söndag 4 november 2012

Varde ljus!!

Efter fem lååånga dagar utan ljus så kom det äntligen tillbaka! Det är som när man väntar och väntar och till slut tror man att det för alltid kommer att vara så här. Elen kommer aaaaldrig tillbaka. I alla fall kom vi tillbaka igår kväll till vår kalla lya som vanligt. Denna gång riktigt förberedda med fleecesockor och långkallingar. Näsan gick det inte att göra nåt åt, den fick sticka upp över täckkanten, iskall och försummad. Men så. Mitt i natten, runt 02, vaknar jag till av nån anledning och öppnar ögonen. Och vad skådat mitt öga? LJUS!! Lampan. Det tog några sekunder innan jag riktigt fattade vad det var som hände. Sen var jag tvungen att väcka maken och berätta den goda nyheten. Under natten värmdes så sakta vårt rum och vår lägenhet upp och på morgonen var det inte så hemskt att vakna. Underbart!
Dagen har spenderats genom att städa, tvätta kläder och inhandla matvaror. All vår mat blev ju förstörd givetvis. Jag passade på att städa kylskåpet riktigt rent och sen fick nya varor plats där inne. Inget ont som inte har nåt gott med sig, som det heter...

Men NU! Ljus! Värme! Internet! TV! Kylskåp!

11 kommentarer:

Västgötskan sa...

Åh vad härligt för er!!
Kram M

Marina sa...

Ibland kan det vara bra att bli av med något ett tag för att inse hur bra det är att ha det! Skönt för er att den kom tillbaks.

Jojjo sa...

Underbart, kan tänka mig glädjen! Och som man ska uppskatta elen sen, efter att ha varit utan. Man tar så mycket för givet när man bor i i-länder!

Malin-Charlotta sa...

Åh vad jag har tänkt på dig & din familj! Skönt att höra ni mår bra <3

Villa Frejas bokblogg sa...

Så härligt att ha elen tillbaka!

Katarina sa...

Härligt att det kommit tillbaka. Det är först när man utan som man inser hur skört allt är. vi hade typ elavbrott varje kväll vid 7 tiden på filippinerna, det blev tidiga kvällar.. Kram

Monica sa...

Så skönt! Det underlättar onekligen, bara att gå i mörkret i oändliga trappor är obehagligt och svårt dessutom. Hoppas det röjs upp ute på gator och torg snabbt så det blir lättare med allting.

Saltistjejen sa...

Å Underbart!!!!!!
jag är så GLAD för er skull!!!!

Emma sa...

Hurra!!

Min plats i solen sa...

Fantastiska nyheter! :) Och jag kan känna igen mig i euforin över ljus och värme som återkommer. Här på landsbygden är vi vana vid det där med strömavbrott men det innebär ju inte att det blir roligare för det. Nu har vi tack och lov en brasa att tända när det inträffar vintertid men det allra jobbigaste tycker jag är bristen på vatten. För det är när strömmen försvinner några dagar som man inser hur otroligt beroende vi är av vatten. Inte bara för att överleva utan hur otroligt mycket vi gör som inkluderar vatten. El och vatten - vilken ljuvlig kombo! :)

Kram Lotta

Anonym sa...

Wihoo! Skönt att höra :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...