måndag 24 maj 2010

Helgen som var

Tänk vilken fantastisk helg det var! I alla fall på lördagen vädervis. Varmt, skönt och underbart. Det var min tur att ordna med brunchen den här veckan. Jag såg till att följande fanns på bordet:
 Amerikanska pannkakor med saffran. Något nytt som jag hittade på, men som blev himla gott faktiskt.

Ett mumsigt bröd som jag bakade. De blev helt enorma! Vi har massor kvar. Fast jag tycker att bröd är allra godast när det precis kommit ur ugnen...Med smör som smälter på och gärna lite ost.


Till detta serverades färska jordgubbar. Visst längtar man till svenska jordgubbar när man ser detta? Det finns en odling utanför vår stad och de brukar sälja jordgubbar utanför affären på sommaren. Himmelskt!


Sist men inte minst skar jag banan, blandade med lite honung. Sedan grillade jag dem i stekpannan tills de fått färg och därefter strödde jag på lite kanel. Jättegott till pannkakorna.

På söndagen städade vi och tvättade. Sen var vi och firade min bror som fyllde 13. Tänk att minstingen i familjen är så stor nu! Det var roligt att träffa alla också. Det är inte så ofta man hinner med det.

Dottern N har börjat bli ganska beräknande om kvällarna. Innan hon ska sova har vi infört att hon ska städa upp efter sig i sitt rum. Det blir lätt ganska stökigt. I början var hon måttligt intresserad av städningen. Hon hjälpte väl till på nåder liksom. Nu har det vänt. Förra veckan la hon tillbaka varenda liten grej som låg fel och hon sökte rummet efter andra saker som skulle till sina platser. Minsta pyttegrej skulle tillbaka. Det tog gott och väl en tio minuter sa maken (det var när jag sprang vårruset). Igår. Oj. Hon städade sitt rum och sen flög hon ut genom dörren ut till vardagsrummet. Där städade hon upp en kudde som låg på golvet. Sen kom hon flygandes förbi sina två gapande föräldrar med söndagstidningen i hösta hugg. Den la hon på mitt nattduksbord minsann. Nu har hon alltså fattat att hon kan skjuta upp läggdags en stund om hon städar som en tokig! Man får väl passa på att utnyttja detta lite också :)

5 kommentarer:

Stef sa...

Ojdå låter som att du har haft en full helg du med! Vad duktig du är som bakar bröd och allt! Mumsigt! Kramar

Saltistjejen sa...

Hahahaaa! Jag önskar att E vore lika städsam. Hon börjar mest gråta och skrika om hon inte vill gå och lägga sig.....
;-)
Vad gof brunchen såg ut också! iblöand är det så mycigt med lite extra!
Hoppas ni får en bra vecka!
kram!

Trillingnöten sa...

Stef: Jovars! Helgerna är så himla korta! Man vill så mycket, men hinner ungefär hälften.

Saltis: Hehehe, jo det händer att N också får nåt utbrott :) Been there done that :)

Malin sa...

Brödet ser helt fantastiskt ut!

Trillingnöten sa...

Malin: Tack! Det var jättegott!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...