måndag 9 november 2009

Just ja, TIPS


(Bild från Alltommat.se)

När ni gör Rocky road fudge(jag räknar kallt med att ALLA som läser gör min fudge) använd INTE ALUMINIUMFOLIE till plåten. Jag rekommenderar att använda bakplåtspapper. Nu har jag pillat folie ur tänderna hela dan. Väldigt svårt att lossa fudgen, som blir lite kladdig, från folien. Därför blir det lite lättare på bakplåtspapper. Dessutom ilar det inte lika mycket i tänderna med bakplåtspapper ;)

2 kommentarer:

Mimmi sa...

... Vilken frestande bild. Såhär får du inte göra nu blir ju jag hungrig.

Wow ska ni tillbaka? Det är så ibland och det känns så löjligt att vissa har så svårt att acceptera det, det spelar ingen roll att man levt 99% utav sitt liv i landet man är född i, ibland var det bara inte något för en. Ibland hör vissa hemma någon annan stans. Men det är så nedrands känsligt. Är det ngåot speciellt som gör att ni skaflytta? Har du fått jobb eller bara tröttnat så otroligt? Hihi.

Ja jag har inga planer att flytta från Japan. Yuji skulle nog inte ha något emot att flytta till Sverige om någon kom och knackade på dörren med jobb och allt fixat men jag hade då inte följt med, haha.
Hm.. i grund och botten är han ungefär som en svensk kille, en man är ju en man så äre bara, det är väl bara det att det våra mammor lärt oss är vädligt olika. Men jag hade bott i Japan ett bra tag när jag träffade honom, kunde språket hyffsat och hade bott med en japansk familj under hela den tiden. Jag var ju knappast fullt utvecklad Japan men jag hade blivit vuxen i ett japanskt hem så vi hade/har inga större krockar kulturmässigt. Däremot kan han bli lite frustrerad de få gångerna jag INTE vet hur något ska gå till, då är det helt sjukt att jag inte kan det just för att han inte riktigt ser mig som utlänning till 100%.
Jag har haft vänner där det inte har hållt alls just för att kulturskillnaderna varit alldeles för svåra men då har det inte riktigt varit som en chock för oss andra, om man får säga så. Jag tror man som utländsk tjej verkligen måste tänka igenom och förstå vad man "ger sig in på" för just saker som självständighet osv tar sig en helt annan form här.

Det är verkligen sjukt! Just nu är Sverige den högsta till den näst högsta nationaliteten i språkskolorna här i Japan. Det har blivit värsta boomen, alla åker till Japan känns det som. När jag skulle åka ja då var jag bara konstig och nu vill så många hit, haha, det är lite en överraskning men bara roligt. Wow, 30 000 svenskar.. inte konstigt att Sverige är så underbefolkat.

Daniel sa...

Dås ka jag lägga bakplåtspapper på minnet! Gööööötttt!!!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...