tisdag 11 maj 2010

Livet leker!

I morse vaknade jag upp efter en fantastisk natts sömn (det garanterar dock INTE att jag vid tretiden i eftermiddag kommer att börja gäspa kontrollerat!) och smyger ut ur sovrummet. Och vad skådar mitt norra öga? SOL! Efter en lång helg utan sol och bara kalla vindar och en måndag i regnets tecken, är fröken sol åter på himlen. Fantastiskt. Min dag är räddad.

 Igår var dagen faktiskt ganska bra. Vi hade polisen på besök på morgonen. Sedan åkte vi till badet på eftermiddagen. Det sista för säsongen (tack och lov! 12 tjejer på badhus och så jag?). Jag körde en av skolans minibussar (det låter flashigt att ha minibuss på skolan, men vi ordnar skolskjuts för att få fler elever. Alltså ingen rikemansskola här inte. I wish.) och hade två små tjejer i åtta årsåldern i sällskap där fram. Plötsligt hör jag:
- Men åh vilket fint hus! (tjej ett)
- Åh, precis som på fritids dörr! (tjej två)
- Fett fint! Sånt hus vill jag också ha! Vilka fina färger. (tjej ett)
Jag tittade mig omkring för att se vad det var de snackade om och det enda "hus" jag såg var EM-möbler med massa GRAFITTI! Dagens ungdom säger jag. Vem vet, i framtiden kanske alla hus är målade i grafitti. Efter detta spårade tjejerna ur och snackade om att de ville måla hela världen i sina favoritfärger: rött och rosa. De ifrågasatte också varför träden inte var blåa redan.

Och så till dagens glädjande nyhet ( ialla fall för mig). Jag sprang en mil igår. Japp. För första gången på typ över ett år. Och då sprang jag på två timmar. Igår var det en mil på 80 minuter, ganska precis. Därför kan ni förstå att jag sov som en stock i natt. Helt däckad.
Jag börjar bli rätt spänd inför vårruset nästa vecka. Ska bli himla kul. Jag har varit med på Viktorialoppet på Öland en gång när jag var en så där 11 år kanske. Det var nog "sportnörden" pappa som skrev upp mig på det. Jag hade ju aldrig sprungit. Dock var jag nöjd. Jag kom inte sist. Jag kom fyra! Fast bakifrån räknat då förstås. Never mind. Jag var INTE sist! 

                            Bildbevis på min sprungna mil. Jag besparar er mitt svettiga anlete idag :)

5 kommentarer:

Sara sa...

Vad duktigt att springa en mil! Kommer nog gå galant på vårruset!

Saltistjejen sa...

OJ!! Milen på 80 minuter tycker jag låter superbra!!!! Wow! haha nu skulle jag väl göra en mil på ca 2 timmar hahaha! OM jag ens orkade runt..!

Camilla sa...

Bravo, en mil är inte illa. Jag håller mig till 5-6 km på mina rundor, men börjar bli lite sugen på att prova på en längre runda. Är vårruset 1 mil?

Mitt mål just nu är blodomloppet 5 km den 27:e maj och det ska nog gå bra om inte någon förkylning eller stukad fot kommer emellan.

Ida -www.lippstick.se sa...

Jag är verkligen imponerad!
Det är riktigt starkt gjort att springa 1 mil!
Vilka underbara diskussioner du får höra!
Ha en bra dag!
/ Kramar Ida

Trillingnöten sa...

Sara: Tack :) Jag hoppas verkligen att vårruset blir bättre än förra gången jag "sprang" det. Hehe.

Saltis: Jo, en klar förbättring är mitt resultat allt! Men jag fattar inte hur folk kan springa milen på under en timme! Hur snabbt måste inte dessa människor springa? Jag tror nog att du skulle klar en mil galant! I sommar tillsammans då? Hehehe. Bara skoja!

Camilla: Vad kul att du också springer tycker jag! Vårruset är "bara" 5 km, men lagom motionslopp. Jag ska förmodligen också springa tjejmilen i september. Det loppet är jag mer nervös inför. Det är en riktig utmaning.
Jag ska kolla upp blodomloppet faktiskt! Låter mycket intressant.

Ida: Tack :) Nu rodnar jag minsann! ta hand om dig!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...