söndag 28 augusti 2011

Hipp Hurra!

Nu är jag alltså officiellt inne på mitt sista år som "tjugo-nånting". Jag är fortfarande en kvinna i 20-års åldern. Ett år till. Sen blir det andra bullar. Då kliver jag in i en helt ny värld. Jag blir 30-nånting för de kommande tio åren. Det är stort. Men det är om ett år. Idag är dag, nu är nu. Och jag är alltså precis fyllda 29. Jisses. 
När jag var en så där tio-tolv år tyckte jag att tjugo var riktigt gammalt. Så vuxet! Så läskigt! Ja, när jag väl var där, då var det inte så gammalt som jag trodde. Jag hade inte det där självförtroendet, säkerheten som jag hoppats på, fastän det var betydligt bättre än femton, arton. Nu blir jag alltså ur en tioårings perspektiv "lastgammal". Och hur känns det? Det känns som igår. Mentalt förbereder jag mig året innan. Det är helt sjukt. Så snart jag fyller börjar jag tänka på att nästa år är jag minsann/lägg in kommande nummer/. Så i ett år har jag tänkt att jag snart är 29. Nu är jag alltså det på riktigt och det är ingen big deal. Ni som är ännu äldre än jag fnyser säkert lite åt min "åldersnoja", haha. Nu är jag snart trettio.
På ett sätt är det skönt att bli äldre. Man får mer respekt, folk ser en som vuxen, någon som vet saker och ting och som är kunnig i mycket. Någon att räkna med. Det är otroligt skönt. Jag känner mig också mer självsäker och jag tror mer på mig själv. Ännu bättre! På minuskontot ligger rynkorna. De dyker upp titt som tätt. Det är himla snyggt och charmigt. På andra. Inte på mig. Nu är det hiskeligt skönt att de kommer sakta men säkert. Tänk att vakna upp vid typ 30 eller 40 och va superrynkig över en natt!

Idag öser regnet ned, men det gör ingenting. Jag lever fortfarande på den fina dag vi hade igår med 25 grader och strålande sol. Vi ska ha en riktigt fin dag med mys hela dagen!
Kram på er!


22 kommentarer:

Husfrun sa...

Men hörrö, grattis! Hoppas du får en fantastisk dag.
När jag var 29 hade jag värsta 30årskrisen och levde inte ordentligt alls det året. Så 29 är bortspolat ur minnet :P Sen när jag väl blev 30 var det det bästa som hänt mig sen barnen :) Jag känner mig ung, jätteung och vuxen på samma gång vilket är en perfekt kombination. Snart är jag 31 och det bekommer mig inte det minsta. Men undrar när eller om jag får en 40årskris? :P

Karin - FitnessochHälsa sa...

Stort grattis på födelsedagen! Hoppas att du får en riktigt fin dag! =)

Madeleine sa...

då får jag gratulera på födelsedagen. :)

Monica sa...

STORT GRATTIS:-) Tänk att du är hela 29 år och dessutom lika gammal/ung som vår kära dotter och dessutom född i samma månad. Önskar dig en jättetrevlig födelsedag, hipp, hipp:-)

Marina sa...

Grattis och ha en jättebra födelsedag! När det gäller rynkorna, så är det säkert bara skrattrynkor och det kan ju bara vara positivt :)

Anna sa...

Grattis på din dag!! Tack för din kommentar.
Det där med ålder...snart, men bara snart är du hälften så gammal som jag :-)

Monika Häägg sa...

Grattis till de 29 åren! En av mina söner fyllde 30 i våras och jag tycker att han har blivit en helt annan person efter det(!)I positiv bemärkelse, kan jag säga. Inte för att jag tycker att du behöver att bli en annan person men det där åldersstrecket kan betyda mycket positiva saker också. När jag själv var i 30-årsålder tyckte jag att jag var lastgammal, men nu ser jag på 30-åringarna som nästan ungdomar så allt är relativt!:)

Elisabet. sa...

Grattis härifrån också! Tjugonio år .., ååå, så mycket du har kvar!

Saltistjejen sa...

Grattis!!
Tycker 30 är ett superdecennium! Välkommen dit om ett tag. Inget att oroa sig för alls. :-)
Kram från stormigt NYC!

Freedomtravel sa...

