tisdag 30 augusti 2011

Små glädjeämnen en måndag! Och nåt mindre roligt.

Igår var en ganska lång dag. Efter första veckan tillbaka i skolan med allt nytt, är eleverna i den testande fasen. De testar vad som är tillåtet och vad som inte är det. De har vant sig vid det nya och vågar ta några stapplande steg ut i skolvärlden och då brukar det bli ganska livat. Det är för det mesta ettorna (tvåorna och treorna är kolugna) som blir lite spattiga. Vi hade en hel del meltdowns igår och det var riktigt skönt att komma hem på eftermiddagen. Jag var trött! Jag hade kunnat somna där och då, men risken hade varit stor att jag sedan vaknat vid midnatt och varit tvungen att vara uppe resten av natten.
Jag fann också något helt oväntat hemma på hallbyrån. Nämligen ett födelsedagskort från en bloggvän. Lotta som skriver Min plats i solen hade helt oväntat skickat ett födelsedagskort! Vad glad jag blev! Tack så hemskt mycket vännen :) Det kom på en perfekt dag dessutom.
Nu står det där bredvid födelsedagskortet som min fina vän M knåpat ihop till mig.

Till vänster från M och till höger från Lotta

På minussidan igår var i alla fall gymmet. Jag var peppad till tusen (fastän jag var dödstrött) och var sugen på att komma igång igen efter förra veckans fökylning. Så kom jag då till roddmaskinen och när jag gjort ett par drag känner jag hur det liksom smärtar till i nedre delen av ryggen. Efter det tog jag det lugnt (var i slutet av passet i alla fall) och idag är det fortfarande smärtsamt. Inte superont, men stelt och jag känner av det hela tiden. Så typiskt! Nu måste jag nog ta det lugnt ett tag till så att det inte blir värre. Jag har ju haft ryggskott två gånger och är inte sugen på en tredje gång kan jag tala om. Yikes.
Jag ska försöka hitta nån träning som jag kan pyssla med tills det läkt ordentligt. Tips?

Ja, nu ska jag njuta av min lediga dag! Ha det fint!

17 kommentarer:

Camilla sa...

Oj, ta det försiktigt med ryggen. simning ska ju vara snällt mot kroppen. Kan det vara ett alternativ?

Jojjo sa...

Men åh så irriterande med ryggen! Jag brukar också vara rätt bra på det där med att åka på ryggskott... mitt bästa tips är pilates eller liknande (försiktiga) övningar för rygg/mage. Speciellt vi tjejer får inte glömma att det är de viktigaste musklerna att träna!

Kul med överraskningar, att få brev och kort på posten händer så sällan att man blir alldeles lycklig när de väl dyker upp!

Husfrun sa...

Men har jag missat att du fyllt år? Jag har ett helt hopplöst minne. Grattis i varje fall, om jag nu inte redan sagt det.
Lotta är en fantastiskt fin människa.

Hoppas ryggsmärtan ger med sig snabbt. Trist nu när du ville börja träna igen efter förkylningen.

Och elever som ska testa ja, det upplever jag ständigt som vikarie. Klart de ska testa vad jag går för ;)

Kram.

Katarina sa...

Tråkigt att du drabbats av ryggsmärta. Fint kort, kul!

Stef sa...

Men det är väl typiskt att ryggen ska börja klydda nu när du äntligen skulle komma igång. Jag tycker du är superduktig, jag har absolut ingen motivation eller ork. kramar

Steel City Anna sa...

Detta ökar på min inställning att träning är farligt :) Nej allvarligt, jag tror inte det är bra att träna när man är väldigt trött, när jag gjorde det förr i tiden så gjorde jag ofta illa mej eller blev sjuk i nån infektion. Hoppas ryggen blir bättre!

Emmas Bokhylla sa...

Nej!
Var forsiktig for katten! Det later hemsk, var forsiktig med ryggen! Eller som min mamma brukade saga "det ar den enda du har"om allt pa kroppen nar man trillade och slog sig som liten...:-)

Monika Häägg sa...

