söndag 18 november 2012

En resa till moderskeppet

Igår kom ett erbjudande, nästan lika lägligt som ett brev på posten. Svågern skulle hyra bil och sticka till  det svenska varuhuset idag (söndag) och frågade om någon ville hänga på. Vad är det för en fråga liksom? Vad då OM? Jag frågade så klart NÄR! (Ni vet väl att alla svenskar egentligen är producerade i Älmhult och sedan skickade runt världen via de blågula moderskeppen?)
We are leaving New York

For New Jersey and IKEA. George Washington Bridge. 

Jag passade givetvis på att botanisera i det mesta i affären. En liten orm slank med ned till dottern (ni kanske kommer ihåg att hon frågade om en leksaksorm för några månader sedan, och vem kunde ha gissat att just IKEA skulle ha just ormar?), en adventsljusstake (kanske inte jordens vackraste, men bra mycket snyggare än den jag köpte på samma affär förra USA-vändan för ett antal år sedan) och så grunden till adventsstake att ha på bordet. Det är två veckor kvar till första advent så jag ska nog kunna få ordning på den så småningom.

Inte nog med det. Så klart slank det med en del gott med hem också. Man kan ju inte åka dit utan att köpa med lite mat. Nu har de ju bara det egna märket, och det kändes lite konstigt. Inte samma som tidigare när man kunde finna Marabou, Findus och ABBA. Ja, ni fattar. Jag har ännu inte smakat det egna märket, men det smakar nog likvärdigt? Jag hoppas på det. Speciellt julmusten och glöggen hoppas jag mycket på. De är guld värda så de flaskorna ska sparas ända fram till jul.

Mmmmm. Julen kan snart komma! Jag är redo! (Julgran och pynt bara. Och så julbaket. Och musiken.  Så lite julmat...julklappar...ja. Nära nu är det i alla fall.)

9 kommentarer:

Monica sa...

Skönt du fick tag på adventsljusstake, vet inte hur de ser ut i år där men allt är bättre än ingen:-). Synd de krånglat till det med alla matvaror men glad du fick julmust i alla fall. Den ska vara helt ok enligt hörsägen:-). Ha det bra i veckan!

Stef sa...

Yey jul! Vad roligt att du kom iväg till Ikea! Mycket lägligt! :) FYI Gabriel Iglesias at Radio City Music Hall Friday 04/05/2013!

Kramar

Hanna Lans sa...

Finns den där jul- och prylaffären kvar mittemot IKEA i Paramus? Kommer ihåg att jag älskade den. :)

Camilla sa...

Skönt att du kunde samla på dig lite svensk jul. Snart är vi där liksom!

Marina sa...

Var där igår och gjorde div inköp, mestadels ätbara sådana!

Madeleine i USA sa...

Hoppas verkligen att vi kommer att hamna någonstans med ett IKEA i närheten..det var så jag överlevde Kina och Tenerife ;)

iaz sa...

Var åxå på IKEA i helgen, rena julhysterin! De har byggt ett nytt IKEA nu i Älmhult (småland) som är vårt närmaste. 2a helgen det var öppet nu tror jag, det var så stort så man hittar ju typ ingenting. Men det var jättefint och fräscht =) Kul med lite nytt, men det var bättre innan ;) Kul att de har lite produkter ni som bor i utlandet kan köpa ;) Så det blir lite svensk jul iaf =) kram på re!

Västgötskan sa...

Skönt för alla svenskar runt om i världen att vi har skickat ut "moderskepp"! Hihi! ;-))

Hoppas deras egna märke smakar bra. :-)

Kram M

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Ja lite julsaker på IKEA må till!!
Så bra att du fick shoppa lös lite, inte minst ormen till tjejen c",)
O muste, tänk...jag bor granne med sverige men pga vintervägen genom tjockaste nordfinland drar jag mig för att köra 80 mil för o köpa must och det andra. Om jag inte väljer Kilpisjärvi då!!

Ha en fin dag, Klem Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...