måndag 3 maj 2010

En söndag i parken

Jag N gick till parken igår eftersom solen var ute och det såg fantastiskt ut. Det var faktiskt lite kyligt om jag får vara ärlig, men sol var det så det vara bara att gå ut och "passa på" som vi svenskar så ofta gör :)
N fick gå till parken, hon älskar att gå. Igår var hon på underbart humör. Hon hälsade på allt och alla som passerade - en hund med sin husse, en liten tjej med sin mamma och så en äldre dam med grått hår och aftonbladet i fickan. Damen blev så förjust att hon stannade och började prata lite med N. Damen tyckte om små tjejer sa hon, speciellt med fin mössa (?). Hon undrade vem som stickat en sån fin mössa till N. Jag svarade att hon hette H&M. En mycket duktig sömmerska. Damen hade stora svårigheter att utröna vad N sa. N pratar ju gärna, men kanske inte svenska eller engelska. Jag har oftas ingen som helst aning om vad hon snackar om. Det gick väl så där för damen. Ännu bättre gick det för N som fick 6 kronor av damen utan anledning. Det var ju gulligt.

Vi fortsatte på vår promenad och hamnade efter en stund i parken där N lekte och lekte och lekte. Hon klättrade och gungade (i mitt knä, annars skriker hon som en stucken gris), sprang och tokade sig. Det finns ett litet hus man kan klättra upp i. Där finns det bord och sen kan man åka rutschkana ner. N gillar att vara i huset men hon åker inte ned för kanan. Aldrig! Igår tittade hon på när två pojkar åkte. När en av dem for ner tittade hon på med tefatsögon och skrek förtjust när det gick fort ned för pojken. Hon klappade händerna när hon såg att han klarade sig helskinnad. Inte alla som får en hejarklack när de åker bana inte :)

Efter över en timme var det dags att gå hem. N var trött. Och när vi kom hem somnade hon i mitt knä när jag strök henne över magen. Jag kan säga att detta inte händer så ofta. Därför måste snuttan ha varit ganska trött.
En underbar söndag hade vi helt enkelt. Idag är det måndag. Do I need to say more?

6 kommentarer:

Sara sa...

Låter som ni haft en bra söndag. Men tyvärr kommer ju måndagarna alltid som ett brev på posten. Tycker inte om måndagar jag heller, trots att jag går hemma just nu.

Ida -wwiw.lippstick.se sa...

Låter som en av era härliga och händelserika promenader!
Hoppas denna dag blir lika bra!
/ Kram Ida

Emmama sa...

Mysig dag! Din dotter är så söt!

my sa...

Vad mysigt! :) Jag tror jag ska ta och låna ett barn eller hund i eftermiddag och ge mig ut på lek i naturen jag med.

Saltistjejen sa...

Å vad härligt!!!!! Visst är det så mysigt när de är på solstrålehumör! Då vill man stanna tiden! :-)
Tack för uppmuntran inför min presentation förresten. Sitter och våndas över den nu. Usch gillar INTE detta. Blä! Men tröstar mig med att det är över om ca 3 timmar.....
Kramar!

Trillingnöten sa...

Sara: Jadu, måndagar är aldrig roliga och inte söndagar heller. Nu i helgen var det ju två söndagar också...inte kul. Och sen en måndag.

Ida: Tack!

Emmama: Tack!! Hon är så söt, så söt. Och envis!

My: Låna på! Vi brukade låna syskon när vi ville se en tecknad barnfilm på bio :p Jättepraktiskt och en bra ursäkt!

Saltis: Ja, visst vill man! Man får passa på när de är på bra humör, det kan lätt ändras ganska fort. Jag läste om presentationen! Grattis att den är över!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...