Det är alltid svårt att hitta rörelser som fungerar när det är ryggont. Ofta påverkas ryggen ändå, oavsett vad man gör. Du får kanske ta det lite lugnt några dagar, i alla fall. Fint födelsedagskort, förstår att du blev glad!:)

Marina sa...

En krånglande rygg är inte roligt - ta det försiktigt!

Saltistjejen sa...

Var riktigt försiktig med ryggen nu! Som alla skrivit ovan så måste du lyssna på kroppen och ta det lite lugnt så det inte blir värre. Kanske ska du kolla upp med en läkare eller så om det inte blir bättre så du kan få tips om olika ryggövningar som kan hjälpa dig??
Fint med födelsedagskortet iallafall!! Sådant gör en verkligen glad!!
Hoppas det snart lugnar ner sig i skolan också. Men förstår att det i början av läsåret kan vara lite småkaotiskt.
KRAM!

Duktiga Tjejen sa...

Sånna problem får jag oxå med ryggen :( Tips: promenader och simning. Stort grattis oxå!

Malin-Charlotta sa...

Håller med ovan. Vila tills det blivit bättre, du hinner träna längre fram. Ryggen är kluriga saker, var försiktig och kolla upp det om det inte ger sig. Kroppen är värdefull!

Åh så fint kort. Vilket lyckobrev!

Monica sa...

Det kan vara en muskelbristning, gör ont men inte direkt så farligt, hur känns det att springa t ex? Du kanske kan jogga lite lätt, är bra för cirkulationen. Och gör det ont när du vrider kroppen? Du får vila den delen, brukar gå över rätt snabbt och tror det kom för du var trött i kroppen, men snopet är det.

Karin - FitnessochHälsa sa...

Tråkigt att träningen på gymmet inte blev som du hade tänkt dig... Kanske att simning eller gruppträning kan fungera?

Åsa/asamia sa...

Var det du som fick det fina kortet ;0) Det är så vackert!
Hoppas det snart lugnar ner sig i skolan, och att du får njuta av hösten.
Nu ska jag kika neråt och se vad du pysslar med.
Kram ♥

Åsa/asamia sa...

Glömde ju..... Stort G*R*A*T*T*I*S!

Trillingnöten sa...

Camilla: Vårt simhus har inte öppna ännu...kanske i helgen! Ska kolla. Tack flr tipset!

Jojjo: tack för tipset! Körde faktiskt lätt yoga i går och det kändes väldigt bra. Får ta nåt liknande idag!

Husfrun: hahaha, du grattade minsann på födelsedagen :) Så tack! :) Det är mycket som pågår i ditt liv nu så jag har full förståelse!

Katarina: Ja, det tycker jag med :( Visst är det fint!

Stef: Ja, det tycker jag med! Typiskt som sjutton!

SteelCity: hahaha, jag är benägen att hålla med nu jag :) Ska ta det lugnt!

Emmas bokhylla: Du har så rätt! Ryggen är superviktig! Måste tänka på den. Tack för påminnelsen!

Monika: Ja, det är sant. Det får bli lite lugnt...bättre det än en livstid med ryggsmärtor!

Marina: Advice taken, tack! :)

Saltis: Ja, jag har googlat lite och hittat lite tips och det verkar fungera...men framför allt rörelse och ta det lugnt :)

Duktiga Tjejen: Ja, det får bli promenader så man håller igång. Typiskt att du också råkar ut för sånt!

MalinCharlotta: tack! Ja, det är verkligen lycka att få öppna kuvert och få såna fina överraskningar! Det händer inte alltför ofta :)

Monica: Att röra mig känns bra, det är mer när jag är stilla och sitter och ligger som det gör ont. Igår körde jag yoga lätt och det gick bra. Men på kvällen när jag satt vid TVn blev det stelt och gjorde ont...Jag ska testa att gå/springa idag få se...tror också på en muskelbristning nu när du säger det!

Karin: Simning gör jag gärna...ska kolla när badhuset öppnar. Tror det är i helgen kanske...

Åsa: Tack för titten :) jag kommer till dig med. Jag blev så glad för det fina kortet! Det är vackert :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...