lördag 6 augusti 2011

Regn! Och fråga till Stockholmare

Så kom det till slut! Regnet som jag trott ska komma i flera veckor. Det har liksom hopat sig mörka moln då och då, men sen har de försvunnit och solen har kikat fram med värme och glädje. Igår kväll kom molnen tillbaka och då kändes det som att "nu, nu kommer regnet". Mycket riktigt. För mig är det okej. Idag ska vi bara vara inomhus förutom en bilresa ut till syster C. Hennes dotter fyller ett år idag, min systerdotter alltså. Tänk ett år! Det går galet fort. Så det lär väl bli att äta tårta och mysa och sen ta mysigheten hem och fortsätta där helt enkelt.
Jag har också en liten fråga till er Stockholmare (eller andra som känner sig manade). Vi ska ju till Stockholm en dag nästa vecka är det tänkt. Först hade vi tänkt åka till ett ställe och äta där vi var i juni. Men de öppnar för sent för oss. Vårt tåg kommer att gå tidigare. Har ni några tips på bra ställen att käka sen lunch/väldigt tidig middag? Gärna centralt. Vi hittar en del, men vill inte springa runt alldeles för mycket. Vi äter också allt. Typ. Bjuder de på oxpenis och ormhjärta kanske vi backar, men annars är det fritt fram. Alla tips mottages tacksamt!Nu är det dags för frukost. Ha en härlig lördag!

11 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Gillar ni asiatiskt är Wagamana gott och precis vid centralen! Prisklass typ 130 för en rätt. Vapiano med pasta och pizza ligger oxå där. En pizza kostar Max 100 och det är en restaurang, därav priserna. Jag går typ aldrig ut och äter middag, verkligen typ aldrig, så jag har inte jättebra koll, men det finns nog andra stockholmare här som har bättre. Har hört att GRILL ska göra grymt god mat och det ligger centralt. Tänkte gå dit om ett par veckor. Sthlm Fisk sägs oxå vara hos och ligger precis vis centralen, men där kostar en rätt nog 150. Det finns ett sushiställe inne på centralstationen med normala priset oxå, typ 70-80?

Ha en underbar dag i Sthlm!

Husfrun sa...

Haha, oxpenis... det lät ju inte för gott förstås ;) Tyvärr kan jag inte hjälpa dig.

Här regnar det också... eller just nu skiner solen faktiskt. Himla ambivalent väder.

Steel City Anna sa...

Jag undrar om det finns en restaurang som verkligen serverar oxpenis :) Några bra tips har jag inte, enda stället vi orkade gå till i Stockholm var Gallerian :)

karin - trattoria sa...

min favorit är Marie Laveau, ligger vid odenplan :)

Malin sa...

Panorama högst upp i Kulturhuset vid plattan. Dessutom finns ett barnrum på Kulturhuset man kan besöka tror jag.

Marina sa...

Kan väl inte titulera mig "stockholmare", så några tips och idéer blir det inte härifrån...hoppas det blev bra!

En bok om dagen sa...

Vi brukar äta på ett litet ställe som heter "Hos Frank". Det ligger på en tvärgata till Drottninggatan - gatan heter Gamla Brogatan. Inte värst långt från t.ex. Hötorget eller Åhlens city. Alla rätter kostar 79:- och de har grytor, kycklingrätter, sallad och pasta. Gott och enkelt. Och de har alltid kunnat fixa helt mjölkfritt till min allergiker, vilket jag räknar som ett stort plus!

Monica sa...

Det står alldeles still:-), i city är det svårt att hitta nåt trevligt ställe med god mat dessutom. Centralen är väl inte så kul att sitta på eller dess närhet. I Gamla stan finns det en del bra ställen, på Kungsholmen och söder.

Freedomtravel sa...

Jag lunchar mest på Medborgarplatsen, gärna till exempel Kvarnen (klassiker med bra husmanskost) eller Nem Nem Quan (vietnameiskt). Precis i city tycker jag att det kan vara svårt att hitta nåt jättebra. Förut brukade vi äta fisksoppa uppe på Åhléns, men de har bytt restaurang och det är tyvärr inte bra längre.

Trillingnöten sa...

Underbara tips hörrni! Jag är imponerad. Jag kommer att ha nytta av detta en lång tid framöver. Ska bli spännande när vi åker till storstan få se vad det blir!
Och lite besviken är jag nog att det inte kom tips på oxpenis och ormhjärta :p

Anonym sa...

There [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/06/02/celecoxib-prescribing-information/]celecoxib side effects liver[/url] underside cursory [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/06/27/pristiq-dosing-guide/]side affects of pristiq[/url] momentously joining [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/07/27/ocular-inserts-as-drug-delivery-systems/]scope ocular end[/url] mistakes ghoulish [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/08/22/dulcolax-coupons-2012/]dulcolax suppository more drug_side_effects[/url] blanket street [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/08/24/ginkgo-glass-memphis/]ginkgo plant uses[/url] marines safety [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/09/06/microgestin-1.5-30-fe-weight-gain/]microgestin fe 1 20 user reviews[/url] spurred hopeless [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/10/12/commit-suicide-using-trazodone/]trazodone side effects suicide[/url] purse silly [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/11/15/honda-hpd-wheels/]hpds[/url] lumber supported [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/11/26/dentist-who-take-medi-cal-in-california/]medi-cal eligibility income pregnancy[/url] auditor priestess [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/12/05/what-is-trileptal-for-bipolar/]what drug class is trileptal[/url] cutting embarrass join.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...