torsdag 18 augusti 2011

Traumatiska upplevelser

Gårdagen bjöd på ännu ett close encounter med lagens väktare i storstaden, la policiam sheriffen. Jag kom körandes i godan ro till jobbstaden. Var på ganska glatt humör eftersom jag skulle på en utbildning på en fysiklåda jag ska använda i min klass i höst. Det är alltid roligt och spännande. Jag kommer in i jobbstaden, kör i första rondellen och gasar upp på den långa raksträckan mot den andra rondellen. Jag ligger bakom en stor maffig lastbil och kör en bit efter den i hastighet 70 /det är 80 på denna del/. Plötsligt när lastbilen gasar på lite ser jag två poliser uppenbara sig alldeles till höger nästan. Eftersom jag inte sett dem tidigare håller jag fortfarande 70 och kan knappt tro att de faktiskt vinkar in MIG! Jag får snabbt bromsa in och köra till höger varpå en poliskollega till invinkaren tittar på mitt körkort och låter mig blåsa för att se om jag druckit nåt på morgonen. Genast blir jag ju så klart orolig. Har jag inte druckit ändå? Jag kanske råkade få i mig nån sprit som låg liggandes (som vi inte ens har) av misstag. Tandkrämen kan kanske ge utslag? Men jag var clean. Tack och lov. När jag tar mitt körkort säger polisen som en sista hälsning: "Ja, du kan ta och sänka hastigheten lite också. Lätta lite på gasen." Jag blir lite paff så jag hinner bara nicka, le och säga "Javisst herr Gestapo!" (Jag kanske utelämnade just Gestapo-delen i mitt uttalande...)
Vad menade han? Skulle jag alltså kört 50 på en 80 väg? Hur fasiken skulle jag kunna se att de stod där och vinkade in på en så idiotisk plats när jag låg bakom en mastodontlastbil? Visserligen ska man ju vara försiktig och vara "beredd på allt" när man kör, men då ska man väl köra 50 på 90-väg också i fall att polisen ska stå där, ett bildäck kan explodera, en älg kan dyka upp, ett UFO kan landa mitt på körbanan eller en pansarvagn kanske dyker upp ur tomma intet...vem vet liksom. Var beredd på allt.
Min teori är att det var samma poliser från i måndags som passade på att ge mig en liten känga när de inte kunde sätta dit mig då.

För övrigt gick dagen annars bra. utbildningen var intressant. Den slutade till och med vid två istället för vid halv fem och jag fick lite ledigt på eftermiddagen. Härliga tider!
Sedan är jag i startgroparna och ska starta en revolution bland lärarna. Om folk kan störta regeringar kan jag ändra reglerna för lärarlegitimation! Så tänker jag. Mer om det senare i veckan kan jag lova. Nu är jag på krigsstigen!

10 kommentarer:

Linnéa i USA sa...

Hahaha "Jag kanske råkade få i mig nån sprit som låg liggandes (som vi inte ens har) av misstag". Tack för dagens skratt!

Duktiga Tjejen sa...

Okej att de stannar random personer, det är ju deras jobb och en bra grej, men att nr dig lätta på gasen lite när du körde för långsamt var ju jäkligt onödigt!

Anna sa...

Jag kan här berätta historien när jag svängde in till poliserna vid vägkanten, utan att de ens vinkat in mig. Min son som var med höll på att skämmas ihjäl, när polisen till sist kom fram och undrade om jag hade något dåligt samvete eller så?? Jag visste ju att jag hade kört för fort, men dom hade inte hunnit få upp meckapären som mätte hastigheten....

my sa...

Shit, vad glad jag är att jag inte är ute och kör runt där du bor. :)

Härligt att utbildningen gick bra! Spännande med nya läromedel! Och lycka till med revolutionen, det kan behövas fler sådana.

Husfrun sa...

Det var säkert samma poliser!
Själv hade jag blivit så nervös att jag hade kissat ner mig och kört över polisernas tår eller nåt :P

Marina sa...

Visst är det konstigt, att oavsett om man vet att man inte har gjort något fel så ökar pulsen markant vid en invinkning av dessa uniformerade personer!

Karin - FitnessochHälsa sa...

Märklig kommentar av polisen. Men det var ju bra att du inte hade fått i dig någon alkohol utan att veta om det själv! ;-)

Mrs Clapper sa...

Kriga på!! Såna krig behövs det fler av!!

Jag fastnade i em fartkamera för ett tag sedan... Jag var duktig och körde 80 på en 90 väg, mycket djur ute vid den tiden. Men det visade sig att de hade sänkt till 70 och jag hade missat det. Dumt misstag. 1500:- dumt.

Anneli sa...

Det där med polisen känner jag igen. Jag vill inte att det ska vara så, jag vill vara cool och avslappnad :)

Monica sa...

Lite maktutövning sådär på morgonkvisten av dem, ganska fånigt beteende, nej fånigt är det att försöka hitta "fel". Finns mycket de skulle kunna uträtta i samhället istället.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...