lite kul att fylla år, trots att man är vuxen och borde vuxit ifrån det?

Kul att fira Ramandan. På jobbet jobbar vi mycket med våra kollegor på Sri Lanka. Där är man ledig varje gång det är fullmåne. Det tycker jag låter bra, men vi har inte fått igenom det här i Sverige.

Husfrun sa...

Lampsken är väl inte det ultimata direkt, samtidigt så blir jag så trött av mörker så jag försöker ändå lysa upp så mycket som möjligt. Kvällar är en sak, då gör det inte så mycket att jag blir trött, men när det är mörkt på morgonen tycker jag att det är jobbigt. Jag är nog ingen vampyr ;)

Monica sa...

Härligt med de två dagarna, du kan hitta på något riktigt trevligt:-). Nu vet jag varför folk inte tänder lamporna, har alltid undrat;-)

Katarina sa...

Vampyren inom dig skulle nog trivas i mörkret i norr inför den kommande vintern. Fin bild på dottern. Kram

Jojjo sa...

Det bästa är att jag redan träffat honom flera gånger så jag vet att han inte är 65 år med kulmage, haha. Kompis med en kompis som har fått i god för att han är lika bra som han verkar dessutom... återstår bara att se om vi klickar, hehe. Spännande är det iaf!

Steel City Anna sa...

Söt bild :)

Beatatjata sa...

Grattis i efterskott!

Bra måndagslista, det finns mycket att vara tacksam över! Kul att kosten osv går så bra. När det väl sätter sig så är det ju faktiskt rätt lätt...

my sa...

Grattis i efterskott! :) Låter som att du hade en underbar dag i går!

Och usch ja, nu går det snabbt utför alltså...Här har höstvindarna tagit över under helgen och det börjar bli rått i luften. Trist på ett sätt, men tänk om vi får en sån där underbart hÄrlig mild höst med massa fina färger och mys med levande ljus?! Kan bli bra!!

Om jag var din träningkompis sa...

Kul att läsa en lista över allt fint som finns :)

Emma sa...

Grattis i efterskott. Och grattis till att du har så mycket att glädjas över. Och till att du lyckas peppa även mig man blir glad av att titta in hos dig. Eid Mabrouk!

Mrs Clapper sa...

Först och främst: hipphipp hurra och grattis på din dag!! 29 var tider det ;) 31 är inte så illa det heller så du behöver inte vara orolig :D hoppas du får en härlig vecka!


Och just det, nej tyvärr kan jag inte äta glass. Så jag överdoserar annat snaskigt som jag faktiskt kan äta :)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Härligt att du fick en bra dag trots mörkret. Själv tycker jag att det är lite mysigt nu när det börjar bli mörkare!

Anneli sa...

Ännu en härlig måndagslista som gör mig glad :)

mintekopp sa...

Stort Grattis till dig i efterskott, så härligt att du fick en fin födelsedag! Underbart att läsa att du har så mycket att glädjas över, jag gläds med dig. Vad är det för kostschema du går på?

Ha en fin dag!
Kram

Miss H sa...

Jag är också sån som aldrig tänder lampor, mer än på toaletten!!! Inte ens på vintertiden nästan, tänder mest ljus och värmeljus då istället! =)

Grattis i efterskott också!

Trillingnöten sa...

Kim: Att tänka positivt när det är mörkt ute är verkligen superviktigt! I år blir det en hel del tända ljus kan jag tala om. Allt för att överleva vintern :)

Stef: Just det! Better be safe than sorry heter det ju! Kör försiktigt!

Jojjo: Vad kul att du gillar måndagar! Det kan jag också göra - för första dagen på jobbet efter helgen tycker jag att man är mer utvilad och piggare faktiskt. Hoppas dejten gick bra!

SteelCity: Tackar! :)

Camilla: Vi fortsätter kämpa för att få igenom fler religiösa högtider, nån dag går det nog :)

Husfrun: Morgonmörker är värst tycker jag :) För då måste man ju känna sig pigg för att klara av dagen och så är man inte ens pigg o början på dagen...erm...you catch my drift? haha

Monica: Nu vet du! :)

Katarina: ja, jag har ju hört rykten om att solen aldrig går upp...hur klara sig folk? Fast man är väl van antar jag :)

Beatatjata: Visst är det! Man måste bara vänja sig så går det liksom automatiskt!

My: Jag hoppas på den fina hösten :) tack för grattiset!

Träningskompisen! Kul att du kikade in! Jag kommer in till dig med :)

Emma: ja, det finns så mycket här i världen att listan kan bli superlång :) Eid Mubarak på dig med :)

MrsC: Tackar! Jag ser fram emot 30 nu! :)

Karin: Det är faktiskt mysigare...men så tänker jag framåt...på så många månader i mörker...men så blir det ju så skönt när våren kommer :)

Anneli: Vad härligt vännen!

Mintekopp: Jag har fått ett fint ett av en PT som heter Lina och det går väldigt bra just nu :)

Miss H: Då är vi lika där med :) Jag liksom glömmer att tända lampor! hahaha

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...