onsdag 31 augusti 2011

Att vara ledig

Att vara ledig helt oväntat mitt i veckan är skönt, men samtidigt känns det som att jag skolkar lite. Eller som att jag har glömt att gå till jobbet. Som att alla är där, men inte jag. Så är ju inte fallet, det vet jag innerst inne, men hjärnan spelar en ett spratt ibland. Vi tog tillvara på dagen igår och spenderade lite tid på stan med min syster C och hennes lilla dotter. Sedan styrde vi kosan hemåt tillsammans och lät barnen leka ett tag. Rykten om att mamma och bror skulle ha vägarna förbi stan gjorde att vi tog oss ut på stan igen för en fika med även de två. Jättetrevligt! Helt spontan dag.

Jag och dottern var in på lite affärer efter att vi lämnat sällskapet. Det börjar bli dags att leta höst-och vinterkläder. Tänk, redan dags. Det gäller att vara ute i god tid för att få en bra deal. Bra vinterkläder kostar en hel del. De två senaste vintrarna har verkligen krävt rejäla grejer och jag misstänker att det blir samma sak i år. Varje gång jag tänker på att det snart ska komma snö ryser jag. Förr om åren tyckte jag att det var ganska skönt med mörkret och så lite snö på marken. Då var det heller inga mastodontvintrar utan lite snö här och var, ibland minus femton men mest minus fem, ibland plusgrader. Alldeles lagom. Det här med minus femton och ton av snö i flera månader utan avbrott är ganska nytt i min värld. Det kombinerat med det eviga mörkret har gjort mig lite smårädd för vintern. På jobbet är det dessutom svinkallt inomhus på vintern och jag går hela dagarna och fryser. Trots varma kläder och trots att vi påpekat för fastighetskontoret hjälper det inte. I år ska jag inhandla megatröjor och massor av dem. Jag vägrar frysa...just ja, och vår lägenhet är också iskall på vintern. Så kall att vi måste ha värmeelement i dotterns rum så att hon inte fryser tårna av sig på natten.
Nae. Nu ska jag njuta av att det är höst istället för att frukta vintern. Hösten med sina fina löv, den friska luften och mörka kvällar med en kopp te framför TV:n. Mys!
Och vem vet, vintern kanske blir mild (håller tummarna hårt!) i år!

Jag och dottern i pulkabacken i vintras.

13 kommentarer:

Husfrun sa...

Åh, nu fick du mig att se fram emot snön :)
Härligt att få vara ledig så där mitt i veckan, det behövs ibland.

Marina sa...

Härligt för er! Veckan går väldigt mycket fortare plus att man hinner med så himla mycket mer om man får en liten dag mitt i sådär ibland!

Jojjo sa...

Åh så skönt med en ledig vardag, klart underskattat! Längtar inte det minsta efter vintern, hoppas faktiskt att den blir så där lagom i år. Max 5 minus och perfekt med snö, tack!

Kim M. Kimselius sa...

Hoppas verkligen vintern blir mild i år. Men om man ska gå efter Bondepraktiken "När det är fullt med rönnbär på Rönnbärsträden blir det en kall vinter", då får vi en lång, kall vinter även i år. Tur att du är ute i tid med att handla kläder, innan de tar slut!
Idag var det en man på radio som efterlyste en snöslunga. DET är att vara ute i god tid!
Kram Kim

Fru Fantomen sa...

Vad är det med skolor och brist på värme på vintern? Det verkar vara någon sorts naturlag att de inte kan hålla igång värmen. Varma tröjor låter tipp topp.

Stef sa...

Jotack dom här vintrarna är nya för mig också! Jag saknar hösten i usa, här tycker jag inte alltid att den är sådär fin, i september om man har tur. Men i ohio var hösten så vacker och behaglig vädermässigt, det var helt underbart mysigt! kramar

Monica sa...

Men nu fick du mig nästan att längta efter vintern med din mysiga bild på er:-)

ZtorZillen sa...

Vet verkligen hur du menar! Själv så börjar jag jobba i morgon efter semester...vet inte om jag tycker det är kul eller jobbigt.. :S

Anneli sa...

Mysigt! Men jag vill inte tänka på vinterkläder än. Även om jag borde :)

Malin sa...

Låter mysigt!

min tekopp sa...

Usch ja snö vill vi inte alls prata om, höst däremot det känns okej :-)

Linnéa i Denver sa...

Du har säket redan skrivit dett ai din blogg men jag har inte haft dig på bloglovin så länge utan mer spontanläst. När planerar ni att flytta?? Stor kram

Trillingnöten sa...

Husfrun: Men usch, det var ju inte meningen :) hahaha

Marina: Ja, det känns nästan inte som att man jobbar alls den vecka som denna.

Jojjo: WORD. Pallar inte mer vinter nu.

Kim: Nae, usch och fy. Inte mer snö och kallr :) Snacka om att den mannen var ute i god tid. Förr förra vintern fick vi ingen pulka för de var slut överallt..förra året var vi ute i väldans god tid :)

Fru Fantomen: Jag fattar heller inte vad det är med skolor och värme! Det borde vara väl reglerat på såna ställen så barnen kan koncentrera sig på att studera och slippa frysa!

Stef: Hösten i USA är toppen, en helt annan färgskala nästan och mildare...superhärligt...ååååh, saknar!

Monica: hahaha, absolut inte meningen. Sorry! :p

Ztorzillen: När man jobbat en dag brukar det kännas som man aldrig haft semester...bra eller dåligt? hmmm...

Anneli: Usch, jag vet! :)

Malin: Jovars...en vecka kanske :) haha

Mintekopp: Ja, men eller hur. Hösten...trevligt!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...