onsdag 11 november 2009

Men shit...

Är det bara jag som är så himla korkad när det gäller att pendla?

Imorse gick tågresan väldigt bra. Jag börjar så smått känna igen mina medresenärer och känner mig hemma med dem.
Jag gick av tåget i min jobbstad och skulle uppsöka stadsbussen. Jag tittar ut över havet av bussar med olika nummer och färdriktningar. Hmmm...vilken buss? Vilket håll?
Jag vet att bussen skulle ha nummer 15 och hittar den hållplatsen. För att vara säker frågar jag en tjej om det var den bussen jag skulle på om jag skulle mot X. Hon nickade och sa ja, det är rätt buss.
15 minuter senare dyker den så upp (jag håller på att förfrysa mina små tår) och jag kliver på. Ganska snart inser jag att bussen färdas åt ett helt annat håll än dit jag ska! Panikslaget börja jag bläddra i boken med tider och tittar på gatunamnen. Jävlars helvete! Fel håll!
Jag trycker på stoppknappen och hoppar av på nästa hållplats, springer över gatan för att ta en buss tillbaka. Det var onödigt att springa kan tilläggas. Jag fick stå ytterliggare 15 minuter och vänta på bussen. När väl bussen kommer ser jag att det är SAMMA BUSS JAG PRECIS HOPPAT AV! Herrejävlar. Pinsamt!
Jag går självsäkert på bussen och visar min biljett ännu en gång och jag kan se ett elakt leende från busschauffören.
Istället för att stå på rätt ställe och kommit till jobbet ca 7.50, kom jag nu till jobbet 8.34. 45 minuter extra!
Ännu ett argument för min lilla bil!

2 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Men du det där känns som ngt ma kan göra även som mer van pendlare. Tyvärr. Vissa morgnar är bara inte de bsäta. Själv försov jag mig på tunnelbanan ett par ggr när jag pendlade och vaknade ett par stationer för långt bort. Tunnelbanetågen här går ju inte alls lika ofta som i Stockholm heller vilket gjorde att jag med dessa så extra stationer ofta kom ca 40 inuter senare till jobbet än vanligt.
Kram!

Trillingnöten sa...

Saltis: Men vad skönt att höra att jag inte är ensam! Jösses! Alla andra verkar ha sån himla koll. Dock är jag lite orolig om detta blir liet permanent (pendlingen) att det fortsätter vara så krångligt :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...