torsdag 4 augusti 2011

Jag har syndat

Jag måste få erkänna mina synder för er. I går bröt jag mot det elfte budordet: Du skall icke stanna inomhus en hel dag när solen skiner och det är varmt ute.
Det var varmt och härlig ute. Fantastiskt väder. Badväder till och med. Men jag orkade inte med världen utanför utan stannade inomhus istället. Jo, jag var ut ca 20 minuter på morgonen för att köpa fisk på torget. Nu fanns det ingen fisk, men väl säsongens sista jordgubbar. Det fick duga istället. Så till lunch blev det vispad grädde med jordgubbar på balkongen. Det var alldeles för varmt att sitta där länge så jag gick in. Tog en tupplur mitt på dagen, läste en bok, byggde lego med dottern, lagade mat. Tog det lugnt. Det kändes helt rätt och så skönt. Så, ja, jag erkänner att jag syndat.
Idag är jag dock åter på banan och det blir väl en sväng till parken på eftermiddagen efter gymmet.

Faktum är att de senaste dagarna har präglats av skönt häng och bara avslappnande aktiviteter. I måndags uträttade vi ett par ärenden på stan och på kvällen grillade vi på bakgården. Det står en grill där, men det blir ju liksom aldrig av att man grillar, men så igår, för första gången på fyra år, passade vi på.

Vi köpte en grillmatta att lägga under burgarna på grillen. Totalt värdelös!
Den gick sönder trots att den ska klara höga temperaturer. Men den klarade
sig hela grillningen i alla fall. Tack och lov : )
I tisdags var det samma sak. Lite träning och löpning. Gick till parken och myste en stund. Sen for vi till storstan ett slag och kom hem ganska sent.
Igår var det jordgubbar på balkongen och läsning. Lite lättare läsning än jag haft i juli. Det är skönt att slippa tänka hela tiden när man läser!

Årets sista jordgubbar för vår del. 
Idag vill jag passa på att tipsa om en insamling som min svärmor har för sin klass. Hon hade en tidigare som ni kan läsa om här. Detta är ytterligare ett läsprojekt som är så himla viktigt! Gå gärna in och kika här.

Nu ska jag förbereda mig mentalt för att gå till gymmet! Efter en dag på soffan känns det som att jag behöver en spark i baken! Ha en fin torsdag och kom ihåg att krama era nära och kära lite extra idag.

13 kommentarer:

my sa...

Du gjorde helt rätt! Ibland kan man inte sådär tvångsmässigt soldyrka, utan måste få vara inne och mysa också. :) Även om man känner sig snudd på kriminell när man gör så...

Vad gött det lät med jordgubbar och vispad grädde. Ska minsann se om de har några gubbar kvar nere på snabbköpet när jag ska iväg om en stund.

Mrs Clapper sa...

Jag brukar ta två grillgaller och lägga omlott så det blir ett rutnät, tycker det funkar bra :) kram!

Husfrun sa...

Jag tycker absolut inte att man ska känna dåligt samvete för att man väljer att sitta inomhus en vacker dag. Gör det du känner för helt enkelt.

mintekopp sa...

Helt rätt! Sådär gjorde jag oxå för någon dag sedan, var bara inomhus hela dagen även om solen sken utanför. Det är bäst att följa sin känsla, då mår man som allra bäst.

Jordgubbar och vispad grädde ser enormt mumsigt ut, en bra lunch varma sommardagar som dessa :-)

Att vara någons fru sa...

Äsch, såna budord finns inte ;) Jordgubbar och inneslapp är ju döskönt!

Duktiga Tjejen sa...

Så länge som du har varit ledig nu måste du ju få vara inne någongång oxå! Tänk på mig, jag jobbar inne på kontor just nu...

Camilla sa...

Härliga dagar! Passa på och njut oavsett om det är inne eller ute. Men jag förstår vad du menare för jag kan bli jättestressad och måste ut om solen lyser ute.

Mariah sa...

I sånna fall syndar jag ofta, här är det så sjukt varmt och fuktigt utomhus. När man är uppvuxen i Sverige och skyndar ut när det är sol och får dåligt samvete om man sitter inne så är det verkligen jobbigt när man inte vill vara ute för det är FÖR varmt. men,men :P

Marina sa...

Men visst är det så, det dåliga samvetet blir väldigt aktivt om man stannar inne när solen skiner. Jag kan ju erkänna att det tog mig en månad(!) först när vi kom till Singapore innan jag förstod att jag inte behövde skynda mig ut varje gång solen sken...

Malin-Charlotta sa...

Jag skulle vilja ändra lite i din text. Vill påstå att du bejakade det DU precis behövde just DÅ. Att vara inne en hel dag och ta det lugnt utan att behöva möta världen utanför. Du gjorde det som var bäst för dig.

Kram till dig

Malin-Charlotta sa...

Glömde.. känner mig lite generad. Ett smeknamn dök upp i mitt huvud och jag råkade kärleksfullt använda det när jag svarade dig igår i min blogg. Jag kallade dig "Trillis" som förkortning till Trillingnöten. Hoppas du inte tog illa upp. Det var bara värme från min sida. För vad är det man brukar säga: Kärt barn har många namn? ..<3

Trillingnöten sa...

My: Hahaha kriminell var rätta ordet! Som att solpolisen skulle komma och driva ut en. Hoppas att det blev lite jordgubbar till slut!

Mrs C: Perfekt :) Vi hade ett galler under men ville vara lite fina i kanten så att de inte skulle bränna fast. Well. Fail. :)

Husfru: Yes! Det ska jag göra!

mintekopp: Ja och varför ska det vara så svårt? :) Skumt det där!

Någonsfru: hahaha, ja, det är det verkligen! Det är livet!

Duktiga: Men eller hur! Jag håller med! Annars tröttnar man ju. "passa på" är så jobbigt uttryck. Hoppas du har det bra på jobbet! :)

Camilla: Ja, jag vet exakt vad du menar! :)

Mariah: DET är så omvänt! Att det är FÖR varmt att gå ut. Här händer det mycket sällan :)

Marina: Tack för den bilden :) Jag ser dig framför mig hur du springer som en skållad råtta så snart du kommer upp. Passa på liksom :)

Malin: Ja, man måste tänka på vad man själv vill ibland och då får det bli så :) Ingen sol en dag och världen gick ju inte under för det! Och du, Trillis låter fantastiskt. Jag tar absolut inte illa upp :) Jag blir bara glad! Kram på dig!

Malin-Charlotta sa...

Tack, så fint du tog det på rätt sätt !! Det bara dök upp lite kärleksfullt i huvudet, det där lilla smeknamnet..

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...