söndag 21 augusti 2011

Tipssöndag

Idag är det söndag och sista dagen på första helgen efter jobbstart. Imorgon kommer eleverna och jag är lite, lite nervös. Inte lika nervös som första gången jag skulle ta emot eleverna på hösten. Då var jag galet nervös. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra och hur det skulle gå till. Nu är jag varm i kläderna och det är skönt. Så där lagom varm faktiskt. Jag har koll på läget.

Idag bjuder jag på lite tips på allt möjligt. Alltid hittar du kanske nåt av intresse!


Suzanne Collins trilogi om Katniss och en framtida värld är helt klart värd att läsa. Jag har läst de två första och väntar i kö på den tredje och sista. Tonårsbok javisst, men det gör absolut ingenting. Den är oerhört spännande, tragisk och väldigt innovativ. Det är inte varje dag man läser något så här out fo the ordinary.


En fruktansvärt dålig bild, men jag har faktiskt ingen bra bild som gör min kladdkaka deluxe rättvisa. Den är fantastiskt god, men jag lyckas aldrig får fram det på bild. Vi gjorde denna kladdkaka igår (Deluxe alltså, inte Frödng) och det är himlen på en tallrik. Receptet hittar ni här.


Den bästa träningen just nu, oavsett om du är vältränad eller nybörjare, är absolut hemsidan Bodyrock.tv. Zuzana bjuder på flera träningsvideor i veckan med träning som är kort, intensiv och som fungerar hemma. Alla klarar av det och man märker framsteg väldigt snart. Testa!


Söndagens TV-tips får bli Louis Therouxs dokumentärer. Han arbetar för BBC och åker för det mesta till USA för att spela in dokumentärer. Han hamnar hos kontroversiella nazister, i fängelse, besöker intressanta personer och städer (som staden där en hög procent är beroende av chrystal meth). Med sina raka frågor får han fram otroligt intressanta dokumentärer!


En matblogg som jag är förtjust i är Linneas skafferi. Den uppdateras lite mer sällan just nu då bloggerskan ganska nyligen fått tillökning! Det finns massor med goda bakverk, grytor, grilltips och annat mumsigt. Kika in och bli inspirerad.

Ni vet ju alla vilken fashionista jag är! Kläder är mitt liv, min enda mening här i livet och jag shoppar loss för tusentals kronor varje månad. Det senaste måste finnas i min garderob, helst igår, innan det blev populärt. Ja, ni anar ironin antar jag? Jag är superointresserad av kläder faktiskt. Köper nåt plagg då och då, för jag hittar inte det jag söker. Men i år måste jag säga att HM har överträffat sig själva. Många av plaggen är väldigt annorlunda och retro och jag skulle absolut kunna tänka mig en shopping spree där i höst!

Dessutom vill jag också säga att jag är ledsen att jag ligger efter med att besvara alla era fina och fantastiska kommentarer. Jobbveckan har tagit ut sin rätt och jag känner verkligen att jag inte haft den tid jag velat ha till detta. Jag ska ta nya tag i nästa vecka och hoppas på att det går bättre då!

Ha en fin söndag! Hoppas solen skiner på er alla!

14 kommentarer:

Monica sa...

Kladdkakan blev jag sugen på direkt, det är verkligen gott till en ljuvlig kopp kaffe lagad med stor omsorg:-)

Husfrun sa...

Jag gillar också HM's utbud i höst. Och som du vet både gillar jag att läsa och skriva ungdomslitteratur. Det blir jag aldrig för vuxen för :)

Marina sa...

Ha det bra imorgon!

Beatatjata sa...

Bra tips!
Kollade in bodyrock.tv lite snabbt för ett par veckor sen, gillas! Just nu tränar jag med Olga ju, och kör hennes upplägg men någon gång ska jag stå på egna ben, då kan jag stå på Zusannas istället. Eller du fattar...
Lycka till imorgon, nu ska jag kolla hur det går med din "bästa formen ever" (man kan inte kommentera där va?)

Steel City Anna sa...

Det lät himla gott med kladdkaka ...

Stef sa...

Tack för tipsen! Kan tyvärr inte testa kladdkakan förrän jag har avslutat mig detox om....19 dagar buhu, blev rejält sugen! Lycka till imorgon!!! :)Kramar

Amy sa...

Tackar för tipsen!
Jag har läst den första boken i Suzannes trilogi och jag älskade den! De andra två väntar i bokhyllan. =)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Bra tips! Tack! =)

Anneli sa...

Oj, så många bra tips! Tack för dem :)

mintekopp sa...

Å kladdkaka alltså, det var verkligen alldeles för länge sedan.

Linneas skafferi har jag kikat en på ett par gånger. Underbart inspirerande blogg! Tack för påminnelsen :-)

Kram

Malin sa...

Kul att du tycker om trilogin, jag tror att jag möjligtvis nämnde dem för dig när du önskade boktips. Som sagt skall den första nu bli film.
Kladdkaka är aldrig fel-mums! Lycka till med skolstarten. Här börjar de lokala skolorna också imorgon, men mina pojkar börjar inte på riktigt förrän efter Labor Day (de har dock en frivillig halvdag den 1 september då de kan gå till skolan).

Malin-Charlotta sa...

Vet du Trillis. Känn ingen stress över kommentarerna (vet hur det känns!!)Tror jag talar för flera här när jag menar att när man kommenterar ett inlägg, så förväntar man sig inte ett svar "på minuten". Vi har alla ett liv utanför bloggvärlden som tar plats och energi och bloggen får passa sig för att bli en "energitjuv på det viset.

Själv tar jag aldrig för givet att det ska komma ett svar på något jag kommenterat, jag läser och delar och du läser och delar också. Antingen här eller i ditt inre. Huvudsaken det blir bra och rätt för dig. För för det rätt för dig blir det rätt för oss också <3

Hoppas måndagen och nervpirret gick finfint!

Martina sa...

`Jaa jag älskar Louis dokumentärer. Han ställer frågor som gör att man tror att han ska få en smäll på käften men eftersom de vet att han är nyfiken och inte provocerar direkt så får han väldigt intressanta och ärliga svar.

Trillingnöten sa...

Vad bra att ni gillade tipsen! Alltid kommer nåt till pass :)
Malin-Charlotta: TACK! Jag värdesätter varje kommentar oerhört högt och jag är så glad när jag får dem. Därför gör det lite ont när jag inte kan svara på dem så ofta nu.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...