fredag 26 augusti 2011

Jag har inga kläder men sjunger ändå

Varje kväll när jag går igenom min garderob för att hitta kläder till arbetsdagen är det precis så jag känner. "Jag har fasiken inga kläder". Fast det hänger en hel rad med tröjor, jag har lådan full med byxor, några klänningar som hänger och dinglar. Ändå hittar jag aldrig nåt att ha på mig. Det är som att jag bär samma kläder hela tiden. Fast jag gör ju inte det egentligen. Sen går tanken "Asså, men, jag hade ju på mig den här förra måndagen och nu är det liksom tisdagen veckan efter. ALLA kommer ju att tro att jag har samma kläder på mig varje dag." Herregud, vad man gör sig själv viktig!
Egentligen är det ju helt klart så att ingen kommer ihåg. Om jag börjar tänka på mina kollegor och vad de har på sig kan jag faktiskt inte dra mig till minnes vad de hade på sig igår ens, ännu mindre vad de hade på sig i måndags. Varför skulle de bry sig om vad jag har på mig nu? Är jag universums mittpunkt här eller?
Sen tror jag inte att det hade spelat nån roll om jag hade en walk in closet med rader av kläder. Jag skulle nog ändå hitta favoriter och inte veta vad jag skulle ta på mig.
Notis: Jösses ,vad glad jag är att blogger har automatiskt sparande när man skriver inlägg. Jag tryckte just på krysset och tog bort fönstret av misstag. Gah! Orka skriva igen liksom. Speciellt detta viktiga inlägg!

Jag har också nyupptäckt radion i bilen. Med musik. Tidigare har jag lyssnat på CD-böcker och kommer väl att göra det igen runt nästa vecka om jag känner mig själv rätt. Musiken går för fullt just nu. Jag har inte lyssnat så mycket på musik på sista tiden och jag har därmed inte hört varenda radiolåt hundrafemtioelva gånger ännu, därför känns musiken ny och fräsch för mig. Jag sjunger med högt och kommer riktigt in i grooven. Då är det irriterande när det bryts för reklam. Jag avskyr verkligen radioreklam. Hurtig, hemska jinglar och supertrist. Då tappar jag dessutom fokus på mitt sjungade. Inte bra. Till idag har jag därför fixat Robyns nya skiva som jag ska rocka på hela vägen till jobbet. Nu blir det PARTYFREDAG! Möte vid närmaste skrotbil för häng och massa bra dunk (ni märker ju hur enormt hipp och cool jag är!)
Party on nu då. All day long (så kan ni gå i säng tidigt och vila ut ikväll istället.)

Bild lånad. Fast det är okej. Jag är universums mittpunkt. Så ni vet.

12 kommentarer:

Stef sa...

Haha du är för rolig du, jag tänker precis likadant varje gång jag tittar i min garderob, herregud jag har inget att ha på mig! Jag har tusen saker men inget som passar just då!
Man är ju som sagt universums mittpunkt!

kramar

Husfrun sa...

Man fastnar lätt för vissa kläder i garderoben, helt klart. Då kvittar det hur stor garderob man har. Eller hur liten. Vi hade dock en föreläsare när jag gick i Skövde, hon bar ALLTID samma klänning. Inte så smart kanske för fokuset hamnade liksom på klänningen i stället för på vad hon sa. Och det var synd, för hon var en bra föreläsare.
Men haha, jag tänker som du; "nej, den här hade jag förra måndagen och i dag är det måndag igen. Kan ju inte ha samma klänning varje måndag". Själv tycker jag att jag aldrig varierar mig, men frågar jag mina vänner säger de att jag alltid byter kläder ;) Ska man lita på dem då?

Miss H sa...

SVar:

men visst?! =)
hehe, försöker alltid att inte bli "för djup" men kan inte rå för det när jag väl börjat skriva. Jag är en tänkare, helt enkelt ;)

Kul att jag kunde inspirera dej!
Älskar känslan av att göra andra glada! =)
Ha en bra helg!

Malin-Charlotta sa...

Haha! Underbart! Hhuaaa vad detta känns igen! Särskilt om jag ska gå på fest (- hur ofta är det, typ 1 gång var 5e vecka.. MAX ?!!!) då KAN JAG INTE HA samma klänning som sist. Omöljigt! För alla minns väl vad jag hade sist..? Eller... Till vardags blir det betydligt enklare för mig, där har jag mina varselkläder på jobbet och efter det mina träningskläder. Sen är min dag slut. Haha! Så härligt du skriver, blir glad av dina texter!

Fredagskram

Jojjo sa...

Hahaha, jag skrattade gott! Och jag har heller inga kläder plus att allt i butikerna känns fel.

Robyns skiva är guld, den måste jag också fixa! Jag lyssnar alltid på Rockklassiker, musiken gör mig glad. Men det sitter även alltid en CD-skiva i för de gånger de pratar för mycket, spelar hemska låtar eller kör reklam. En hel dag kan ju raserad pga en dålig låt, haha

Monica sa...

Jättebra med sång i bilen, du kan variera allt efter humör och dagsform:-). Visst är det så att med kläder så blir det rätt ofta samma ett tag, de man trivs i och som passar bra, jag testar lite nya varianter nu ändå så mer blir använt. Och lärare och kläder, du ska veta att maken som har en hel del vuxna elever från andra länder de tittar nog på läraren på ett annat sätt, kläderna visar lite status o s v. Så några kvinnliga elever hade gått till rektorn och frågat om lärarlönerna, de förstod de var hemskt lågbetalda i Sverige eftersom lärarna såg ut som de gjorde, var väl maken de menade;-) han tar samma jeans, skjorta oftast fast både Anna och jag har försett honom med VÄLDIGT snygga skjortor och tröjor, så nu får han variera sig mer:-)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Känner igen det där. Man tycker att man inte har några kläder alls och ändå hänger det en massa där i garderoben.

Malin-Charlotta sa...

Haha! Jag igen ;-) Kom oavkortat att tänka på ditt inlägg nu när vi spontant ska gå på bio... rivit runt bland halva garderoben & hittar ändå ingenting...Haha! ..bara en liten fredags anekdot ;-)

Ha en underbar kväll!

Dorro sa...

Jag har just städat klädkammaren. Jag har INGA kläder och det är faktiskt sant. Till och med mannen insåg detta när vi var klara med rensningen. Det kändes bra.

Marina sa...

Helt klart ett inte alldeles okänt I-landsproblem...
Ha en bra helg!

Trillingnöten sa...

Jag är så glad att det inte är bara jag som upplever detta :) Haha. Malin-Charlotta: Fantastiskt roligt! Du ser, när man minst anar det dyker problemet upp. Dorran: Men du, då får du gå ut och köpa lite snyggt :) Det är dags nu!

Camilla sa...

Ja, visst är det konstigt att garderoben är full varje gång man ska hänga in något och tom varje gång man ska ta ut något.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...