onsdag 14 november 2012

Baka

Snart är det december! För mig är det en månad full av bakande. Saffransbullar, pepparkakor, bröd, paj  och annat mums.
Så också i år givetvis. Julen kommer att se väldigt annorlunda ut från tidigare år, med tanke på att vi bor på en helt annan kontinent. Inga adventsljusstakar (de kommer jag att sakna) som lyser upp i fönstren i vintermörkret, inte så mycket julpynt (blir mer nästa år och kommande år), min del av familjen befinner sig långt långt borta och mycket annat spelar in i de nya traditioner som vi bygger nu.
Bakningen blir nog densamma. Syster har lovat att skicka lite saffran (det finns väl här också, men inte lika tillgängligt som "hemma") så lussebullar blir det. Pepparkakor likaså. Jag ser fram emot det väldigt mycket.
Just nu försöker jag fundera ihop hur jag ska fixa ihop en söt liten adventsstake så att vi kan tända ljus på första advent (och ända fram till jul så klart). Jag har kikat runt på olika hemsidor som säljer svenska saker och skickar till USA. Många gånger är det ganska dyrt, speciellt med frakten (även de som skickar inom landet)...Har ni tips på hemsidor med hyfsad frakt, let me know!
Kanske att vi tar en runda förbi svenska kyrkan i helgen. De har nämligen en julmarknad där. Man borde ju hitta nåt i alla fall? Om inte annat lite julmust! Och glögg. Måste kanske sticka till IKEA en sväng nån dag också. Tyvärr är det en ganska lång väg från där vi bor, men å andra sidan kan man åka båt över. Det lär ju bli spännande!

Förra årets adventsstake
Mycket att pyssla med inför julen med andra ord!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det härligt med julen. Angående adventsljusstake så brukar jag ta blockljus och ställa på en fin bricka eller ett fat. Knyt röda band runt ljusen eller köp sån där vax och gör egna siffror och sätt på ljusen. Kan bli väldigt fint och du slipper frakt.
/Sara

Camilla sa...

Ett alternativ till adventsljusstake kan ju vara att sätta fyra blockljus på ett fat och dekorera. Bäst är kanske om man kan få dom på rad, men det funkar väl i fyrkant också. Blockljusen brinner dessutom inte ner så fort utan går att njuta av varje dag.

Villa Frejas bokblogg sa...

Har ni inga adventsljusstakar over there? Vad trist.
Hoppas ändå att du hittar en del svenska jultraditioner att köpa så det blir mysigt och fint. Så som du är van.

Malin sa...

Efter många år utan en "riktig" adventsstake så hade pappa med sig en förra året när han var på besök. Vitmossa kan man inte hitta så lätt här heller tyvärr. IKEA har ibland haft stakar med hål för fyra ljus, men det är inte de vanliga adventsstakarna.

Lycka till

Jojjo sa...

Tänkte precis skriva det Camilla redan skrivit - kan du inte knåpa ihop en egen? Det är ju så himla mysigt med adventsljusstakar och går att vara hur kreativ som helst!

Marina sa...

Den här helgen finns ett inplanerat ikea-besök för vår del, här ska inhandlas julpynt - eller i alla fall en adventsstjärna...!

iaz sa...

Mysigt att julstöka lite, det känner jag med för att göra lite i år eftersom vi ska fira jul här nere. Delvis här hemma. Granen (plast dock) är ett måste ;)
Hur firar ni julen i år?
Kram!

Anna Granström sa...

Jag har aldrig adventsljusstake... Ska börja med det nästa år då Skorpan är större. Däremot ska jag BAKA!

Kan du inte köpa allt sånt på IKEA så? Eller vad dum jag är - de säljer ju USA-inspirerat såklart :/

Bra att boken kom fram oxå. Kram!

Karin sa...

Kolla in den här sidan. www.nordicdeli.com
Affären ligger i Brooklyn, de har både Svenska och Norska varor. Man kan även beställa online. Lycka till!! Karin.

Malin-Charlotta sa...

Tänk på annorlunda allt blir, att fira jul i USA. Jag skulle gärna fira på annan ort (land) men än så länge har jag inte fått med mig min sambo på den iden. Men nästa år...då vill jag sitta utanför en bungalow för att höra vågorna viska God Jul.

ps/ kan inte du maila mig din adress? Skulle vilja skicka dig en liten hälsning till jul. Det här med kort och så håller på att försvinna...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...