onsdag 5 maj 2010

Yoga, yoga, boll

För någon vecka sedan testade jag på en annorlunda sorts yoga. Rena rama nära-döden-upplevelsen. Jag har införskaffat en pilatesboll. Ni vet en sån där stor gummiluftboll som man kan ligga på och rulla runt på och sånt. Den hittade jag på Tradera ( Tradera är en ny upptäckt för mig. En bra sådan). Dottern har använt den mer än mig, med blandat resultat :)
Jag har dessutom en DVD som heter "Yoga med gymball" och tänkte att nu jäklar ska jag testa den. Annars var ju både inköp av boll och DVD ganska bortkastat.
De första övningarna gick hyfsade faktiskt. Fast det var ju mest att sitta stilla på bollen och koncentrera sig på att andas ordentligt. Det blev lite värre sen. Ni kan ju tänka att jag är lika smidig som en byrå - med alla lådor utdragna och ett ben som fattas. Ungefär. Den sätter ni sedan på en boll och rullar lite och försöker att dra in en låda, dra ut en annan låda och hålla balansen. Det är jag på gymball.
I alla fall. Man skulle hålla upp bollen och tillbe den (tror jag att man skulle i alla fall), sedan skulle man lägga ned den på golvet och liksom rulla fram med den under magen. Det var mycket nära att jag hamnade i bokhyllan ett par gånger. En annan övning skulle man hasa ut på "kanten" av bollen och sedan vrida knäna utåt och böja sig åt sidan och röra golvet med den andra armen upp i luften. Som triangel. Well. Det gick nog ganska bra om jag får säga det själv. Inte perfekt form, men vad kan man begära?
Jag märkte dock att det gick lättare att kontrollera rörelserna efter ett tag. Därför är min förhoppning att det blir lättare nästa gång. Jag fick i alla fall en jäkla träningsvärk efteråt! Det är ett gott tecken. Musklerna i chocktillstånd. Brabra. Fast jag gillar nog vanlig yoga lite bättre i alla fall...mindre farlig. 

Det här är jag in the future. Se upp Blossom och alla andra yogaiter. There is a new woman in town!

5 kommentarer:

Stef sa...

Hahaha härligt! Jag kan se dig på bollen! Bra att det värker i musklerna! ;)

My sa...

Hihi, roligt roligt! Alltid kul med nya träningstrender man kan pröva. Jag prövade min pappas sånn där löjliga abtronic (typ bälte som ger elektriska vibbar till magmusklerna så de spänner sig) i julas och fick en elchock. Såg också kuligt ut...;) Vilka tokigtheter folk kan uppfinna.

elin sa...

Shit det där såg farligt ut.

Jo SB verkar inte vilja ha några framtida hyresgäster direkt, inte med dem där attityden iaf. Men svärmor hade ringt och klagat så den hon hade pratat med hade direkt ringt VD:n för SB och han skulle ta sig ett snack med personen i fråga.

Ida -wwiw.lippstick.se sa...

Vilken upplevelse!
Men det är nog riktigt avslappnande när man har funnit balansen!
Ha en bra dag!
/ Kram Ida

Trillingnöten sa...

Stef: Vilken härlig syn va? hehehe...du är välkommen över på en testdrive senare. Måste öva lite till :p

My: Hahahahahaha! Elstöt!! Det var nytt. Livsfarligt ju!

Elin: "Danger" är mitt andra namn ;)

Ida: Ja, jag ska öva mer. det behövs verkligen! Kram!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...