Grattis! Det man upptäcker med åren är att man ju fortfarande känner sig som samma person, att det inte är sådär annorlunda att vara vuxen som man trodde när man var liten. Samtidigt är det ganska skönt att bli äldre, man känner sig själv bättre och vågar stå för vad man tycker och vill. Förhoppningsvis har man kanske skaffat sig bättre förutsättningar också... Visst finns det minussidor också, men jag tror nog egentligen att de inte kommer förrän ännu senare. Håller med Saltistjejen om att 30 är ett superdecennium!

Kim M. Kimselius sa...

Stort grattis på födelsedagen. Tycker du låter mycket klokare än 29... Eller var jag så där klok när jag var i din ålder. Hmmm Minns inte, det var så väldigt länge sedan. Håller med dig om att det är skönt att rynkorna kommer lite då och då och inte alla på en gång. Minns när min syster till sin glädje hittade en rynka på mig, en som jag ännu inte upptäckt och inte heller skulle ha brytt mig så mycket om ifall jag hade sett den. Men nu blev hon JÄTTEGLAD, eftersom hon redan hade fått många fler rynkor eftersom hon var äldre... Det är kul att kunna glädja någon, även om det bara är genom en liten rynka!
Ha en fortsatt underbar födelsedag.
Många kramar från Kim :D

Steel City Anna sa...

Gratulerar! Då är vi lika gamla :)

Linnéa i Denver sa...

wooohooo!! ha en fin födelsedag!

Anneli sa...

Stort Grattis på födelsedagen!
Hoppas att du har haft en fantastisk dag :)

Det är ju så där med ålder, antingen känner man sig för ung eller så känner man sig för gammal. När är man precis lagom ung/gammal? :D Fast jag tycker man ska njuta av varje år man får leva och vara frisk. Det finns så många som inte får göra det.
Kramar!

ZtorZillen sa...

Grattis!

Min plats i solen sa...

Ett stort GRATTIS på födelsedagen vännen! Jag hoppas att du har haft en riktigt bra dag och blivit firad med pompa och står hela dagen lång. :)

Jag är hela 10 år äldre än dig (blir 39 senare i år) och har ännu inte haft någon "kris". Men visst har jag märkt att kroppen har förändrats en hel del det senaste året. Mina första gråa hår dök upp och jag som alltid varit säker på att jag skulle hantera det med stil freakade ut fullständigt och beställde tid för färgning hos frissan direkt. ;)

Jag stortrivs med min ålder och den jag är här och nu så jag hoppas att en eventuell kris väntar ett tag till. ;)

Njut av din ålder vännen och ha en fantastiskt fin vecka!

Kram Lotta

Trillingnöten sa...

TACK för alla fina grattishälsningar! Nu ser jag nästan fram emot att bli 30 nästa år :) Det verkar vara ett superfint decennium!

Katarina sa...

Grattis! Bara 29... wow.. Plötsligt känner jag mig gammal!

Jag minns min egna 30 års dag, då bodde jag på en indisk båt och seglande på en kanal i Indien!

Hoppas din dag ar bra!

Jojjo sa...

Stort grattis i efterskott! Att fylla 30 är inte så farligt som man kan tro, jag tyckte t.om. att det var helt ok! Fast ibland tror jag fortfarande att jag är 28, haha.

Hoppas du hade en riktigt härlig födelsedag!

Emmas Bokhylla sa...

Massor av grattis!
Hoppas att dagen var kanon!

ps.
om nagra manader fyller jag ocksa 29, da kan vi noja ihop!

Malin-Charlotta sa...

ÅhHH NEJ!!! jag har inte besökt bloggvärlden så mycket de senaste dagarna. Haft kolossalt mycket med ena å andra å så missar jag din födelsedag!

Jag brukar säga: "Att fylla år är bland det bästa som finns" Det är magiskt, underbart, ja !! det är alla vackra ord på en och samma gång !! Jag önskar att du fick allt detta på din födelsedag och alla andra dagar i ditt unika liv.

Jag kramar dig kärleksfullt "Grattis" på avstånd så hårt att luften går ur för en kort stund. Fina, Rara Trills!

Trillingnöten sa...

Jojjo: Vad glad jag blir att det inte är nåt att oroa sig för. Kanske är 40 det nya 30 nu?

Emma: Åh, vad härligt! 1982 är en superfin årgång märker jag! Du och jag och SteelCitys Anna!

Malin-Charlotta: Ingen fara vännen :) TACK! När man får grattis så här i efterskott förlängs ens födelsedag och det är så härligt! :) Jag tar tacksamt emot din fina kram!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...