lördag 24 september 2011

När man bor i en liten stad

När man bor i en liten stad där man ofta knappt ser en enda människa (känns det som i alla fall) är det lätt att bli så där folkskygg och nästan rädd för stora folksamlingar. Det fick vi erfara igår när vi for till det ny shoppingcentret (det är alltså bara ett fancy ord för galleria) som öppnat i storstaden. Vi var egentligen inte där för att det just öppnat, utan för ett erbjudande på ett par vinterskor till lilltjejen. Det är ju that time of year nu, att man bör införskaffa lite rejäla ytterkläder för snart står det inte på förrän snön vräker ned. För två år sen då det här snöhelvetet startade i Sverige kom snön den 12 december. Ja, jag kommer ihåg. Men bara för att det var min systersons dopdag och när vi skulle åka hemåt började det snöa och jag och maken slog vad om när snön skulle försvinna. Ingen av oss gissade i mars 2010. Förra året kom snön den 9 november. Japp, komer ihåg det också. Om ni undrar, jag är nog ett geni. Har misstänkt det ganska länge, men nu fått det bekräftat. En månad tidigare kom snön 2010 och anledningen till att jag kommer ihåg det är att jag inte hade hunnit på med vinterdäcken och att skolinspektionen skulle komma till min skola dagen efter. Jag var på jobbet när snöstormen from hell drog in och la meter av snö på marken. Jag hade dottern i bilen på väg hem eftersom hon gick på förskolan där jag jobbar (maken var bortrest) och vi fick köra i 30 km/h hela de 4 milen. Och jag var livrädd.
Om det här med en månad tidigare varje år stämmer kan snön mycket väl komma om bara ett par veckor (ve och fasa!!).
Jo, helt off topic var det. Vi var till nya "shoppingcentret" i storstan och så klart var det massor med folk eftersom de precis öppnat. Man får tränga sig och försöka hoppa åt sidan när folk kommer dundrande. Vi skulle ju i princip bara till en eller två affärer tack och lov så det blev kort. Å andra sidan var affär nummer två City Gross och matinköp. Och så var det löningshelg. Vi är mest vana vid att det känns tomt i en så stor affär som City Gross, men nu var det lite "trångt". För att vara en så stor affär menar jag. Det var riktigt skönt att åka hem efteråt och slippa folk. Vad händer med oss? Vi som bott i New York menar jag? Jäkla småstad. Fördärvar en.

Jag passade också på att plocka upp ett paket som kommit. Jag vann nämligen en bok av eget val och en överraskningsbok på Dantes bibliotek för några veckor sen. Man skulle skriva om vilken klassikerbok man ville vinna och jag skrev "Moment 22" eftersom jag alltid använder det uttrycket, men aldrig läst boken. Sedan skulle också bloggägaren välja ytterligare en bok, men som fick bli en överraskning. Hon skickade "To kill a mockingbird" (hahahahahahahahahaha, jag skrev precis mockingBÖRD istället för mockingbird !!!) som jag också velat läsa väldigt länge. Så tack för en perfekt start på helgen!!

10 kommentarer:

Johanna sa...

Å, kul med vinst!

Jag orkade bara halva Moment 22, den var bra och välskriven men jag tröttnade av nån anledning. Dock sa en 17-årig kille som jag känner igår att han håller på och läser den och älskar den, och att han just läst Brott och Straff, Främlingen och en lång rad andra klassiker. Han bara "jag gillar inte ny litteratur så mycket, det har liksom gått inflation i att pressa fram antal sidor så kvaliteten är sämre". Joråsåatte.

Jojjo sa...

Härligt att vinna böcker ju! Vill läsa båda. Och jag hoppas det blir LITE snö i år som omväxling, haha. Att småstäder/orter gör en folkskygg kan jag skriva under på som du vet...

Duktiga Tjejen sa...

Grattis till vinsten! Jag började läsa moment 22 förra året, nu står den halvläst i bokhyllan...

Kan tillägga att jag också blir typ rädd i folksamlingar, snacka om att bo i fel stad! Måste liksom åka genom stan (med buss o pendel) vare dag i rusning, men jag gör allt för att undvika (åker på udda tider/går omvägar...). Skulle nog passa bättre i mindre stad...

Anneli sa...

Grattis, böcker kan man aldrig få för många av!

Kommer snön i oktober så emigrerar jag. Stannar den en månad längre också, så är vi inne i april. Istiden känns inte avlägsen alls :)

Hoppas att du hittade riktigt varma skor till dottern :D

Saltistjejen sa...

Hahahaa! Ja du det lär du bli avvänjd vid är ni flyttar tillbaks hit.. ;-)
usch, hoppas nu att ni inte får snö redan nästa månad! Tyckte ni just blev av med den.
Kram!

Katarina sa...

Ha, ha. Man vänjer sig vid det mesta inser jag, som bott i små städer i Svedala och nu bor i dessa storstäder.. Köa,, nä,, det gör man nu bara i farten, hemma gnällde man när det kunde vara 3-4 presoner före en i kön.. ha ha.

Snän,, ja, jag är en som älskar snön,, igår kom et i Kiruna och Gällivare,, då trillade det ned ett sms.. Det blir nog en vinter resa hem, kallaste tiden, för jag älskar snön.. Du får flytta till mina breddgrader,, varmt och fuktigt,, klibb,, klibb.. Då längtar man efter höst och kyla, vissa dagar.

Kul att du vann en bok! Alltid lika roligt att få något nytt,, bara så där.

Kram och ha en bra helg!

Steel City Anna sa...

Det är nog bäst att ni flyttar tillbaka till New York fort :)

Beatatjata sa...

Nu har jag läst ikapp, hurra för semestrar så att man har massor att läsa när man kommer hem :-).

Särskilt kul att läsa om din förvandling från soffpotatis till träningstok. Jag känner ju igen mig! I och för sig inte joggat runt i New York men ändå, du fattar... Ser fram emot resultat i "bästa formen någonsin". Kan du inte skriva om vad det innebär för dig? Vet inte om jag frågat tidigare men vikt och längd, vad du vill väga/klädstorlek/hur du vill se ut?

Monica sa...

Det där med snön;-), jag sa till maken: kommer du ihåg när vi satt här vid bordet och snöflingorna började dala, vi fattade inte vad det var först.-), ute på stuglandet var vi och det var 7 oktober, däremot kommer jag inte ihåg vilket år men vi kan väl säga att oktober är förbrukat nu så snön kommer dan före julafton i år;-)

Hanna Lans sa...

Hurr, det där med snön ... Vill jag helst förtränga.

Jag bodde ju i NYC och klarade folksamlingarna galant. Efter några år i Göteborg tycker jag helt plötsligt att det är mycket folk i Sotckholm när jag kommer dit. Man vänjer sig av med storstan väldigt snabbt.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...