lördag 22 maj 2010

Polisjakt

Igår var det fantastiska fredag. Tänk vad härligt det är med fredag! Humöret på topp, vädret ännu bättre och en hel helg framför sig. Igår var dessutom riktigt slapp på jobbet. Jag tog den äldre klassen till biblioteketi centrum för bokprat och var där hela morgonen. Efter lunch var det roliga timmen för min andra klass. Och sen eget arbete. Inte helt fel faktiskt. Nu är det bara tre veckor kvar till sommarlov och resan till New York. Livet leker.

Igår på väg hem efter jobbet var det ganska mycket trafik. Fredagar är alltid värst. Många ska hem samtidigt, oftast lite tidigare än normalt, och många ska ut och handla inför helgen. Efter mycket om och men kom vi ut ur stan och var äntligen på väg hemåt. Den första biten var ganska lugn, lång kö framför och givetvis ett par lastbilar som blockerar farten. I slutet på vår resa blir det ett ganska plötsligt stopp på bilarna framför oss och de började åka ganska långsamt. Över bilarnas tak ser vi saftblandarna på minst två polisbilar vid en busshållsplats. Just då såg vi inte vad som var på gång. Men genast börjar ju hjärtat banka! Herergud vad är det som pågår? Ska de stanna oss och låta oss blåsa? Kommer halstabletten att ge utslag på mätaren? Körde jag för fort? Har jag bälthelvetet på? Har jag gömt knarket ordentligt? Men vad säger jag, jag har ju rent mjöl i påsen. Ändå blir man otroligt nervös innan man vet vad som pågår med polisen.
När vi sedan kom närmre såg vi att det var just två polisbilar som stod parkerade vid vägkanten. De hade stannat en svart bil. Tack gode Gud! De var inte ute efter mig den här gången. För mig finns egentligen inga märken på bilar, bara färger, så fråga inte vad det var för sorts bil. Bildörrarna, bakluckan och huven var alla öppnade och massor med likdelar vällde ut ur bilen (okej, det kanske inte var direkt likdelar då, men massor med saker, och jag är tämligen säker på att de som körde gömde nåt där i). I diket med ryggen mot vägen, satt två unga killar med handklovar! Det är nog första gången jag sett nåt så spännande! Handklovar på en fredag eftermiddag. Hur spännande kan det få bli? Nu är jag ju lite sugen på att få veta vad de där två hade gjort så att de förtjänade detta? Det var min spännande fredag. Jag hoppas att lördagen blir lika givande!
                                                                      Ha en trevlig helg!

4 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ja du. När ni kommer till NYC lär ni får se bra mycket mer av bådepoliser uttryckningar och "bovar".... ;-)
Hoppas ni får en jättefin helg nu!
kram!

Mrs Clapper sa...

Ojoj! Det låter som om de förtjänade att sitta där de satt... Deras helg blir nog inte så mysig!

Trillingnöten sa...

Saltis: Jag lyckas alltid missa sånt! Helt sjukt! Fast förra gången såg vi en avspärrning med Bomb squad och helikopter. Det var ju ganska häftigt. Kram!

Mrs Clapper: Nej, verkligen inte :) Men är man lite dum och åler fast så :p

Marianne sa...

Du får skriva fortsättningen på historien och ge ut den som bok så att vi får veta hur det gick!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...