söndag 9 oktober 2011

Nu sitter jag på jobbet

Det skulle jag kunnat göra om jag inte stoppat mig själv. I morse vaknade jag med ett ryck. Det var kolsvart ute. Maken sov, dottern likaså. Jag undrade plötsligt varför inte klocklarmet gått ännu. Min hjärna började arbeta frenetiskt. Kroppen ville inte riktigt gå upp än och hjärnan ville inte släppa tanken på att jag försvoit mig till jobbet. HJärnan började rada upp logiska argument för vilken veckodag det borde vara idag. Måndag? Det är fortfarande mörkt ute, det brukar vara det när det är dags att gå upp till jobbet nuförtiden. Har det verkligen varit söndag? Tvättade vi "igår"? Nej, det gjorde vi inte. Logiken säger att det INTE är måndag eftersom tvätten inte är tvättad. Alltså är det söndag och jag kan sova lite till. Klart slut från hjärnan och pang så somnade jag om. Outgrundliga äro hjärnans tankeverksamhet ibland.
Istället vaknade jag halv åtta och upptäckte att det faktiskt är frost ute. Minusgrader! För en vecka sen var det 20 -25 plus. Idag är det nollgradigt. Jag ser inte fram emot detta. Imorgon är det dags att skrapa fönsterrutor igen. Hello, vantar! Ajöss, varma bil!

För er som undrar blev Yakinikun inte så lyckad. Den blev god minsann, men den smakade inte ens i närheten av det vi äter på restaurangen när vi går dit. En besvikelse. Maken var i alla fall positiv och sa att smaken i alla fall hamnat på rätt kontinent. Visserligen, men jag ville ju ha Yakiniku! Bara att testa vidare! (Kim, Kim, Kim...kanske kan man få be om ditt recept? :))

Ha nu en skön jobbfri söndag mina vänner!

12 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Frost, ursh. Vi Åker förvisso i princip jämt kommunalt, men vi har bilen i uppvärmd inneparkering, så himla skönt på vintern. Eftersom vi bor så långt ifrån stan är det väldigt billigt oxå. Dax för vinterdäck snart...

Skönt att du fick somna om! Det värsta är att vakna så och tro att det är söndag, och så är det redan måndag! :(

Beatatjata sa...

Haha, exakt samma här! Dessutom vaknade jag flera gånger "men NU är det väl ändå måndag" och så fick jag tänka till igen. Skulle varit i gbg till idag men fick åka hem igår med sjuk dotter så det är nog det som ställer till det i hjärnan :-)

Älskar yakiniku! Lätt att hitta ute i obygden? Not so much. Hittar du ett bra recept så säg till!

Husfrun sa...

Men vad lusigt, jag hade exakt samma känsla när jag vaknade. Trodde jag missat nåt viktigt i skolan, försovit mig och missat allt.
Härligt krispigt ute nu, men inte alls kul att behöva skrapa rutorna...

Jojjo sa...

Det har visst varit frost här med, hua! Igår mitt på dagen stod termometern på ynka fem plusgrader. Har befunnit mig i en förkylningsbubbla och inte ens stuckit huvudet utanför dörren men nu ska jag ge mig ut i svampskogen och inventera trattisarna - frös de ihjäl i natt eller får jag med mig lite hem är dagens stora gåta, haha

Steel City Anna sa...

Jobbig känsla att vakna med! Hoppas du får en skön vilsam söndag.

Monica sa...

Så där vaknar man upp ibland, inget skönt alls men skönt när man vaknar på riktigt:-). Igår så var det tio plus på kvällen så jag tänkte allt frostprat är nog överdrivet men så kallt det blev, hemskt! Vi får väl dra igång julpyntet lite tidigare:-), vi kan väl ha lite allhelgonapynt, stjärnor passar bra då med tanke på nära och kära, tycker jag:-)

martina sa...

Hej!
Om du skulle klicka på länken nedan & rösta på mig så skulle jag bli superglad :)
http://apps.facebook.com/freshtoday_sverige?entry_id=465

Alla som har röstat kommer att länkas i ett inlägg hos mig senare ikväll, så glöm inte att slänga in en kommentar i min blogg ifall att du har röstat :)

Madeleine sa...

Hejsan,
Har bytt domännamn, så du får gärna ändra om den :) Vill fortsätta att ha dig som läsare...

http://minamerikanskaresa.blogspot.com/

ZtorZillen sa...

Usch, jag HATAR å vakna så där. Usch! Men ändå tur att din hjärna va lite med i alla fall..! Hur kändes resten av dagen? Hoppas den inte blev allt för dålig..annars kan ju en sådna chock förstöra mycket!

my sa...

Ibland tokar hjärnan till det! Min tokar till det hela tiden nu tycker jag, jag skyller det på hormonerna. ;) Vad ska jag skylla på sen när jag inte är gravid längre? hm.

Och det där med att stryka alla BB-kläderna: skyller åter igen på hormonerna hehe. Hade nog en tanke också om att det förmodligen blir enda möjligheten (och orken) jag kommer att ha till att stryka t.ex babystrumpor (!) under de kommande åren.

Synd på yakinikun! Men hojta till om du hittar ett annat recept som är bra. Jag lovar att göra detsamma!

Trevlig söndagskväll!

Karin - FitnessochHälsa sa...

Vilken skön känsla ändå när du märkte att det inte var måndag!

Malin-Charlotta sa...

Är lite läskigt det där, med att vakna upp och vara totalt förvirrad på veckodagarna med ett hjärta som är på väg att hoppa ut ...

Skönt det väntade en sovmorgon iaf, Trillis ;)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...