lördag 1 oktober 2011

Överrumplade vänner

Jag, syster M och dottern gick en vända på stan igår eftermiddag. Det var lite saker jag behövde inhandla och så var ju vädret helt fantastiskt även igår. Bland annat kilade vi in på bokhandeln i stan. Inne på bokhandeln finns ett mindre rum för barnböcker, pussel och annat man vill köpa till barn. Dessutom finns ett litet rött minihus där små barn kan sitta och leka och mysa under tiden. Min dotter älskar det huset och springer dit varje gång vi kommer. Så också igår givetvis. Jag hör hur hon pratar där inne och läser nån bok och så plötsligt ropar hon på mig "Mamma!" och jag går dit för att se vad som händer. Där sitter hon utanför det lilla röda huset med en bok i knät och nallen sin bredvid. När jag kommer tittar hon upp och säger "Mamma, titta på my friends" samtidigt som hon ler och drar armen i en svepande rörelse framför sig. Där framför henne står ett äldre par och kikar på pussel (till barnbarnen kanske?) som förvånat tittar upp när de hör omnämnandet av "friends". Det är mycket möjligt att dottern faktiskt menade sina osynliga vänner (hon har en bunt av dem) och inte det äldre paret.
Jag svarade att "det var ju roligt med vänner. Lek på du, jag är snart klar." Därefter går jag för att leta efter ett bokmärke. Plötsligt hör jag dotterns höga och klara stämma igen. Denna gången säger hon "Det kommer bajs från min rumpa" och skrattar riktigt högt. Hon är i den åldern nu och jag antar att det är mycket kiss och bajs på förskolan. Hon pratar om kiss och bajs dagligen. Jag önskar att det är en snabbt övergående fas för igår kom det äldre paret småspringande ut ur barnrummet efter dotterns uttalande. Det var nog ett tag sen de hade småbarn...

Bara så ni vet är alla min dotter möter hennes vänner, oavsett om de vill eller inte. Ganska praktiskt faktiskt. Man blir ju aldrig ensam, man har hur många vänner som helst!

15 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Jag vill oxå ha baaarn! De är för härlig alltså.

Katarina sa...

Ha, ha. Tänk att det där med kiss och bajs är sååå roligt.. för dem. Verkr som ni haft en roligt där på bokhandeln.

Kram

my sa...

Haha, härligt! :) Låtsasvänner är toppen att ha, det hade jag massor! Man kan leka så mycket roligt då.

Hoppas ni får en fin helg!

Husfrun sa...

Å vad gulligt. Fast den där kiss-och bajsåldern är kanske inte alltid så trevlig förstås ;)
Men så bra att se alla som sina vänner. Man har så mycket bättre utgångsläge i nya relationer då.

Beatatjata sa...

Så är min tjej också, extremt social och alla är "min bästa vän". Lite jobbigt att ta sig från en lekplats när hon inte vill skiljas från sina "bästa vänner" som hon precis har mött... Men kul, både jag och min man var väldigt blyga som barn så det är uppfriskande med någon som "måste ta en femårings-promenad nu, mamma, och leta efter lite nya vänner för man kan aldrig ha för många"

Monica sa...

Gulligt även bajsleken;-) lite kul faktiskt att hon skojar för alltid skrämmer det någon:-) och nästan glömt men det är en intensiv period med många vänner påhittade som verkliga.

Karin FoH sa...

Gulligt med låtsaskompisar! Förstår att den där kiss- och bajshumorn inte alltid e lika rolig.

Malin-Charlotta sa...

Vilken fin och livfull berättelse. Underbara barn!

Hoppas du har en förstklassig helg, Trillis!

Steel City Anna sa...

Jag tror inte jag har kommit ur varken kiss och bajsåldern eller låtsasvännerna :) Skrattade t ex jättemycket åt klippet med tanten som pruttar i Aktuellt som Alex Schulman visade igår :)

Amy sa...

Det borde finnas mer sådana bokhandlar. Den vi har här är liten, rörig och alldeles för dyr! Ingen barnhörna där inte! =(

Martina sa...

Haha älskade kiss och bajsåldern.
Dottern är på väg in i den en aning tror jag eller om hon bara härmar andra från dagis än så länge men vi kan ha riktigt roligt och fnissa åt bajskorvar och pruttar hon och jag.
Vi älskar att läsa "Bajsboken" av Alex Schulman.

Ja, ja jag kommer ångra min "uppmuntran" sen antar jag men vad sjutton ibland är det roligt med lite barnslig humor!

Saltistjejen sa...

Hahaha vad gulligt! Inte bajspratandet kanske men att hon ser alla som sina vänner!! E är tvärtom. Hon är rätt avvaktande och misstänksam mot främligngar tills de bevisat att de är något att "ha".... ;-)
Men kiss och bajs pratas det här också. Det är åldern helt klart.
Kramar!

Saltistjejen sa...

Igen! jag har inte hunnit kolla upp detta med min ebok än. Det är så fullt upp när man har besök. Du vet vi har ju M´s moster här från Sverige nu och det är rätt full fart på dagarna och kvällarna.
Ska göra det så snart jag har tid!!!

Kim M. Kimselius sa...

Härlig dotter du har!
Kram Kim

Emmas Bokhylla sa...

Ah, gud vad udnerbart!!
Men vilka mesiga pensionarer, det ar val inget att springa sin vag for? Jag tyckte att det var ett harligt uttalande! Det ar ju sant, aven om vi vuxna ibland kan vara lite val pryda nar det galler.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...