måndag 22 augusti 2011

Pizza och måndagslista

Härom veckan var jag ute på en rask morgonpromenad, also known as Powerwalk. Det var på den gamla goda tiden då jag hade semester. När jag går förbi järnvägsstationen ser jag att det är en del arbete i omlopp vid en av byggnaderna och även nya skyltar har satts dit. "U.S Pizza" stod det. Jag antar då helt fräckt att de kommer att severa pizza där av något slag. Då började jag tänka och räkna lite där jag fortsatte på min raska promenad. Hur många pizzor har vi egentligen i vår lilla stad? Jag kom efter mycket räknande fram till elva stycken och nu U.S pizza som bli den tolfte. Hur många pizzor äter vi här i stan undrar jag? Det är heller ingen av pizzeriorna som har varit tvungna att stänga, utan alla fortsätter som vanligt. I staden bor ungefär 12 000 människor i och för sig och i kommunen cirka 21 000. Då finns det också mindre byar några mil från stan som dessutom har pizzerior. I en liten by finns det till och med två. Det är ju fantastiskt att det kan gå runt. Jag antar att det kanske är lite så att man inte vill åka in till stan, men ändå vill "gå ut och äta" och då passar en pizzeria bra. Nära till hemmet och inte alltför dyrt. Skulle en lyxrestaurang öppna skulle den vara stängd inom en månad skulle jag tro.
Pizza är verkligen fascinerande populär. Vi älskar våra pizzor här i Sverige. Ja, även jag är förtjust i pizza, men äter det kanske bara några gånger om året. Men då smakar det riktigt, riktigt gott och jag kör all in. Oxfilé, grönsaker och bearnaisesås. Sån är jag. Girig!

Idag är det måndag, andra arbetsveckan, och jag är glad för att:

  • tvättstugan är back in the business och har varit ett par veckor. Det är rena drömmen att tvätta där. Tvättmaskinerna är Gudasända och centrifugerar ordentligt. Spar massor med tid. Jag tycker nästan det är roligt att tvätta (I said, almost, sweet husband. Almost. Dont get any ideas!)
  • förkylningen härjar fortfarande men nu borde det gå åt rätt håll...Jag har ju ändå varit förkyld i flera dagar...vi får se när nässprayen släpper.
  • det är min födelsedag denna vecka. Något att se fram emot till helgen!
  • idag flyttar biblioteket tillbaka till sina normala lokaler som är lite finare nu. Då återkommer det normala utbudet av böcker äntligen!
  • jag har en fantastiskt familj att komma hem till i eftermiddag!

14 kommentarer:

Linnéa i USA sa...

Härligt med måndagslista. Det kanske man ska ta efter. Födelsedagsvecka och tvättstuga! it is a good week!

Jojjo sa...

Härligt med så många positiva saker en måndagmorgon. Och grattis i förskott!

Dorro sa...

Det här med måndagslista är en bra idé. Det har jag också börjat med denna veckan. Vad trevligt att fylla år. Blir det speciellt firande tro?

Ha en underbar vecka! kram

Emelie sa...

U.s pizza är gamla järnvägen=)

Marina sa...

Hoppas din tisdag blir lika positiv som måndagen var :) (tur att du la till det där med "nästan" på tvätten, annars hade jag blivit lite orolig...)

Monica sa...

Vi har goda pizzor i Sverige:-) men så många pizzerior! Skulle ju vara bra om det fanns något annat också, bara ren, god vardagsmat men det går kanske inte lika bra. Trevligt med födelsedag, hoppas familjen hittar på något kul och du har kanske tipsat dem lite så där:-). Utflykt till Sätra Brunn kanske och du får välja vad du vill där:-)

Duktiga Tjejen sa...

Grattis i förskott! Får man fråga hur många år damen fyller!

Ps. Gillar fortfarande dina måndagslistor massvis!

Madeleine sa...

Åt faktiskt pizza idag till lunch..läraren hade inte sagt någon tid som vi skulle sluta, så vi tog lunch på en pizzeria. Inte helt fel, men det blir inte allt för ofta kan jag lova.

Min plats i solen sa...

Grattis i förskott vännen! Födelsedagsveckan blir lite extra solig och glittrig bara av det faktum att man fyller år tycker jag. :)

Ja, och tänk om vi skulle börja räkna på hur många pizzerior det finns totalt i Sverige. Något säger mig att det finns fler här än i Italien. Oftast gör vi vår egen pizza här hemma men ibland blir det "köpepizza" och då ofta under semester eller då man är bortrest eller liknande. Gott då och då men inget jag skulle vilja äta varje vecka.

Vad härligt att tvättsugan fungerar som den ska igen. Det underlättar verkligen livet. :)

Jag hoppas att förkylningen ger med sig. Helst innan födelsedagen. Här slog förkylning till mot familjen nu i helgen och den startade på ett otrevligt sätt: ögoninflammation. Two down and two to go! :/

Ha nu en strålande fin födelsedagsvecka och sköt om dig vännen!

Kram Lotta

Steel City Anna sa...

Det är som i Little Britain-sketchen när speakern säger 'in Britain, there are 5 pubs om every inhabitant' :) Fast med pizzor. Och McDonalds! Galet.

Husfrun sa...

Av någon konstig anledning tror jag att det är tisdag i dag...
Konstigt det där, att pizzerior, frisörer och kaféer kan det finnas hur mycket som helst av på pytteliten yta.

Anneli sa...

Pizzerior finns det verkligen gott om här i Sverige. Det verkar vara en självklarhet att det ska finnas en på gångavstånd :) Fast jag gilla pizza. Barnen gillar det ännu mer :)
Spännande med födelsedag! Jag tycker att man ska fira så ofta man kan. Allt man kan komma på att fira, och födelsedagar extra mycket, för tänk på alternativet :)

Beatatjata sa...

JAg bor i en ännu mindre kommun, 7000 kanske. 5000 i samhället. Vi har 4 pizzerior men i våras öppnade en thai-restaurang - LYCKA!! Pizza är gott ibland men då helst all in på typ pizza hut. Har blivit smått pizza-botad under mina graviditeter då det varit hat-mat numero uno.

Trillingnöten sa...

Ja, vad är det med pizza och svenskar? När jag bodde i New York saknade jag pizza som bara den. Svensk pizza alltså.
Nu blir jag sugen på pizza igen. Kanske ska käka frukost. Anna: Hahaha, den var rolig! Faktiskt nästan helt sant. Vi har typ en eller två pubar i min stad. Och massor med pizzerior liksom!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...