tisdag 18 maj 2010

Min handväska och jag

Jag måste faktiskt erkänna att jag mognade ganska sent i min mentala kvinnlighet. Ta det här med exempelvis handväska och plånbok. Jag fattade inte vitsen med nåt av det (fast då hade jag inte otaliga medlemskort och sånt trams). Pengarna och kortet hade jag i fickan. Var jag ut på nån konsert eller på krogen fick jag låna nån väns väska för att lägga mobilen och nycklarna till exempel. Det var först när jag kom upp och blev lite över tjugo som jag faktiskt skaffade en plånbok på "riktigt" och senare en handväska. Nu släpar jag med mig dessa överallt. Oumbärliga helt enkelt. Min sommarväska införskaffades förra året i New York. Ni ser den här under. Jättefin och somrig. Maken "tvingade" mig att köpa den. Tragiskt så det förslår :p
Men vad jag märker är att jag har en tendens att samla en hel del onödigt i handväskan. Saker som jag inte har nån användning för. I alla fall inte efter ett tag. Jag brukar tömma den då och då, när den börjar kännas alldeles för tung. Igår morse var en sån dag.


En kort sammanfattning vad jag hittade: dotterns vantar (de har hon inte behövt på ett par veckor), en banan (okej, den var mellanmål för dagen), TVÅ handkrämer (jag som knappt använder den ena), alvedon, MASSA gamla kvitton som jag aldrig kommer att behöva igen, en borste (helt okej va?),jobbnycklar (faktiskt ganska behövligt), en penna, tre bindor, ett paket tamponger (som legat där sen begynnelsen) och sen tömde jag ju inte de små fickorna i handväskan. Där gömmer sig troligen sju pennor till, lite servetter och nån kula och en sten. Eventuellt också en cirkus. Man vet aldrig. Handväskan är ganska stor.

Men ni ser. Vad gör man för att slippa sånt skit man inte behöver? Eller är det oundvikligt när man har handväska? Hur duktiga är ni? Är det alltid perfekt i era handväskor? Nu håller jag tummarna att jag inte är ensam :)

ps. Ikväll är det vårruset. Wish me luck! Fast då tar jag inte med mig handväskan.

12 kommentarer:

Sara sa...

jodå visst samlar man på sig. Senast igår hittade jag majskrokar i väskan, och då hade jag inte ens några barn med mig.

Lycka till med vårruset!!

Malin sa...

En gång i tiden klarade man sig utan mobil också...

anna of sweden sa...

Haha. Känner igen det där. Jag var som du. Det tog lång tid för mig att inse nyttan av en handväska.

Vad har du för relation till USA? Resa förra året och i sommar igen? Bara semester eller släkt och vänner som bor här? (Lite nyfiken bara.)

Saltistjejen sa...

Å LYCKA TILL IKVÄLL! men som du tränat lär det gå jättebra! :-)
Ang handväskor samlar jag också på mig en massa saker där som kommer fram ibland när man ska rensa. Hm....
Kram!

Ida -www.lippstick.se sa...

Lycka till på vårruset!
Jo handväskan får svälja mycket ;P tur att man kan tömma den ibland!
/ Kram Ida

Stef sa...

haha jag känner igen det där på pricken! Man kan hitta allt möjligt när man tömmer sin handväska! Typ en massa alvedon och vantar och mynt...ect.....
Jag tror man måste samla när man har en väska att stoppa allt i!

kramar

Camilla sa...

Oj, då är jag ännu senare i min kvinliga mognad. Jag är 40 och undviker fortfarande handväska så långt det går.

Lycka till på ruset!

Min plats i solen sa...

Du är nog inte ensam om att ha halva bohaget i handväskan. ;) Själv insåg jag för länge sedan att stor handväska inte funkar för mig för jag skulle proppa den full med alla "kan vara bra att ha" saker och en massa som inte är bra att ha. Därför har jag medvetet valt en liten handväska som rymmer plånboken, mobil, nycklar, astmasprayen, penna, binda, en karta alvedon och that's it. Med andra ord, när jättestora handväskor var inne var jag totalt ute, men jag slapp att ständigt rensa väskan. ;)

Sköt om dig!
Kram Lotta

Emma sa...

Väntar på vårrusrapport! Jag vill också springa ngt till hösten. Känns som bra motivation...

Din väska ser ungefär ut som mina jackfickor...la av med väska efter att ha blivit ryckt ett par gånger i Barcelona faktiskt. Men nu upptäcker jag att blöjväskan börjar fyllas med diverse onödigt... hehe

Trillingnöten sa...

Sara: Hahaha! Vilken klassiker :) Det är skönt att man inte är ensam! :)

Malin: Va? Nae... det tror jag inte på :p Tänk. Visst är det fantastiskt hur allt förändrats?

Anna of Sweden: Skönt att man inte var ensam om att inte fatta vitsen!

Saltis: Tack! Jag hoppades att träningen gett resultat, och det hade det! Tack för sparken i rumpan :)

Ida: Man blir förvånad vad en väska kan ta upp egentligen! Och hur mycket!

Stef: Men precis! Man liksom tänker att allt kan vara bra att ha. Den kan man ha nytta av! och så plockar man upp det ena och det andra! hehe. Samlarmani!

Camilla: Du ser! Skönt att man inte är ensam liksom.

Lotta: Jag ska nog följa ditt råd med en mindre väska. Men hur ska jag få plats med allt onödigt då? :p Var ska jag stoppa mina matvaror? Mina handkrämer som jag behöver? hehe. Och små väskor kommer tillbaka :)

Emma: Men usch! Tänk att bli väskryckt! Det var en bra sak du varnade för också. Man får se upp helt enkelt. Jag antar att vissa ställen är mer utsatta för sånt. Och du, blöjväskan är fantastiskt. Ju större desto bättre :)
Jo, min make är amerikan, vi träffades i Amerikatt. Hans släkt bor där så vi åker och hälsar på. Vi ska dessutom flytta tillbaka nästa år. Man kan ju kalla att vi rekar lite inför flytten (men sanning är att det är skönt att komma bort ett tag!)

Trillingnöten sa...

Den sista delen var svar på Anna of Swedens fråga. Och jag har ingen aning om hur den hamnade där. Jag säger då det. Vårruset tog min hjärna.

Marianne sa...

Jag har skaffat mig en pytteliten väska så att jag bara får med mig det nödvändiga, resten får helt enkelt inte plats. Har jag någon av alla mina stora handväskor ser det ut ungefär som i din. : )

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...