fredag 19 augusti 2011

Första-veckan-virrig

Hela den här veckan har jag försökt få rättsida på hur många elever jag ska ha i år. Första budet var 14 och det har jag gått på. Sen blev det visst 15. Det blir min största klass faktiskt. Tidigare har jag haft 9-12 elever (plus att jag hade svenska och musik i den äldre klassen och de var 18, men då hade jag inte klassansvar). I går skulle jag alltsågöra iordning klassrummet ordentligt. Det fattades bänkar och stolar och namnlappar på lådor. Jag pulade ganska länge och väl med det där. Sen räknade jag bänkarna och fick det till femton, precis rätt. Jag kollade namnen på stolarna och insåg att jag missat ett namn. Oj! In med en ny bänk och stol. Sexton elever minsann. Inte illa! Därefter räknade jag lådorna med namn. Tretton, fjorton, femton, sexton, sjutton...va? Sjutton? Jag fattade ingenting. Jag räknade om. Fick fortfarande sjutton. Jag försökte lista ut varför lådorna hade sjutton namn och bänkarna sexton. Istället för att stå och klia mig i skallen i ytterligare fem minuter gick jag och hämtade en klasslista och bockade av namnen på lådan. Alla var med. Sen fick jag gå runt bänkarna och kolla namnen där. Mycket riktigt, efter en avbockning, insåg jag att jag glömt ett namn. Det skulle alltså inte vara femton elever i klassen utan sjutton. Jag kände till vartenda namn på listan så det hade ju inte tillkommit någon ny heller. Jag hade bara räknat fel, eller antagit att det skulle vara femton. Det var en förvirrande halvtimme där ett tag.
Det kanske är bra att jag ska börja undervisa matten nu i höst. Det är faktiskt första gången jag gör det. Tidigare har den andra läraren gjort det och jag hade svenska i hans klass. Nu är det andra tider. Lite roligt att det ändras nåt ibland!

En sista nyhet. Bilen lät konstigt igår. Lite som en gammal bil utan avgasrör typ. Well, pappa bildoktor bad mig åka förbi så han fick kika på den. Det visade sig att jag faktiskt körde en gammal bil utan avgasrör. Eller i alla fall halva röret var borta. Ja. Nu vet folk i alla fall när jag kommer körandes ett tag framöver.

Inte min bil. Men kunde varit :p

14 kommentarer:

Marina sa...

huvudsaken är ju att du inte tappar bort någon när de väl har kommit!! Ha en bra dag!

Miss H sa...

SV:
Jo, men jag fattar ändå inte ens varför man ska gå runt och bära på så mkt KONTANTER heller??!!! Jag betalar typ 95 % alltid med KORT!! Jag hatar det iaf för det försvårar vårt jobb med kontantbetalning. STörre risk för rån, större risk att det blir felräknat och det tar längre tid när det är köer m.m.
Men det tänker nog inte de som inte jobbar med det heller - lika lite som det att de inte tänker att vi har ett jobb som alla andra också. Vi är liksom inte några maskiner eller nåt!! :P

Duktiga Tjejen sa...

Men vilka små klasser ändå! Eller? Jag trodde alltid att det var minst 20 i en klass? Bra att du fick rätsida på det iallafall :D

Dorro sa...

Hahaha! Ja jag kan tänka att du kliade dig i huvudet. Vad förvirrad man kan bli av sånt. Själv njuter jag av att inte jag står i ett klassrum och förbereder mig för elevernas ankomst. Skööönt!

Jojjo sa...

Haha en sån bil har jag också haft, man vill nästan gömma sig när folk stirrar, haha.

Låter riktigt mysigt att göra i ordning för terminstarten, får mig nästan att vilja bli lärare för typ mellanstadiebarn! Men bara nästan, haha.

Stef sa...

Haha det är bra att du fick ordning på torpet till slut iallafall! Ibland kan det vara förvirrat, som när vi skulle räkna växelkassan på jobb ibland, vi var tre som räknade och alla kunde få olika summor ibland, weird!

Iallfall, roligt med lite matte, inte för att jag tycker matte är så kul men det är alltid roligt med lite nya grejer ibland! kramar

Husfrun sa...

Hmm... kanske därför polisen jagar dig hela tiden ;)
Detta räknande... jag hoppas (för elevernas skull) att jag slipper undervisa i matte i framtiden. Jag är hopplös.
Sen tänkte jag på en sak när jag stod och duschade Alvin i badkaret. Masi på fyra år var med och hjälpte till - Alvin lyfter ena benet och då utbrister Masi; "Å, Alvin står på ETT (och så korrigerar hon raskt sig själv) han står på TRE ben, vad sött". Och då undrar jag - var det minusräkning hon räknade? Eller var det bara snabb huvudräkning? Vad tror du? I vilket fall som helst blev jag imponerad.

Husfrun sa...

Sv. Vad härligt, vad stolt jag blir :) Och så skönt att Masi inte har ärvt min hoptorkade mattehjärna ;) Fantastiskt duktigt att kunna räkna minus vid 4 års ålder!

Anneli sa...

Jag har inget direkt att säga om matte, har aldrig riktigt kommit överens med ämnet :) Och ändå förstår jag hur oerhört intressant det är. Allt är matte. På ett eller annat sätt.

Karin - FitnessochHälsa sa...

Bra att du kollade antalet elever innan så då inte står där den dag när de börjar och har glömt bort en eller ett par! =)

Camilla sa...

Räkna folk i en grupp är det svåraste som finns, men nu hade dom ju inte ens kommit. Bättre i alla fall att det blev fel idag och inte när barnen kommit.
Ha en skön helg!

Skrotmamman skrotar vidare - fullt ös och hänger knappt med sa...

Vilken tur att du var så noggrann! TÄnk om man varit en elev som inte hade någon bänk, som blivit bortglömd av läraren! VIlket traumatiskt minne!!!

Själv blev jag bortglömd i tvåan på min födelsedag! När man fyllde år fick man sitta i mitten på samlingen (vi hade sådan) och alla sjöng, sen fick man ha en blomma på bänken hela dagen.
De glömde mig...... :-(

Monica sa...

Lycka till med terminsstart och allt, gör som du skrev i ett tidigare inlägg, ha lite vardagskul och fest på en måndag, är bra för att orka med alla krav. Och matte är ett jättekul ämne, jag älskar matematik!

Trillingnöten sa...

Hahaha, matte är inte min starka sida, men det ska bli kul att få undervisa i det. Det är lite nytt och annorlunda för mig. Barn är så duktiga på matte redan som mycket små :) Nu gäller att att hålla deras intresse uppe!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...