lördag 1 maj 2010

Ingen brasa

Igår var det ju Valborg här i Svedala. Inget som jag/vi firar direkt och har inte gjort på många, många år. Jag vet att våren är här och jag uppskattar den. Det behöver jag inte tända en brasa för :)
Sedan protesterar jag kanske lite mot hur Valborg har tagits över till att bli en suparhelg. Det började säkert som en fin tradition med tanke på brasan, våren, att umgås med familjen och fira. Det tycker jag är fantastiskt. Dock är numera Valborg förknippat med enorma mängder alkohol, för både ungdomar och vuxna. Man kan se folk på stan bunkra upp en vecka i förväg, folk gör festarplanera månader före och gör man inget på Valborg är man utanför. "Men vadåra? Ska du inte ut och festa? Shit!" Jag kan ju erkänna villigt att jag var ut en eller två gånger i min "ungdom" på Valborg, inget fel med det. Men när man som vuxen människa fortsätter att göra samma sak?
Tyvärr är det ofta så med svenskar. Att ta ett glas vin till maten i veckorna? Nej, då är man smygalkoholist! Gör som svenskarna! Spara all alkohol till fredag och lördag, sup hela helgen, drick så mycket att du inte kommer ihåg vad du gjort, hur du kom hem eller i säng. Det är MYCKET bättre. Sen upprepar du detta nästkommande helg. Och helgen efter. Då är du INTE alkoholist. Bara om du dricker lite vin till middagen på tisdag kväll. Då bör du kontakta någon för hjälp. Anonyma Alkoholister till exempel.

Nej, vi var hemma igår och kikade på Fringe och Flash Forward. Jag tränade också! Ha! Nu trodde ni kanske att jag lagt träningen på hyllan eftersom jga inte skrivit mycket om det på sistone, men icke! Jag kan stolt meddela att jag tränar fem dagar i veckan fortfarande. Japp. Igår var det cirkelträning. Och det är ett nytt program som är rena döden. Den är extremt jobbig och jag hade egentligen ingen lust att träna, men jag sparkade mig själv i rumpan och efteråt var det så härligt! Det är det verkligen värt slitet under den halvtimmen. Jag ska ju springa vårruset om ett par veckor också. Tänk, jag har betalat 180kr för att få springa :p
Jag funderar på att springa när jag är på semester i New York i sommar. Skulle gärna springa nåt välgörenhetslopp faktiskt. Så om ni har nåt tips på lopp i NY i sommar, hojta till!

5 kommentarer:

Sara sa...

Vad duktig du är som tränar.
Håller med dig om att Valborg är alldeles för mycket en suparhelg. Visst jag drack vin igår, men blev inte ens berusad. Vi var här hemma med goda vänner, grillade och hade trevligt. Var inte ens ner till nån brasa eftersom det började regna. Tycker det borde vara mer betoning på familj när man firar valborg.

Ha en bra 1 maj!

Saltistjejen sa...

Vad trist att det blivit så alkoholfixerat. Jag kan faktiskt sakna just Valborg. För det var en helg när man träffade vänner och hade mysig middag och gick tillsammans och kollade ngn brasa och ev grillade korv. Alltså inget pretto utan mest mysigt. Och inga direkt höga "förväntnignar" så som det kan vara på t ex midsommar- och nyårsfirande.
Ang lopp i NYC finns de MASSOR! men kolla upp i förväg och anmäl dig för ibland blir de fullbokade snabbt. kanske kan du kolla NY Runners (tror jag de heter) hemsida? Där finns nog många tips på olika lopp under året.
Kram!

Trillingnöten sa...

Saltis: jag håller verkligen med! Valborg ska vara lite mer spontan familjesammankomst :)
Jag ska kolla hemsidan som du rekommenderade. Tack!! Och nu ska jag skynda mig att anmäla mig om det finns platser kvar :)

Emmama sa...

Håller verkligen med om att inställningen till alkohol är så SMAL och konstig i Sverige. Det är ju väldigt destruktivt för kroppen med regelbundna FYLLOR. Visserligen kan ju missbruk se olika ut.. Valborg skulle kunna vara en jättehärlig dag och jag saknade Sverige lite den 30e! :)
Kram!

Trillingnöten sa...

Emmama: Ja, smal är faktiskt rätta ordet! Bra uttryck måste jag säga. Jag saknar Valborg som när man var liten faktiskt. Gå och titta på brasa och inte behöva se ungdomar som ska dricka eller föräldrar som är fulla med sina barn. Fast jag kanske bara inte kommer ihåg hur det var :) Jag förskönar kanske lite!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...