onsdag 3 augusti 2011

Vilka idioter!

Jag hade egentligen tänkt skriva om något helt annat, men jag var bara tvungen att ta upp detta. Alldeles nyss läste jag om den elvaåriga flicka som blev avkastad när hon åkte tåg mellan Örebro och Göteborg. Hon kunde inte visa upp en giltig biljett när konduktören kom och ville se den. Biljetten var med storasyster som hade gått på toaletten tillfälligt. När konduktören inte kunde kommunicera med flickan ordentligt (hennes svenska var inte väldigt bra) kastade konduktören av henne i Kumla. Vad är det här för jävla Gestapo-fasoner? Jag blir redigt arg. Flickan är ännu inte återfunnen. Säkerligen mycket beroende på att det tog tre timmar att rapportera händelsen! Inte kastar man väl av barn heller? Bara så där? Barn får ju till och med åka gratis i vuxens sällskap så då ska det väl inte vara nåt problem med att biljett inte kunnat visas på en gång. Jag blir chockad. I vilket fall som helst kastar man inte av underåriga. Vad som helst kan ju ha hänt om hon inte kan prata svenska så bra!
Och vad gjorde medpassagerarna undrar jag? De måste ju ha sett vad som hänt. Såna tåg är oftast välfyllda eftersom det är ett tåg som går en längre sträcka.
Kunde inte konduktören ha väntat några stationer och sett om det kanske kom en släkting så småningom, eller ringa runt och fråga kollegor hur han/hon ska göra?
Det värsta är att det inte är första gången nåt sånt händer. För nåt år sen var det samma sak med en flicka som blev avkastad.
Vad i helvete! Jag undrar om konduktören skulle uppskatta om hans/hennes barn åkte tåg och blev avkastat bara så där? Lite vett i skallen har väl människor i alla fall så att de kan förstå att barn inte klarar sig själva på okänd ort!
Jag hoppas idioten blir avskedad på direkten. Jag hoppas innerligt att denna lilla flicka kommer hem snart!
SJ i ett nötskal. Jävla idioter! Jag kokar! Snälla, sänd goda tankar så att flickan blir funnen så snart som möjligt!


Uppdatering: Flickan är hittad! En äldre dam hade tagit hand om henne och hon hade fått sova hos henne. Damen skulle också köpa biljett till flickan nu på morgonen! Vilken fantastisk människa :) Vilken enorm tur att flickan hamnade hos henne och inte hos nåt äckligt kräk. Sånt vet man ju aldrig nuförtiden.
SJ borde verkligen utbilda sin personal bättre, eller helt enkelt inte anställa folk utan vett i skallen. Nu är jag hård, men när det gäller barn är det viktigt att man tar ett personligt ansvar, oavsett vems barn det är. Barn kan inte fullt vara ansvariga för sig själv eller sina egna handlingar alla gånger. Det spelar ingen roll OM flickan hade tjuvåkt, man slänger inte av barn. Oavsett.

13 kommentarer:

Husfrun sa...

Å tack högre makt att flickan hamnade hos en snäll tant med hjärta. Herregud, att kasta av en underårig. Kokar inombords!

Duktiga Tjejen sa...

Herregud! Tänk om nån snuskgubbe hade hittat henne istället? Den som slängde av måste fan få sparken, det där är helt sjukt.

En gång när jag var 19 var vi fyra pers som åkte tåg mitt i kallaste vintern i Norge och hade köpt studentbiljetter eftersom vi pluggade, problemet var bara att vi hade missat att man var tvungen att vara NORSK student... så när konduktören kom så skulle han seriöst slänga av oss alla tre mitt i natten i skogen i Norge där det var en meter snö för att vi inte var norska studenter!!! Nu var vi ju inte 11, men ändå - herregud, man blir ju helt anti tåg liksom! Det slutade med att den ena tjejen grät osv och tillslut fick vi åka vidare och betala något tillägg...

Madeleine sa...

Jag såg på webben vad som hade hänt..men herregud säger jag bara!!
Skönt att höra att dom har hittat henne välbehållen :)

mintekopp sa...

Ja jag hörde det där på radio nu på morgonen, det är verkligen inte klokt. Hur kan man göra så?!? Vilken tur att det finns andra människor som är godhjärtade och att flickan är hemma och oskadd!

Jojjo sa...

Åh, vilken tur att hon blev hittad! Hörde om det på radion imorse och blev helt knäckt. Hur kan man vara så jäkla korkad att man slänger av ett barn?!

Marina sa...

Det hela är så korkat och vansinnigt så det finns inte...!!

Monika Häägg sa...

Håller med dig om att det var en enorm tur att flickan blev omhändertagen av en snäll människa. Det är helt oförsvarbart att göra så här med barn.

Petra Mitt i Livet sa...

Håller med i allt du skriver, jag började koka av upprördhet när jag hörde det på radion. Tack o lov att hon omhändertogs av en hjälpsam och vettig person!

Skrotmamman skrotar vidare - egentid och egotid och fullt upp sa...

Det kommer ett inlägg om det ikväll från mig också. Blev bara distraheterad av min sjukhusjournal som låg och väntade på mig med de fina orden ;-)

Det är OFATTBART hur SJ har skött detta. Inte nog med att konduktören var en idiot (förlåt för ev personangrepp) men att SJs informationschef (pressgubbe, whatever) går ut och säger, citat enligt AB:
- Det är faktiskt brottsligt att åka utan biljett. WTF!?! Vi talar om ett BARN som dessutom inte är straffmyndig. För det ringa brottet att inte kunna "omedelbart" uppvisa och överlämna biljett.

Monica sa...

Läste precis om händelsen, skäms gör man över hur personal gör mot ett barn! Sen undrar man vad hon gjorde ensam på tåget och visste hon vart hon skulle nästa dag? Och sökte inga anhöriga efter henne eller var det så illa så hon var ensamkommade flyktingbarn fast bara elva år och skulle klara sig själv? Inget förvånar längre i detta land när jag hörde personal på migrationsverket säga att sex-åringar höll de gärna förhör med utan föräldrar och talade om att de skulle visas ut, ensamma om så vore.....

Dorro sa...

Ja hjälpes vad arg jag blev när jag läste detta på GP förut idag. Vad är det för idiot som slänger av ett barn?! Hur dum i huvudet är man då? Jag berättade för min man under tiden som jag läste och han var tvungen att lugna ner mig en lång stund efter för jag var så upprörd. Om någon hade gjort så med min dotter hade jag blivit galen tror jag. Tack och lov för snälla tanter. Vad glad jag blir när det visar sig finnas snälla hjälpsamma människor.

Mrs Clapper sa...

Ja det är så sjukt! Härligt att höra damen i intervju hon var så nedrans förbannad på sj! Tur som du säger att det var henne flickan hamnade hos!

Trillingnöten sa...

Jag fattar heller inte hur man kan behandla folk på detta sätt! Och duktiga tjejen: var är humanismen? Varför inte bara fråga om man kan betala mellanskillnaden då det blev ett missförstånd? jag har svårt att tro att en konduktör får sparken för en sån sak...oavsett i vilket land. Kanske inte Kina? Vad vet jag. Min sist var detta ett civiliserat land.
Och att man kan säga att konduktören handlade rätt övergår mitt förstånd. Vad då brottsligt att åka utan biljett? Vem har fått fängelse undrar jag??
Nej, mer medmänsklighet skulle inte skada här i världen!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...