onsdag 12 maj 2010

Grannar är fantastiska

Vår granne under oss (tror jag, eller med största sannolikhet i alla fall) har skaffat en ny klocka. Det är inte så att hon har knackat på hos oss och visat oss. Nej, visst inte. Men jag har hört den. Varje dag. Varje natt. Den ringer för att väcka uppmärksamhet (och grannar) förstår ni. Det lustiga är att den bara hörs ordentligt i vårt sovrum. Ibland kan ljudet resa in i vardagsrummet, men då är man ju vaken. Hajar ni vart jag vill komma? Fanskapet ringer en gång när klockan är "halv nånting", typ halv tre, halv fyra. Sen ringer den varje hel timme. Då ringer den en gång för varje nummer timmen har. De vill säga en gång om klockan är ett, två gånger om klockan är två. Klockan ringer dag som natt, dag som natt, dag som natt. Vecka ut och vecka in. Och mest störd blev jag i natt. Jag sov ganska oroligt i natt av någon anledning. Därför vaknade jag till nästan varje timme när den klonkade. Och när man hör det där klonkandet måste man ju räkna hur många klonkanden den klonkar för att veta hur mycket klockan är, Och när klonkandet är över, är det ännu svårare att somna!
Alltså, klonkandet är inte jättehögt. Absolut inte. Men man hör det klart och tydligt och mest inne i sovrummet. Jag antar att den står i rummet under. Nu är jag inte den som gärna klagar på grannar ( i alla fall inte framför dem eller så att de hör), men nu vet jag inte. Klockan från helvetet är ganska störande. Speciellt som den ringer varje hel-och halvtimme. Nu står jag i valet och kvalet. Ska jag smyga in hos grannen, en dag när hon gått ut för att handla, för att slå klockan from hell i tusen bitar? Eller ska jag bara låta det vara?
Decisions, decisions my friends.
                     Jag föreställer mig att klockan ser ut så här - men med röda horn och en eldgaffel.

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Jag tycker du ska ta och gå ner till grannen, ringa på dörren och förklara att deras klocka stör er nattsömn. Inte argt inte upprört inte surt. bara förklara helt enkelt. De har nog inte fattat att den hörs till er. Och talar ni inte om det så lär de aldrig fatta. Därför tycker jag du ska tala om det. Fråga om det finns ngn mekansim som gör att de kan stänga av "klonkandet" eftersom ni inte kan sova.
Kanske tar det emot, MEn jag tycker faktiskt alltid att det är bäst att vara direkt och berätta för de som stör vad som stör och ATT de stör. Detta UTAN att vara oartig eller arg eller sur. Bara be snällt att de kan sluta med det som stör.
Lycka till!!!

Ida -www.lippstick.se sa...

Vad frustrerande det låter med klockan!
Hoppas du får en bra dag idag ändå!
/ Kramar Ida

Anna - Mor till sonen Dizel sa...

tack så mycket :)

Stef sa...

Ah jag hade blivit tokig! Ja du kan ju försöka bryta dig in hos grannen och förstöra klockan! Jag kan betala borgen för dig sen! ;)

kram

pilla sa...

jag tycker att du ska knacka på och säga åt henne att plocka bort den,för att den är störande. Ni kan ju inte ligga och lyssna på den där varje timme. plockar hon inte ner den ringer vi grannfejden:) ha en bra lång helg
kram

Min plats i solen sa...

Hej!

Tack för dina kommentarer på min blogg. :) Tack vare dem hittade jag ju hit till din fina blogg. :) Hit kommer jag återvända ofta vill jag lova. :)

Inte lätt det där med grannar och vad man får acceptera och vad som går att göra något åt. Det kanske vore en idé att gå och prata med grannen och förklara. Kanske kan klockan flyttas till ett annat rum? Grannen är kanske inte medveten om att klockan stör.

Ha det så bra och ha en fin långhelg! :)
Kram Lotta

Trillingnöten sa...

Saltis: Tack för ditt sakliga tips! Jag ska försöka ta mod till mig och fundera ut nåt att säga till henne som är artigt, men som lyfter fram problemet! Kram!

Ida: tack!! :)

Stef: Gud vad bra! Fungerar det inte att snacka med henne så bryter jag mig in. Jag sätter upp dig på listan över närmaste :p

Pilla: Perfekt! :) Grannfejden låter ju spännande annars. Man kanske kan bli lite känd liksom? Bra bra! Kram!

Lotta: Vad kul att du hittade hit efter mina kommentarer :) Jag läser din blogg, men kommenterar inte varje dag :) Jag ska nog ta och prata med henne under helgen. Måste bara hitta nåt att säga som är trevligt, men som för fram problemet.
Ha en trevlig långhelg! Kram!

Ida sa...

Herregud, så kan du inte ha det. Du måste säga till, fråga om hon kan ha den i ett annat rum i alla fall.. eller stänga av den på natten!

Marianne sa...

Jag tycker som Saltis. Har du gjort det än?

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...