fredag 29 juli 2011

Favoritlåt

Nu tänkte jag att ännu en önskerubrik skulle sitta fint. Idag är det ju fredag och lite extra festligt. Därför tänkte jag att temat Favoritlåt som önskats av Steel City Anna skulle passa bra. Kicka igång helgen liksom.

Som alltid när det gäller just det där med "favorit" blir det svårt. Livet är fyllt med så mycket härligt att det är svårt att skilja ut en favorit ur någonting. Musik är och har alltid varit viktig för mig. Det går perioder då jag lyssnar på massor med musik, hittar mycket nytt och där jag vältrar mig i favoriter av alla de slag. Sedan finns det perioder då jag knappt lyssnar. Det är som att jag är mätt på musik och inte orkar ta in och njuta av den. Då undviker jag musik helt. Det finns musik som triggar negativa känslor hos mig, som påminner mig om perioder i livet då jag kanske inte mådde så bra. Då stänger jag av. Och så finns det musik som känns så positiv att man bara vill spricka av glädje. Man är så beroende av alla sinnen i livet! Smaker, lukter, syner och ljud som hela tiden påminner en om saker man varit med om. Medvetet och omedvetet. Har ni varit med om att en lukt till exempel fått er hjärna att tänka på nåt speciellt, kanske inte en exakt händelse, men den påminner om nåt?

Just ja. Musik pratade vi om. Att välja en favoritlåt är omöjligt. Kanske om jag hade fått uppdraget att välja en favoritlåt från varje band och artist jag lyssnar på, hade det varit möjligt. Jag får välja ut några stycken i alla fall, men ha i åtanke att det bara är en bråkdel av all favoritmusik som finns!En sång som jag gav till min man som "Song of the week" för snart fem år sen. Den påminner mig väldigt mycket om när och hur vi träffades.

Och den här fick jag av maken lite senare och är nog min favorit ibland våra "Song of the week".


Det här är en ny favorit som jag har. Lite så känns det ibland. Det finns ett party i min skalle, det är bara att joina mig!


Coldplay. Älskar! Det här var den första sången jag hörde med just Coldplay och är än idag en favorit med dem.


Också en ny favorit. Jag gillar Lady Gaga och det här är den absolut bästa sång hon gjort.


Norah Jones. Need I say more? Jag gillar egentligen inte jazzigt, men Norah går alltid ner. Jag blir alltid så lugn när jag lyssnar på hennes musik.


Det var en "liten" lista på mina favoritlåtar. Jag kan lova att den verkliga listan är mycket, mycket längre än så här. Det finns mycket bra musik i världen! Har ni någon favoritlåt ni kan tipsa om som kanske blir min också så småningom?

8 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Att välja ut en favoritlåt är lika omöjligt som att välja favoritbok eller film. Det styrs så av känslor, humör, dagsform och minnen, precis som du skriver.

Jojjo sa...

Håller med dig om att det är svårt att välja en. Det handlar om så mycket känslor och minnen och dasgshumör. Men jag säger bara: Coldplay! <3 (Gillar dock inte deras nya musik lika mycket med hela X&Y-albumet är magiskt).

Monika Häägg sa...

Många bra låtar. September är här i Halmstad under Tall Ships Races i nästa vecka!
Dofter kan verkligen framkalla minnen. Fuktig sommarhuslukt får mig nästan att börja gråta. Det är så mycket barndomsminnen.

Trillingnöten sa...

Husfrun: Word! Helt klart. Från en dag till en annan kan det svänga oerhört!

Jojjo: Jag älskar också X&Y mest! Underbara låtar. Kanske för att det var det första albumet jag hörde? hmmm...bra är det i alla fall!

Monika: Lyckos dig! :) Jag vet exakt vad du menar med dofter...det är fantastiskt vad en doft kan bringa fram!

Malin-Charlotta sa...

Jag tittar in här och återigen får med mig en massa härliga saker genom dina inlägg. Tack!

Detta fastnar särskilt idag:
""Man är så beroende av alla sinnen i livet! Smaker, lukter, syner och ljud som hela tiden påminner en om saker man varit med om. Medvetet och omedvetet""

När du även skriver om saker som varit smärtsamt, om perioder i livet som du inte mått så bra, vill jag skicka tankar och kramar.

""Medan vi kämpar mot vinden och tror vi gått vilse, har vi våra nära vänner som kärleksfullt leder oss åt rätt håll och ger oss kraft"" Det var några underbara ord jag fick av en nära vän strax efter cykelkraschen.

Marina sa...

Jag är nog rätt mycket allätare när det gäller musik, så favoritlåt är lite svårt. Musik är så förknippat med minnen hos mig, många låtar bär med sig sin egen historia, plus att det har mycket att göra med sinnensstämning. Jag kan dock nämna en av de låtar som jag är fruktansvärt svag för, och det är "Bed of Roses" med Bon Jovi, spelas med fördel på hög volym!

Steel City Anna sa...

Härliga låtar! :)

Trillingnöten sa...

Malin: Fantastiskt fint skrivet! Så är det ju!

Marina: En gammal klassiker minsann! Den gillar jag med :)

Steel City: Och så finns det massor med fler! :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...