tisdag 9 augusti 2011

Lite småpanik

Igår var jag faktiskt på jobbet. Ja. En vecka för tidigt. Nej, jag hade inte glömt bort att det är en vecka kvar av semestern
. Ni kommer kanske ihåg att vi ska få en ny kollega? Vi hade intervjuer i juni och grillade ett stort antal kandidater. Tyvärr har det visat sig att de vi erbjudit tjänsten tackat nej av olika anledningar. Det är en vecka kvar tills vi börjar. Två veckor kvar till eleverna kommer. Och vi är en lärare kort. You do the math. What to do, what to do? Vi har kastat ut en ny annons på arbetsförmedlingen och fått svar från några sugna lärare. Därför var jag in på jobbet igår på eftermiddagen för att närvara vid två intervjuer. Båda två verkade helt okej. En kvinna och en man. Ytterligare en intervju på onsdag förmodligen, men då kommer inte jag att vara med. Det är sista semesterveckan och jag ämnar ägna den åt att ha semester. Chefen snackade nåt om att man också kan ha intervjuer på måndag (!) Que? säger jag. Intervju på måndag då personen ska börja? Nej, vet du vad. Jag sa till chefen att han får ge besked på onsdag. Inte en dag senare.
Jag och fritidspedagogen har redan planerat för en eventuell kris om vi inte lyckas finna en lärare i tid. Vi kallar den helt käckt PLAN B. Jag vet. Ganska vågat!
Jag tar BÅDA klasserna. Som tur är finns det en dörr mellan klassrummen där jag kan stå och domdera och hoppas på att inte alltför många behöver hjälp samtidigt. Till dubbla lönen så klart. Vad trodde ni? Nästan så jag hoppas att en ny lärare dröjer. Vilket drömscenario! Eleverna ska ju lära sig att "hitta kunskapen" själva, man ska bara vara en "handledare" som lärare. Ja, allt sånt. Jag hoppas ni förstår att jag skämtar?
Jag kommer förmodligen få spunk på chefen om han inte ordnar allt denna veckan. Kan inte lova att ingen blir skadad annars...

13 kommentarer:

Linnea i USA sa...

Yikes!

Miss H sa...

SVAR:
jaa, verkligen!
Faktum är att jag är en såndär som ALDRIG blir sjuk så jag är inte riktigt van vid det här haha! =) Men tror att det beror på att jag börjat jobba igen efter en ganska lååångt uppehåll + att jag jobbar i kontakt med människor på båda mina jobb hela dagarna också + pengar, så är ganska utsatt jämfört med innan jag började jobba, hehe :P

Ida's Lippstick sa...

Hoppas allt ordnar sig och att du kan ägna dig åt att njuta sista semesterveckan! :-D
/ Kram Ida

Jojjo sa...

Kan ju bli lite svettigt att ha två klasser samtidigt... vilken årskurs är det du undervisar? Och ämnen?

Duktiga Tjejen sa...

uff, hoppas det löser sig!

Marina sa...

Det ska väl gå bra, jag menar att stå mitt emellan två klassrum och bara titta på alla de små eleverna som sitter på sina platser med tindrande ögon och bara lääängtar efter att söka sin egen kunskap - vari ligger problemet!?
Och eftersom läraryrket är ett kall som vi utövar enbart på grund av intresse och inte med några som helst krav på att behöva få betalt för det, så antar jag att du gärna gör det dubbla jobbet för din nuvarande lön!!
(Hoppas att det löser sig för er!)

Husfrun sa...

Dubbla lärarlönen tycker jag att de kan göra ändå!
Sen ser jag det lite som positivt också att det verkar finnas mycket lärarjobb, i alla fall just nu. Bra för mig.
Samtidigt förstår jag såklart er dilemma - och jag hoppas att ni hittar en lärarkollega mycket snart.

Anonym sa...

Inte en rolig situation.. Hoppas allt löser sig senast på onsdag då!

Anonym sa...

Vi får hoppas det löser sig snabbt så du slipper få dubbel lön. ;-) /Amy

Steel City Anna sa...

Haha, vi får väl hoppas att chefens plan B inte är samma som er :)

Miss H sa...

SVAR:
Jag veeet! :(
Asså, det är iofs dåligt planerat när det inte är semestertider heller för den delen - men det märks ännu mer under dessa tider ju och cheferna går ju givetvis hem (utan samvete..??) kl 15 eller 16... de får ju månadslön och sitter uppe på kontoret mest hela dagen... sjukt!

Min plats i solen sa...

Suck, sådant vill man inte höra några dagar innan terminen startar. Men jag läste tillägget på inlägget ovan och ser att det har löst sig till slut. Vilken tur! Att ha personal som brakar ihop efter ett par veckor av för mycket arbete är ingen höjdare så det var tur att det löste sig.

Tänk att det snart är dags för skola igen. Det känns som det var igår sommarlovet började. Men tide går fort när man har roligt och nu börjar vi allihop här hemma se fram emot skolstart och återvändande av vardagen igen. Vi är snart redo. :)

Ta hand om dig vännen!

Kram Lotta

Trillingnöten sa...

Ja, alltså, jag är så glad att det är över. Nu hoppas jag att det är en vettig människa på jobbet också så att jag slipper vara orolig för det :) Få ett bra flow tillsammans ni vet. Det är viktigt när man är så få på arbetsplatsen.
Och annars, ja, som Marina sa, jag jobbar ju gärna dubbelt för samma lön :p Alla lärare gör ju det! Hahaha....lite som slaveri!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...